Ga naar inhoud

cartoonesk

Members
 • Aantal items

  1.341
 • Registratiedatum

Alles dat geplaatst werd door cartoonesk

 1. Dat is juist het stomme van die integrale deel 1! Sommige verhalen hebben ze zo gelaten zoals ze waren en bij andere verhalen hebben ze nieuwe computerletters gebruikt. Laat ze dan consequent zijn.
 2. Van de strips. Normaal zijn het toch kleine letters bij De Smurfen? Dit waren bij sommige verhalen blokletters uit de computer. Ik kan het wel lezen maar het past niet echt. (daarbij, het dossier was vooral gebaseerd op de biografie van Peyo die ik toch al heb, dus daar hoef ik het niet voor te doen)
 3. De Beverpatrouille heb ik wel vanaf het begin proberen te volgen. Ik weet niet zeker of ik er nog mis maar vast wel. Van Chlorophyl heb ik ze alledrie. Er komt een integrale van de Cliftonverhalen van Macherot, dat spreekt me wel aan. Soms probeer ik een integrale en als het me bevalt, koop ik er meerdere. Als het me niet bevalt, dan niet. Zoals De Smurfen deel 1, de lettering beviel me niet. (budget speelt ook vaak mee)
 4. uit Allegro non troppo (Bruno Bozzetto)
 5. Ik keek op youtube naar de tekenfilm Fire and ice van Ralph Bakshi en Frank Frazetta. Dat deed me eraan denken hier wat dames van Frazetta neer te zetten.
 6. Ik weet het niet maar naar het schijnt heeft er in zijn atelier heel lang een gestaan. (geen foto van gevonden)
 7. Funny, ook. "Ik liet het monster mijn mooiste glimlach zien en hij liet me vrij!" (vrij vertaald)
 8. Leuk om deze originele cover met de hertekende versie te vergelijken. Let op de schrijffout in beide versies.
 9. Op de Franquin-facebookgroepen is ook vaak discussie over haar naam. Franquin schijnt haar naam wel eens ergens genoteerd te hebben maar het nadien vergeten te hebben. Mogelijk heet ze Solange.
 10. Dank je, zijn ene schouder is nochtans te breed. En als ik het meer 'karikatuur' had willen doen, had ik zijn voorhoofd iets groter getekend.
 11. Indeed. Ik had eindelijk een tekenblok geschikt voor pen/penseel en inkt, dus moest ik uitproberen. Die eerste filmpjes met Shirley zijn grappig.
 12. Nog wat fan-art-tekeningen. Charlie Chaplin en The Kid. Louis De Funès. Shirley Temple.
 13. cartoonesk

  Toernooi

  Niet slecht! Zoals een wijs iemand ooit zei : "deelnemen is belangrijker dan winnen".
 14. In de beschrijving van dit youtube filmpje zou deel 2 al gepland zijn voor 2013 maar ik vind niets op google dus zoals ik zei, ik denk dat Stephen Destefano erg druk is in de animatie.
 15. Qua tekeningen vind ik dat ook een van de mooiste Robbedoes-verhalen van Franquin. Ik denk dat hij toen was overgestapt van pen op penseel maar ik kan me vergissen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...