Jump to content

cartoonesk

Members
 • Posts

  1,621
 • Joined

2 Followers

Contact Methods

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recent Profile Visitors

4,418 profile views

cartoonesk's Achievements

 1. Ik ga de poll niet meer veranderen. Ik heb er goed over nagedacht, al wil ik best toegeven dat de uiteindelijke lijsten een persoonlijke keuze zijn.
 2. Twee stripbladen die ik in ieder geval vergat bij "Wat lees je nu?" zijn Brul en Aline. Maar die heb ik zelf nog niet eens gezien.
 3. Die ben ik inderdaad vergeten te vermelden. Had wel gekund maar zoals gezegd de lijst was keuzes maken.
 4. Wat die lijst betreft, moest ik een bepaalde keuze maken, Charles. Ik zelf vond verschillende amateurstripbladen / small-press-bladen ook leuk.
 5. Die bladen heb ik toegevoegd omdat ze al vaak ter sprake kwamen op het forum. Ik weet er niet zoveel over, behalve dat ik eens op zolder bij mijn Belgische oma oude nummers van Zonnekind en Zonneland vond, waarin de eerste strips van Jean-Pol in stonden. Die bladen lijken me dus van striphistorisch belang.
 6. Zo belangrijk is het nou ook weer niet om te weten welk blad populairder was. Een uitgebreid onderzoek is niet nodig.
 7. Qua oplage is dat toch vrij gelijk (ongeveer) (aan het einde zakte de Pep wat in). Dat er mensen waren die op beide bladen geabonneerd waren, wist ik wel. Persoonlijk vind ik de Pep origineler dan Sjors maar pas nog las ik een stapel Sjors en dat vond ik ook wel leuk.
 8. Inderdaad, daar valt nog niet veel uit op te maken. Nog geen duidelijke overwinning voor Pep. Misschien heb ik de verschillende generaties op het forum verkeerd ingeschat....
 9. Nogmaals dank voor de stemmen en de reacties. Het idee voor de poll kwam vooral omdat ik benieuwd was welke populairder was, Pep of Sjors.
 10. Niet opzettelijk. Ik wilde het vooral Nederlandstalig houden. Spirou heb ik wel toegevoegd, vanwege logische opvolging voor de Robbedoes-lezer en omdat er al veel over gepraat is op het forum.
 11. Dat is er vooral bijgevoegd vanwege de "volledigheid" (tussen aanhalingstekens want ik ben er vast vergeten). In de Tina staan trouwens wel goede tekenaars (Jan Vriends, Gerard Leever...), evenals vroeger (Piet Wijn, Jan Steeman...).
 12. Uit Ton en Tineke (met Felix die het spel duidelijk verwart met een ander spel).
 13. Alvast bedankt voor de stemmen en reacties! Jaren na verschijning heb ik wel nummers van Sjors, Pep, Wham! en De Vrije Balloen voor ogen gehad maar die heb ik niet meegeteld. Jump heb ik een tijdje gevolgd maar die verkopen ze niet meer bij onze supermarkt.
×
×
 • Create New...