Ga naar inhoud

Jos Van Brussel

Members
  • Aantal items

    180
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Jos Van Brussel's Achievements

  1. Het zou me niet verwonderen als Jommeke binnenkort ook de Amoras weg op gaat.
  2. Ik denk niet dat er veel zal veranderen de volgende albums. Blijkbaar wou Merho zijn Kiekeboes de Amoras behandeling geven, anders had hij Cambré niet gevraagd. Hij wou een 'Daniel Craig' reset dus het opgewekte karakter van de originele reeks en het heldere kleurenpalet moesten er aan geloven. Vanaf nu krijgen we dus tristesse en depressie en harde verhalen gespeend van alle humor. Er bestaat blijkbaar een soort obsessie bij stripmakers en uitgeverijen om alles wat vrolijk en leuk en onschuldig is kapot te maken en de wereld van de volwassenen binnen te trekken.
  3. Ja, de originele reeks was heel rijk aan nevenpersonages. Ook veel grapjes en dubbele bodems en kleine details die het allemaal rijker en interessanter maakten. Een wereld op zich waar het aangenaam was om te vertoeven. De wereld van de nieuwe Kiekeboes voelt nogal kaal en kil aan. Ook nogal hard en morsig, met een donker en somber kleurenpalet, in tegenstelling tot de sprankelende kleuren van het origineel. In deze nieuwe wereld ligt er overal vuil op straat, alles is lelijk en deprimerend en onaangenaam. In feite is dit de Upside Down van de oude Kiekeboes, zoals in Stranger Things. Weinig tot geen humor en de personages lijken helemaal niet meer op zichzelf. In eerste instantie vond ik het beter dan verwacht, maar na enkele dagen toch ook slechter dan gehoopt. Ik ga ze niet meer kopen denk ik. Als ik afval, lelijke kleuren en een sombere, harde wereld wil zien kan ik ook gewoon uit mijn raam kijken of de krant openslaan.
  4. Cambré is nog maar pas lid van de groep. Misschien heeft de uitgeverij hem gevraagd om voor wat promo te zorgen tijdens de introductie van de nieuwe strip. De heftigste discussies zijn ook eerder in de officiële Kiekeboe groep. Daar gaat het er wel degelijk redelijk stevig aan toe. 'k Vind het eigenlijk vreemd dat SU niet meer modereert want het is hun pagina.
  5. Hij heeft wel gelijk. Dat is een heel klein groepje mensen. Het zal af te wachten zijn hoe die andere 50.000 Kiekeboe lezers zullen reageren. Dat zal niet met online commentaar zijn maar met hun portemonnee.
  6. Ja, dat viel me ook op. Een Kiekeboe moment in de nieuwe Kiekeboes :).
  7. 'k Heb het niet getimed maar toch langer dan ik dacht. Het verhaal wordt veel beter na die intro. Bij de klassieke reeks waren de verhalen wel meer complex met verschillende lagen en verhaallijnen, dat wel. In die zin vond ik die meer bevredigend om te lezen dan deze nieuwe stijl. Er was een betere 'nadronk' bij wijze van spreken en de herleesbaarheid was groter. Maar het is zeker beter dan ik had verwacht/gevreesd.
  8. Ik denk wel dat ik blijf werken tot ik doodval. Maar ik heb dan ook van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Ik zou me vervelen als ik niet kan werken.
  9. Ik denk dat het als originele maker van de reeks moeilijk is om zoiets los te laten. Je wil niet dat de opvolgers het verknoeien en de reeks kapotmaken. Uiteindelijk blijft alles in handen in handen van Merho NV, dus hij en zijn familie blijven baas over de reeks, of die nu door hemzelf of iemand anders gemaakt wordt. Anders dan de reeksen van Vandersteen die allemaal (behalve Sus & Wis) naar Standaard Uitgeverij zijn overgedragen. En Merho is nog lang niet dood hé. Misschien verandert hij morgen van gedacht en begint aan een nieuw verhaal (wishful thinking).
  10. Knap artikel. Ze waren precies een beetje gecrispeerd door de vergelijkingen met de originele reeks, hetgeen wel te begrijpen is. Je wil als maker geen schoonmoeder die over je schouder meekijkt. Ik wist ook niet dat het Merho was die Marcel en Charlotte wou weglaten uit de nieuwe reeks. Blijkbaar heeft hij daar achteraf spijt van gekregen. De Kiekeboes zonder Marcel Kiekeboe, dat werkt toch niet hé. Het is en blijft een familiereeks, geen meidenstrip. En ik hoop echt dat die 'classic' Kiekeboe door Steve Van Bael er ooit komt. Twee Kiekeboe reeksen zou ideaal zijn. Voor elk wat wils! Cambré zijn versie voor de woke jeugd en Steve's classic Kiekeboes voor de generatie die is opgegroeid met de Kiekeboes. In elk geval doen die puzzel en die affiche watertanden naar meer van dat. Blijkbaar hinkt de uitgeverij ook op twee benen.
  11. Leuk filmpje van één of ander nucleair onderzoekscentrum tegengekomen: https://fb.watch/ru1Es7GlxL/ Meer info op hun pagina: https://www.sckcen.be/en/kiekeboes
  12. Spijtig. Als het zo doorgaat worden zelfs de grote stripkanonnen nicheproducten.
  13. De Jan Kruis periode vind ik ook de beste. De man stak echt zijn ziel in de verhaaltjes. Daarna ging de strip door vele handen en werd een beetje wisselvallig. Ik blijf het wel leuk vinden. Ik ben de hele reeks aan het herlezen en zit nu in 2008. Nog een pak boekjes te gaan :).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...