Jump to content

esteban²

Members
 • Posts

  4,951
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About esteban²

 • Birthday 10/25/1982

Profile Information

 • Locatie
  Belgium
 • Geslacht
  Mannelijk

Recent Profile Visitors

3,833 profile views

esteban²'s Achievements

 1. Joe Biden? Kidding natuurlijk. Hoewel. Misschien is het dat immense contrast tussen hem en zijn voorganger, maar ik heb het gevoel dat we al vele maanden absoluut niets meer gehoord hebben van de Amerikaans President. Buiten vluchtige beelden van een bezoekje hier en daar, that is. 't Is zo stilletjes. We zijn dat niet meer gewend, I guess.
 2. Ha, serieus? Daar was ik mij niet van bewust. Damn, het is nu al een kwestie van harde keuzes maken. I'll think about it. Ik ben daar ook altijd te voorzichtig en afwachtend in. En wanneer ik dat dan eens niet ben, hebben ze mij liggen. Guust Chronologisch bijvoorbeeld. De raad die we meekregen was: "Snel kopen. De oplage is niet zo groot." Mijn vraag: "Zal er ook een softcover komen?" Antwoord: "Neen." Dus nogmaals: "Er zullen dus zeker geen softcovers komen?" Antwoord: "Zeker niet." Kort nadat ik dus een stapel Guust HC in huis gehaald heb ... "Aandacht! Aandacht! Guust Chronologisch nu ook als softcover aangekondigd." En die HC's? Die zijn nog steeds vlot verkrijgbaar. You see?
 3. Welke strips kopen jullie enkel en alleen in promo? Bij mij is dat zo met De Kiekeboes en Suske en Wiske. Anders zou ik er vermoedelijk al mee gestopt zijn, of ze tweedehands gezocht hebben. En ik ben van de BOES integrales (véél te duur) afgestapt toen de softcovers in promotie stonden. Ik hoop de nieuwe Bollie & Billie (uniforme) covers ook eens in promo te spotten.
 4. Hoezee voor de aanvulling van de inside crowd.
 5. 'k Heb ook wel wat te droppen hier, maar eerst wil ik (de helft van) het eerste seizoen uitgekeken hebben.
 6. Chapeau voor de vele vrijwilligers trouwens! Opnieuw was iedereen ongelooflijk vriendelijk en behulpzaam, ook al moeten ze de hele dag om de twee minuten hetzelfde zeggen en reageren vele mensen amper op wat ze zeggen of doen, omdat ze bv met hun smartphone bezig zijn. Je moet 't maar doen. Van mij krijgt iedereen in ieder geval een vriendelijke begroeting en oprechte dankuwel achteraf, dat verdienen ze wel. Vorige keer werd er een arts bij geroepen, omdat er volgens de standaard-vragenlijst twijfel was of het vaccin mocht toegediend worden. Op mijn vaccin-kaartje werd toen iets (voor mij onleesbaar) geschreven. Vandaag werd het vaccin gezet door de arts zelf en die nam -met glimlach en humor- eerst alle tijd om toch nog even door te vragen en daarbovenop nog goede raad / advies te geven. Enfin, mijn ervaringen zijn in ieder geval zeer positief. Ook aan de telefoon trouwens, toen ik de afspraken laten verplaatsen heb.
 7. Ik moest vandaag de tweede maal gaan. Van de gelegenheid gebruik gemaakt om het daar aan de balie te vragen voor @Comicoos. Er werd mij gevraagd over welk centrum dat ging (wist ik niet), want dat is helemaal niet de normale gang van zaken en de vrouw in kwestie kon haar oren niet geloven. Volgens haar: Er zijn overkoepelende regels die overal gelden, in heel Vlaanderen. Afspraken kunnen ALTIJD verplaatst worden. De belangrijkste taak van de telefonisten is zo snel mogelijk een nieuwe afspraak regelen voor zij die op het voorgestelde moment niet kunnen, maar wel een vaccin willen. Dat is net het hele punt van dit opzet. En je kan dat sowieso in het centrum zelf doen ook. Afspraken staan vast op een tijdstip (specifiek uur), maar eigenlijk is het zo dat het bv. in een ochtend-, middag- en avondblok verdeeld is. Het maakt eigenlijk niet veel uit om welk uur je precies komt, als het maar (ongeveer) in de voorziene blok is. Afspraken verzetten naar dezelfde dag maar ander tijdstip, dat blijkt dagelijkse kost en absoluut geen probleem. Zeker omdat er sowieso een flink percentage is dat simpelweg niet komt opdagen. Vooral bij jongeren en nog meer nu het vakantie is - klonk het. Het is zelfs zo dat een groot deel van de mensen wél op de juiste dag komen, maar geen rekening houden met het uur. Dat uur lijkt voor veel mensen eerder een suggestie, zei ze, zoals bij de verkiezingen. Sommigen komen veel vroeger (bv. voor het werk of tijdens middagpauze), anderen komen veel later. (bv. na het werk) Dat je een vaccin moet weigeren omdat je op de voorgestelde datum niet kan komen? -ik citeer- Zever in pakskes. Dat kan en mag absoluut niet. Ze vroeg opnieuw met enige verbazing om welk centrum het dan wel ging. Zelf kon ik gewoon overal meteen doorlopen. Er was opvallend weinig volk. Op de sheets, waar de namen -per tijdstip- doorgeschrapt werden, bleken de meesten vóór mij (nog) niet aanwezig. Misschien laat de planning op bepaalde plaatsen weinig verschuiving toe? Dunno. Of het is weer typisch Belgisch en sommige centra doen gewoon hun eigen zin. 't Zou mij niet verbazen.
 8. Vroeg ik mij ook net af. (JPAR) Wat vreemd. In mijn dichte familie heeft zowat iederéén dat probleemloos verzet. Bleek ook gewone gang van zaken te zijn. En de uitleg die ik gaf, was van de dame die ik toen aan de lijn had.
 9. Op dezelfde dag maar ander tijdstip komen is meestal geen probleem, gewoon even bellen. Die planning is voornamelijk om het aantal plaatsen / personen (verdeeld over de doelgroepen) vast te zetten per dag, niet zozeer voor 't uur zelf.
 10. De eerste Iron Man blijf ik nog steeds de beste vinden. Rechttoe, rechtaan, to the point en 100% geslaagd in z'n opzet. Het eerste deel van The Avengers blijf ik ook plezant vinden, toen alles nog niet zo over-gecompliceerd was. En dan nog een sympathie-vote voor THOR 2. Die eerste vond ik echt ontzettend flauw, The Dark World kon mij ten zeerste bekoren. Dat net uitgerekend de betere sequel zo hard aangepakt werd, maakt dat ik Civil War (die normaal met mijn derde stem zou gaan lopen) toch even opzij zet. Maar de laatste jaren ben ik heel wat achterop geraakt. Er zijn 6 titels die ik nog moet zien. Het is ook allemaal zoveel geworden. Dat gevoel had ik énorm bij Infinity War. Het is teveel op een hoop geworden. Persoonlijk ben ik, ondanks mijn vote voor Avengers, meer fan van de stand-alone projecten. Anderzijds is dat ook moeilijk geworden. Want tijdens één van die titels (was het Iron Man 3?) zat ik constant te denken: Jamaar, waar zit de rest dan? Zo'n bedreiging en niemand te zien. Allemaal wat dubbel. Het zal wel iets zijn met de tijdlijn of dergelijke, ik ben de moed verloren om het allemaal bij te houden.
 11. Masters of the Universe heeft op verschillende vlakken een standaard gezet, dat in ieder geval. Maar inhoudelijk waren die tekenfilms inderdaad vaak niet meer dan de typische 'monster of the week' aanpak, inclusief verplichte levensles natuurlijk. En veel, heel veel, herhaling van 't zelfde. Ik mag er dan wel mee opgegroeid zijn en ben nog steeds énorm fan van het speelgoed en dergelijke, maar ... Nuja, laat ik zeggen dat de originele tekenfilmreeks vandaag de dag geen nieuwe fans gaat voortbrengen. PS: Wat de Transformers: War For Cybertron Trilogy-reeks betreft, Cinco, je kan de eerste twee delen (Siege + Earthrise) nu al bekijken via Netflix. Het derde deel (Kingdom) komt vanaf deze donderdag. Benieuwd naar het spoiler-gedeelte van @Gilles, maar dat ga ik houden voor wanneer ik zelf eindelijk gekeken heb. Wel is het volgens mij zo dat de nostalgie-saus niet nodig is, dat je die gevoelens niet moet hebben om hiervan te genieten. Het is bewust zo gemaakt dat er in principe geen voorkennis nodig is. Mijn beste vriend (zelfde leeftijd) heeft ondertussen al samen met zijn twee gasten (9 en 11) gekeken, die vragen nu al om de figurines. Ze hadden nochtans geen idee wie He-Man en co waren. En mijn petekind, meisje van 13, wil ook verder kijken. Zij vindt Skeletor gewéldig. En Orko natuurlijk. Daarnaast merk ik online dat er heel wat kijkers (twintigers bv) gehypet (ook na 't kijken) zijn zonder dat ze ooit zelf iets van meegekregen hebben, buiten memes of dergelijke. In tal van gebieden staat de serie meteen hoog in de TOP 10 van best bekeken content. De makers gaven al mee dat ze het fantastisch zouden vinden mochten ze nog meer mogen brengen. En daar hoop ik stiekem ook op. Die reclame blijft goed, hoe vaak ik 'm ook al gezien heb, @Ambreville.
 12. Haja, dat is dus waar ik de gewoonte-reeksen aan promo-prijzen koop.
×
×
 • Create New...