Jump to content

Tanuki

Moderators
 • Posts

  2,189
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Tanuki

Profile Information

 • Locatie
  de purp're hei
 • Interesses
  Strips en manga, fotografie, fantasy (Terry Pratchett in 't bijzonder),
  Japanse cultuur, ...
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Shiftnegerke

Recent Profile Visitors

3,135 profile views

Tanuki's Achievements

 1. Inderdaad: Libelia de Splenter, een voormalig Studio Brussel-presentatrice met een ongelooflijk mooie stem. Het feit dat die L&H-software nu in Apple-telefoons zit, zou al genoeg moeten zeggen dat die hele heisa van toen stinkt als een belegen Franse kaas die al drie weken in de zon ligt.
 2. Het viel niet op in de delen die ik al gelezen heb...
 3. Een uitdrukking die ik op een camping leerde kennen. Zo buurvrouw, zitten de konijntjes aan den draad? tegen mijn vrouw. Het duurde even eer onze frank (of twee eurocent) viel.
 4. Als bewoner van een grensgemeente hoor je wel eens iets. Daarbij, onze gemeenten zitten vol financiële vluchtelingen... Buurman bakkie koffie slempen en dat soort dingen... wij zijn dat niet gewoon. Maar met wat geluk zitten bij de buren de konijntjes wél aan den draad... of zoiets?
 5. Courage! Persoonlijk zou ik voor stevige(re) verhuisdozen gaan, bananendozen zijn inderdaad redelijk slap. En een camionette huren, zo moet je geen twintig keer over en weer.
 6. Ik heb de film ondertussen twee keer gezien en Star Wars heb ik op DVD (behalve 1, 2 en 3 die ik weiger te kopen) Ik begrijp wel dat mensen de link zien, ik heb op internet al diverse vergelijkingen zien passeren, maar naar mijn mening is het eerder iets van de linken willen zien. De zandwormen zijn zoals hierboven al aangetoond echter elementen die in meerdere films en mythologieën voorkomen te beginnen bij Jǫrmungandr (de Midgaardslang die zo gigantisch was dat ze rond de wereld lag. De Bene Gesserit kan je met wat goede wil met de Jedi-orde vergelijken, al liggen hun doelstellingen en methoden mijlenver uit elkaar. Arrakis en Tatooine zijn beiden woestijnplaneten. Daar stopt de vergelijking echter. In beide verhalen heb je een keizer, maar de politiek is totaal anders,...
 7. Ik heb wel een boontje voor de art (zeker die in FF9, Garnet is een schatje ), maar RPG's spreken me niet echt aan. Tegenwoordig is er een ware hype in isekai-manga die niet zelden leentjebuur speelt bij het RPG-genre en daar zitten wel goeie reeksen tussen, maar als gamegenre speel ik liever simulators en (al dan niet turn based) strategy. Civilization en spellen als Dune zoals eerder vermeld, maar ik heb ook goeie herinneringen aan Silent Hunter (WW2 duikboten), een spel met tanks waarvan ik me de naam niet meer kan herinneren en oudere flight sims als Fleet Defender (F14 Tomcat) en F117A Nighthawk Stealth Fighter.
 8. Sorry, maar nee. Dune en Star Wars zijn totaal verschillend. Lucas heeft zelf altijd gezegd dat zijn inspiratie kwam uit het tekenwerk van Jean-Claude Mézières, films als Hidden Fortress, Sanjuro en Yojimbo van Kurosawa (voor het plot en de karakters) en de reeks Flash Gordon (Cloud City, de "roll-up" aan het begin...). Mythologie haalde hij uit Lord of the Rings en de Romeinse mythologie. Dat beide verhalen zich afspelen in een zandbak wil nog niet zeggen dat de ene de andere inspireerde. Dat de film je niet echt raakte... jammer, maar over smaken en kleuren kan je niet twisten. Soms ligt een genre of een verhaal je gewoon niet.
 9. Ik eerder deze: Met alles wat erna volgde qua Command & Conquer, Red Alert en wat dies meer zij. Ah, en ook deze: Van beide reeksen heb ik (quasi) alle versies gespeeld.
 10. @Yncke ik zag net je antwoord in "dit of dat" op de vraag Tesla of Polestar. Wees gerust, de wegligging van een Polestar is, ondanks zijn hoge gewicht, fenomenaal. Op het Volvo testtrack Op de Nürnburg:
 11. Allemaal deel van de Great Reset van Gates. Straks kunnen we er alleen nog maar op met een qr-code!
 12. Tanuki

  Jommeke

  Rufy eigenlijk maar kom, ik reken het goed.
 13. Tanuki

  Jommeke

  Rubberman? Inside joke voor de kenners: Gomu gomu nooo...
×
×
 • Create New...