Ga naar inhoud

cartoonesk

Members
 • Aantal items

  1.441
 • Registratiedatum

2 Volgers

Over cartoonesk

 • Titel
  liefhebber van strips, cartoons en tekenfilms.

Contact Methods

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

3.083 profielweergaven
 1. Ha, Lichtman! Fantastisch! (sommige Citroëns kan ik nog herkennen maar verder kom ik niet echt) Het was gedeeltelijk maar een grap maar zo knap van die tekenaars zo herkenbaar die auto's af te beelden! In Guust staat ook zo'n mooie verkeersopstopping.
 2. Ga je gang! Jidéhem : Hergé (of studio Hergé)
 3. Het is maar een gedachte. Ik had er althans nooit een misvatting over, misschien dankzij de tekenfilm De fluit met de zes smurfen. Ondanks dat Vader Abraham zong op zijn elpee, dat de Smurfen met een raket naar de maan gingen en treinen en trammen hadden.
 4. Dat werd al duidelijk in een vroeger verhaal : Honger bij de Smurfen.
 5. Laten we zeggen dat het een plein is. https://www.stripspeciaalzaak.be/stripnieuws/raoul-cauvin-plein-geboorteplaats-antoing
 6. Ik zag hem ook in Bij de Sovjets. Roeltje woont namelijk in Rommelgem. Ik denk dat Franquin Roeltje wel vaker had willen tekenen in strips maar daar had hij niet de kans toe, zoals hij wilde.
 7. Dat ligt aan mijn woordenboek! Er is sprake van een ¨square¨, volgens mijn woordenboekje een "plantsoentje".
 8. Serafijn lijkt me nog wel een vrolijk gezelschap (al weet ik niet of Haddock het met me eens is), terwijl Theofiel toch vooral irritant is. Een andere vervelende leurder : Felix (uit Ton en Tineke). De Muzieksmurf haalde met zijn trompet de andere Smurfen uit hun tover-bewustloosheid (Smurfonie in ut). Toch straffer dan het laten regenen (dat kan Pirrewiet ook )
 9. Raoul Cauvin heeft de grote eer gekregen een plantsoen in zijn geboorteplaats Antoing (België) met zijn naam te krijgen : Le Square Raoul Cauvin!
 10. Bijzonder : twee tekenfilms van Les Tifous (in het Nederlands De Banjers) gemaakt voor de tv. https://ok.ru/video/2986085976652 https://ok.ru/video/3004377926220 making of : https://ok.ru/video/2973417736780
 11. Ik heb niet gestemd... Ik denk jaren 50, 60 en 70 voor de Europese strips en iets eerder voor de Amerikaanse strips. Ook ben ik het ermee eens dat ieder decennium zijn toppers had/heeft.
 12. Omdat ik het genoemd heb in mijn filmtop per decennium : En iets recenter :
×
×
 • Nieuwe aanmaken...