Ga naar inhoud

cinco

Members
 • Aantal items

  1.056
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over cinco

Recente bezoekers van dit profiel

942 profielweergaven
 1. cinco

  Suske En Wiske

  Ze zijn Schanulleke vergeten.
 2. Dat is een pittig verhaaltje om mee te beginnen. Op het einde van het jaar komt er een hommage aan dat album uit.
 3. Van de albums tussen 101 en 200 heeft mijn jongere ik er het meeste gelezen en herlezen. Dus veel favorieten. Dit vind ik absolute hoogtepunten omwille van de voor Jommeke atypische of weirde verhaallijnen. - In de greep van Mac Rum: 11-jarige meisjes worden gekidnapt en uitgehuwelijkt. - De bedrogen miljonair: vrouw veinst relatie met man voor het geld en naait hem! - Het bal van Mathilde: verschillende mannen proberen één en dezelfde vrouw te ontvoeren om ze onder dwang met hen te laten trouwen. Voor het geld natuurlijk! - De gestoorde zeereis: bij
 4. Van jouw lijst: van de groene titels heb ik albums, van de rode titels heb ik geen albums. Chninkel Maus Over de grenzen van de tijd Loopgravenoorlog Magasin General Brat Scalped Blacksad De eeuwige oorlog Persepolis De dagelijkse worsteling Walking Dead Calvin & Hobbes Een deken van sneeuw Zoo Meccano Peter Pan 20th Century Boys De meesters van de gerst Lax De teenloze adelaar Corto Maltese De dorpsgek van schoonvergeten
 5. De aanzet voor dat thema zit toch ook al verwerkt in de openingsscène van het eerste album. Ik zal bij een volgende lezing er nog eens op letten of die switch in het tweede album geforceerd aanvoelt.
 6. Van de strips tussen 1 en 100 is het wel min of meer geweten welke als uitschieters worden beschouwd. Daarom wil ik hier focussen op de albums tussen 101 en 200. Dat zijn ook de albums die degenen die jeugdig waren in de jaren '80 en '90 vooral hebben gelezen. (wat overeenkomt met de demografische gegevens van de gemiddelde gebruiker hier) Vandaar deze heel lange poll. (en valt ook mooi samen met de viering van 65 jaar jommeke, album 300 en die speciale uitgave van de complete 300 verhalen)
 7. Was dat ook niet omdat hij het contrast wou aantonen tussen de sfeer eind jaren '30 voor WO II in boek 1 en de situatie begin jaren '40 tijdens WO II in boek 2?
 8. Nee, is mij onbekend. Maar ziet er wel goed uit, zeker als er goed uitgewerkte achtergronddossiers bijzitten.
 9. random Robbedoes remark: De eerste Robbedoezen die ik gelezen heb zijn de Tome&Janry albums, dus dat is voor mij het favoriete design voor het personage.
 10. Ik zie niet dadelijk waar er een probleem is met het tweede deel. Ik zat nog met deel 1 in mijn hoofd want het verbaasde me dat ze met deze scène wegkwamen. Strips zijn ondertussen zo een niche vorm van ontspanning dat ze onder de radar kunnen vliegen op allerlei vlakken. Kan je je voorstellen dat een film deze scène zou doen? Je zou nogal wat outrage horen. En dan het feit dat het hoofdpersonage door deze meid geobsedeerd raakt na dit aanschouwd te hebben en dat 'ie daar enkele jaren later (deel 2) nog mee in zijn hoofd zit...
 11. Deze thread mag verplaatst worden naar het forum van Europese Strips. Want het was eigenlijk de bedoeling dat ik het daar zou aanmaken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...