Ga naar inhoud

Beestachtig

Members
  • Aantal items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Locatie
    Nederland
  • Geslacht
    Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

133 profielweergaven

Beestachtig's Achievements

  1. https://www.deslegte.com/descender-06-the-machine-war-2253667/?utm_source=googlebase&utm_medium=cpc&utm_campaign=googlebase&gclid=CjwKCAiAzJOtBhALEiwAtwj8tjrhgBuREHwShDJTgxAkND11lsg3j4zppxclNM5s8FEx43Q0iRApAxoCO7kQAvD_BwE
  2. Ik denk dat dit een goede vraag is voor elke verzameling/verzamelaar. Want als het antwoord is dat je niet zou herstarten of het op een andere manier zou aanpakken..dan kan dat nu ook toch?
  3. Ik wil dat best uitleggen. Zowel stripwinkels (Akim bijvoorbeeld, maar ook anderen zoals Neat Stuff en Barabas) speculeren hevig op titels, catawiki staat er vol mee, het is al niet een booming business en dat speculeren door "verzamelaars" en aanverwanten houdt die markt nog enigszins in leven voor sommigen. Maar de markt droogt op (lees: verzamelaars worden steeds ouder) en dat speculeren helpt niet mee voor eventuele nieuwe aanwas. Het is een niche die door een niche in stand wordt gehouden. De titels die je noemt zijn mooi maar spreken niet een breed publiek aan. Ook deze website is een klein (met name Belgisch) bubbeltje. Al met al ben ik blij dat de strip nog bestaat maar de wereld eromheen zal toch echt moeten vernieuwen wil het nog eens 50 jaar mee kunnen komen denk ik.
  4. Als men het niet meer koopt..wordt het lastig. We (Nederland) hebben voorlopig vooral geluk dat de strip goed verankerd zit in de Belgische en Franse cultuur.
  5. Ik denk dat er veel verschijnt omdat er niets beklijft, series lopen ook niet lang met enige uitzonderingen daargelaten. Wij (Nederlanders) liften nog enigszins mee op de Belgen denk ik qua verkrijgbaar werk, maar inderdaad, het medium zal niet ontsnappen aan de techniek. Ik denk niet dat de strip dood gaat overigens, maar wel dat de invloed en reikwijdte ervan elk jaar verder afneemt.
  6. Een zaak die vrijwel niet met zijn tijd is meegegaan. Vandaag eens wezen kijken en vele nieuwe boeken met krassen en butsen, haastig in plastic bakken gestopt, de eigenaar die 4x in 10 minuten zegt ''ja dat staat wel op de site maar hebben we niet''. Dat is niet meer van deze tijd helaas.
  7. Toch verbaast het mij dat men enerzijds zegt (gechargeerd) "het gaat hartstikke goed" maar tegelijkertijd zeggen velen (en soms dezelfden) "er valt niet van te leven, alles wordt duurder en jonge mensen interesseert het niets". Dan gaat het toch gewoon bar slecht?
  8. Exact waar ik op doel. De kwaliteit is ver te zoeken en alles wordt enkel duurder maar kwalitatief gezien niet beter.
  9. Wellicht is de recent verschenen Integrale uitgave of de sterk afgeprijsde box iets? 162 euro nieuw bij Stripwinkel Beo met code lockdown10 bijvoorbeeld.
  10. Hallo allemaal, Als verzamelaar van strips heb ik persoonlijk al langere tijd het gevoel dat het medium (in ieder geval in het Nederlandstalige werk) geen eeuwig leven is beschoren. Na het tijdelijke ''integraal'' infuus wat mijns inziens voor een opleving heeft gezorgd van het medium onder oude en nieuwe verzamelaars ontstaat bij mij het gevoel dat de ''schwung'' er wel een beetje uit is. Sommige zeer bekende series die ik al langere tijd integraal had verwacht en soms al in het Frans zijn verschenen worden helemaal niet vertaald, andere uitgaven (Blake en Mortimer Integraal en recent Guust Flater Integraal bijvoorbeeld) verschijnen via kleinere websites en verdwijnen weer net zo snel als ze zijn verschenen en zijn enkel gewild voor speculatie (ik herinner mij nog de vele Catawiki kavels met B&M integrale boeken) en de meest obscure reeksen worden dan weer wel integraal uitgegeven. Daarnaast stijgt de prijs immer door van softcover albums, worden reeksen niet of vele jaren later pas afgemaakt, zijn vertalingen slordig (denk aan de integrale Blueberry bijvoorbeeld) en lijkt een hoop toch te leunen op ''vergane glorie'' en is de nieuwe aanwas immer beperkt. In de stripwinkels waar ik binnenloop is de leeftijd ook steevast wel ruim de 40 gepasseerd, het zijn geen zaken om wakker van te liggen, maar ik vroeg mij af hoe andere verzamelaars dit alles ervaren? Ik kan mij voorstellen dat het sentiment in Belgiƫ wellicht weer anders is dan hier in Nederland. Ik ben benieuwd naar de reacties.
  11. Bij de kavels op Catawiki vraag ik mij altijd al af of de aanbieders zelf de kavels niet opbieden via diverse ''extra'' accounts want de biedingen zijn soms buitensporig. Daarnaast soms ook biedingen op boeken die vrijelijk verkrijgbaar zijn en waar het bod de winkelprijs overstijgt. Bijzonder en voor mij reden om daar niet iets aan te schaffen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...