Jump to content

esteban²

Members
 • Posts

  5,061
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by esteban²

 1. Succes met de verhuis, Cinco! Dat alles vlot mag gaan, je je daar snel thuis mag voelen en de verzameling al snel weer mag staan pronken.
 2. Nice! Had ik nog niet beluisterd. Mix Richter is sowieso een held omwille van zijn geniale soundtrack voor The Leftovers.
 3. Is dat Raymond van get Hroenewoud? De Kreuners Futurama of Rick & Morty?
 4. Ja hé. Ik heb het wel voor zijn tekenstijl. Zonet even de laatste pagina's van deze thread doorgenomen. Zitten toch wel erg mooie dingen tussen hoor.
 5. De nieuwe Hooverphonic kan mij wel bekoren, ook al was ik eerst niet echt onder de indruk. Zeker wanneer aan 't eind de muziek wegvalt en we Geike in alle glorie horen, mooi mooi. Er staan betere nummers op het album, maar -met uitzondering van deze dan- geen potentiële hits, denk ik. Logisch dat ze voor deze ging als eerste single dan. (Eurosong-worp niet meegerekend)
 6. Nog voor in The Reader destijds in de bioscoop gezien had of de score had gehoord, was ik al een beetje verliefd op de muziek van Nico Muhly, omwille van zijn op maat geschreven stukje voor de trailer. Die staat helaas niet op de soundtrack. Gelukkig wel op YouTube. The Reader (2008) Nico Muhly
 7. Waarom met tal van toeters en bellen werken als je de soundtrack gewoon helemaal zélf kan zingen en neuriën? Dat is het geval bij Swiss Army Man, één van de meest unieke filmervaringen die ik ooit gehad heb. Ik heb gelachen en geweend tegelijkertijd, wat mij zeer zelden overkomt. En de soundtrack heeft énorm bijgedragen aan die vreemde sfeer, dat werkte ongelooflijk goed. Los van de film zal dit waarschijnlijk vrij raar klinken voor wie 'm nog niet gezien heeft, maar als deel van 't geheel fantastisch! Je hoort ook daadwerkelijk de stemmen van acteurs Paul Dano en Daniel Radcliffe. Swiss Army Man (2016) Andy Hull & Robert McDowell
 8. Maanden geleden gekocht, vandaag gearriveerd:
 9. Oei ... Ik hoop niet dat dit het einde zou kunnen zijn van de mooie promoties bij De Striep? Ik kocht daar steeds de gewoontereeksen (Sus & Wis, Kiekeboes) omdat ik ze de nieuwprijs niet meer waard vind of hier en daar andere titels aan heel mooie prijzen.
 10. Dit x 10, ik ken weinig fora waar dit allemaal zo makkelijk kan. Foto knippen en plakken? No problemo. YouTube link? Hupla, rechtstreeks video geplaatst, etc.
 11. Volgens een bericht van SSZ wel.
 12. Robbedoes en Kwabbernoot door ... 't zit er aan te komen.
 13. (maar van bovenstaande originele muizekes is de samenstelling jaren terug veranderd, lang niet zo goed meer) En zeggen dat ik dat allemaal amper nog kan eten.
 14. Herkenbaar. Als kind een groot deel van mijn verzameling "verloren" aan een tante die stapels kwam lenen voor neefjes en nichtjes en achteraf beweerde dat ze alles teruggegeven had. Frustrerend. Nooit meer teruggezien trouwens. Sindsdien geef ik enkel nog strips aan mijn eigen ouders of -nu- petekind. Die zijn even zorgzaam als ik op dat vlak.
 15. Ik weet het ook niet. Het is in ieder geval wel zo dat ik vroeger -toen ik minstens één keer per week naar de bioscoop ging en erg met cinema bezig was- nogal filmische dromen had, alsof er een regisseur en cinematograaf in mijn hersenen zitten die bepaalden hoe de bewegende beelden er moesten uitzien, ook qua kleur. Soms was ik zelfs in staat om die beelden tijdens het dromen terug te roepen of te sturen. Ooit een droom gehad waar ik op dat vlak zwaar onder de indruk van was, het leek wel een onbestaande scène uit Kill Bill, gele accenten en kleurenfilters inclusief. De stunts die daar uitgehaald werden en hoe ik die zag ... ik kon dat niet geloven toen ik ontwaakte. Eéntje die ik nooit ga vergeten. (hoop ik) Dromen zijn sowieso eerder fragmentarisch van aard, maar of dat altijd in deze mate geweest is? Goede vraag.
 16. Betaalmuur. Uit een ander artikel over hetzelfde: Dat vette gedeelte staat dan weer haaks op wat ik hieromtrent gezien heb in de lessen. Andere onderzoeken zouden dan weer aantonen dat mensen die in een donkere periode zitten, om welke reden dan ook, geneigd zijn in zwart/wit te gaan dromen. En, wie daar uit geraakt, opnieuw in kleur begint te dromen. Voorlopig kunnen we weinig met zekerheid zeggen. Ongetwijfeld kunnen we dat in de toekomst wel. Benieuwd wat nu de waarheid is. En of die wel bij iedereen van toepassing is. Als ik die wetenschap nog mag meemaken, that is.
 17. Tenzij dat wat gepubliceerd stond (vorige post) daadwerkelijk klopt, dan is alle onderzoek hieromtrent bullshit, want gebaseerd op ervaringen. En die ervaringen zouden dus beïnvloed zijn door een ander deel van onze hersenen. (áls hé, áls) Want het enige dat ze wel objectief kunnen vaststellen, is welke gebieden in onze hersenen actief zijn op welk moment. Dat verband tussen zwart/wit TV en zwart/wit dromen lijkt mij inderdaad onzin. Genoeg literatuur terug te vinden waarin schrijvers het hebben over kleurrijke dromen. Zouden er mensen zijn die in sepia dromen? En wat doen we daar dan mee?
 18. Volgens mijn cursussen en de docent van toen wel.
 19. Welk vak het precies was, kan ik mij niet meer herinneren. Filosofie, antropologie of psychologie, één van de drie. Daar leerde ik 18 jaar geleden dat mensen nooit of te nimmer in kleur dromen. Van zodra we wakker worden of er enige bewustwording is van het feit dat we aan 't dromen zijn, schakelen onze hersenen de 'dienst' herinneringen in die wél kleur meegeven, waardoor we denken dat we in kleur dromen. Onze hersenen kunnen kleuren niet simuleren tijdens 't dromen. Wel achteraf. De handboeken of cursussen heb ik helaas niet meer. Zo klonk dat toen, 't stond geschreven en gedrukt. Ik geloof dat nog steeds niet, er zijn droom-ervaringen die mij het tegendeel doen vermoeden. Of maken mijn hersenen me dat wijs? Ik ben echter niet op de hoogte van de hedendaagse bevindingen hieromtrent.
 20. Hier ga ik m'n knop toch een paar keer moeten voor doordraaien in plaats van simpelweg omdraaien ... *krabt aan hoofd* ... Ziet er best nog tof uit voor de nieuwe generatie young-lings, dat wel.
×
×
 • Create New...