Ga naar inhoud

VeniVidiVideo

Members
  • Aantal items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door VeniVidiVideo

  1. Mja.... Ik mijd die dupuis-verfilmigen. Wat ok is in de strips, is dikwils te kinderachtig in de films.

    En die donkerharige Ijzerlijm, dat is natuurlijk weer zo'n poging om inclusief te zijn. We mogen nog blij zijn dat Kwab niet zwart is. Het is tegenwoordig echt wel ridicuul aan het wordne.

    Er zijn ongeveer 50 000 (oorspr.) Congolezen in België, niet meer, maar verder is het niet uit te maken hoeveel zwarten er eigenlijk in België zijn. Dat wordt niet bijgehouden. Ergens is dat logisch, maar je kunt dus niet controleren of het grote aantal zwarten dat je op tv ziet, wel in overeenstemming is met het percentage van de bevolking dat ze vormen.

     

  2. Ik heb hem ondertussen gezien, en blijf Joker de beste film van het jaar vinden. Ik zie die naar een massa oscars stomen.

     

    Spoilers: nah.  Ergens lezen dat iets zo of zo is, is nog altijd niet hetzelfde als de film ZIEN.  En je weet toch niet hoe het dan precies verloopt.  Het gaat er nite om of die of die familie van die of die zou zijn, maar hoe ze daarop reageren. Luke is de zus van Leia. Dat wist ik ook al toen ik de film zag, en dat maakt het des te grappiger toen Han tegen Luke zei dat hij niet tussen Luke en Leia wou komen. Alleen wie de spoiler kende, kon dat amusant vinden.

     

    Spoilers helpen dus soms om de film te begrijpen. Zeker voor een warboel als The Rise of Skywalker is dat eigenlijk nodig.

     

    Maar goed: Star Wars is verre van de beste film van het jaar, zelfs niet de spectaculariste, dus het zal me worst wezen.

     

    Ergens heb ik wel het gevoel dat die obsessie voor spoilers iets van de laatste jaren is. Waarschijnlijk doordat je tegenwoordig zo veel gemakkelijker vanalles te weten komt dan vroeger.

    Maar aan de andere kant: er zijn zo veel remakes en verfilmingen van boeken. Soms verschijnt het boek van de film zelfs voor je de film KUNT zien, zoals de eerste Star Wars. Eind de jaren 70 circuleerden films trager dan nu, zodat veel mensen het boek van de film hadden gelezen voor ze de film zagen. En dat is natuurliljk een massieve spoiler. Toch blijft A New Hope de meest rendabele film aller tijden. Blijkbaar heeft dat dus niemand gehinderd.

     

    En van wie komen die spoilers eigenlijk? Het kan toch dikwijls alleen maar van de filmmaker zelf komen. Dus doen ze het opzettelijk om reclame voor de film te maken.

     

    Controverse rond een film is een manier om ervoor te zorgen dat iedereen weet dat je film bestaat. En ik denk dat nogal wat kleine YouTubers er een broodwinning van hebben gemaakt om over Star Wars te zeuren. Het is ongelooflijk hoeveel filmpjes er over Star Wars zijn. Geek & Gamers lijken soms niets anders te maken dan filmpjes waarin ze zeuren over Kathleen Kennedy, JJ Abrahams, Rian Johnson en alles dat betrekking heeft op Star Wars.

     

    Uiteindelijk is het maar één van de zoveel films. Ik kan me niet indenken dat iemand die nu naar Jumanji The Next Level gaat, zich minder amuseert dan wie naar Star Wars gaat.

    Maar al dat gedoe over de kwaliteit van Star Wars zorgt er wel voor dat hij flink over de tongen gaat, en daardoor alleen al meer wordt bezocht.

     

    Deze week ga ik eens een risico nemen: ik ga Yummi bekijken. Ik verwacht er eerlijk gezegd niets van. De Vlaamse film in het algemeen is de laatste vijf jaar kwalitatief en inspirationeel in het sukkelstraatje geraakt.  De tijd van Aanrijding  in Moskou en De Hel van Tanger ligt al ver achter ons.

     

    Ook opvallend: Jan Jambon zou meer geld willen geven aan de Vlaamse film (nu hij gemiddeld slecht wordt), en minder aan projectsubsidies. Hij is dus vooral bezig met geld verschuiven, en de oude garde belieft dat blijkbaar niet. Cinema heeft nochtans erg veel personeel nodig, dus is het qua werkgelegenheid misschien geen slechte keuze. En of je een decor bouwt voor een toneelvoorstelling of voor een film, maakt voor de decorbouwer toch geen verschil.

    Maar ik ken niet alle cijfers, en wil hier niet in een discussie over het cultuurbeleid terechtkomen.

     

    Volgend jaar zal ik Yummi in elk geval kunnen goedmaken met 1917.

     

    Weet je: het probleem met positieve verwachtingen is dat het soms moeilijker wordt om te beseffen dat een film goed is.

    Dunkirk bijvoorbeeld was geweldig, net als Interstellar, maar weinig mensen hebben dat beseft omdat ze er vanuit gingen dat het goed zou zijn.

     

    En Midway was ook beter dan ik had verwacht: de historische reconstructie was geslaagd, en ik werd minder gehinderd door een Amerikaans patriotisch toontje dan ik had verwacht. Maar misschien heb ik te veel vrienden in de VS om dat te merken.

  3. 1 hour ago, boomvavavoom said:

    Aan de andere kant... dit soort Suske En Wiske niveau is idd gericht op kinderen denk ik. Dus laat Buck Danny en Rik Ringers en anderen, dan ook maar gewoon gelezen en gekocht worden door kids .

    Precies. Een ouwe vent van 50 jaar is niet het doelpubliek. (Eend!)

  4. Mja. Als ik in de bioscoop zit en in Jurassic World II de zoveelste hoofdpersoon zie die een scheiding met zijn vrouw achter de rug heeft, dan zie ik daar toch ook alleen maar een huizenhoog modern cliché dat alleen maar dient om de indruk te wekken dat er diepgang is, terwijl ik en alle anderen daar toch vooral zitten voor de dinosauriërs, en niet voor een of andere psychologisch drama, eventueel met maatschappelijke onderbouwing.

     

  5. De KRANT "De Standaard" publiceert de STRIP "Sukse en Wiske", de KRANT "De morgen" publiceert susken en wiske niet, dus is hier wel een verband met concurrentie.

    Dus let ik niet op wat in de krant De Morgen wordt geschreven over een strip die bij hun concurrent verschijnt.

    Die concurrentie speelt wel mee. Geloof niet wat ze je wijsmaken.

    Dus let ik niet op hen.

     

  6. Nooiit letten op wat De Morgen schrijft over strips die bij hun concurrent De Standaard verschijnen. En omgekeerd ook niet. Dat is mijn devies.

     

    Overigens kijk ik meer uit naar De Dulle Griet. Dat is nog veel beter dan De Raap van Rubens. EN ER WORDT EEN GIGANTISCHE CAMERA IN GEBRUIKT!

  7. On 2/4/2018 at 12:23 PM, Paul_NL said:

    Waar het voor mij op neer komt is dat iedereen moet proberen zijn mening zelfstandig te vormen, dat kan met behulp van reviews, video's, kranten of gewoon door zelf iets te ondervinden. Maar wat er nu vaak gebeurt is dat iets dan het predicaat meekrijgt van ''goed'' of ''slecht''. En dat is waar de, vaak felle, discussies starten.
     

    Je zinnetje is paradoxaal:

     

    "Waar het voor mij op neer komt is dat iedereen moet proberen zijn mening zelfstandig te vormen"

    <->

    "dat kan met behulp van reviews, video's, kranten of gewoon door zelf iets te ondervinden."

     

     

  8. 1 hour ago, Paul_NL said:

    Ik zie dit verschijnsel overal, in elke hobby, er begint een kern te roepen dat het goed is (websites met name) en dat wordt snel overgenomen. De clou is denk ik dat geen enkele strip unaniem geweldig is, het is aan de interpretatie van de lezer om te bepalen wat hij eruit haalt. Dat er strips zijn zoals Watchmen die het genre wisten op te schudden kan ik niet onderkennen, maar dat het (voor mij) nu totaal niet prettig leest is ook een feit.

    In film is het nog vééél erger.

    The Last Jedi heeft verschrikkelijk veel positieve pers gekregen, tot plots de filmkijkers zélf losschoten en de film met de grond gelijk maakten.

    De verdenking dat de critici waren omgekocht, duikt meer en meer op.

    Het is het einde van de geloofwaardigheid van sites zoals IMDB en Rotten Tomatoes.

  9. En verder wil ik Luc Besson bedanken om op z'n minst de moed te hebben gehad Valerian te verfilmen, en ons klein groepje een film te geven die anders niemand had willen betalen. Met die twee hoofdpersonages was dat een enorm risico, want ze beantwoorden niet aan het stereotype beeld jongetje-meisje dat we gewoonlijk te zien krijgen.

    En Luc Besson gaf ons ook al Adèle Blansec en Michel Vaillant. Er wordt geklaagd over te veel vroem-vroem in de Vaillant-film, maar de strips kennen daar ook wat van.

     

    Het zijn trouwens goede tijden voor stripfilms: Bollie & Billie, Robbedoes & Kwabbernoot, Seule .. Ze blijven komen. Maar wij zijn zelden de doelgroep.

     

    Valerian gaf ons iets dat niet voor kinderen was die alleen maar cliché-figuren begrijpen.

     

    Genoeg gebazeld. Hoe meer ik hier leuter, hoe minder tijd om een film te zien. (Of een strip te lezen)

    Ciao.

  10. Je had moeten doorlinken naar het artikel op CinePop. Je linkte naar een samenvatting op Bleeding Cool.

     

    Drie keer een film zien is niks. Ik heb al veel meer films meer dan drie keer in de bioscoop gezien.

     

    Bottom line: Valerian mag gezien worden. Meer moet daar niet over worden gezegd. Er zijn veel affreuzer films die tonnen geld geschept hebben, en Valerian is niet affreus. Al de rest is stemmingmakerij van mensen die zich interessant wille maken.

     

    Nog een bottom line: de meningen op de social media zijn erg onbetrouwbaar. Het barst van onafhankelijken die helemaal niet onafhankelijk zijn.

     

    Mensen hebben een kort geheugen.
    Zoek op: claqueur,

    Vergelijk met boeroeper. Tegengestelde van claqueur. Heeft de carrière van veel beloftevolle operazangers kapotgemaakt.

    Social media zit vol claqueurs en boeroepers.

     

    Social media manipuleert constant. Eerlijke meningen zijn moeiilijk te vinden.

     

    Beste gebruiker van sociale media: Donald Trump.

    Ouderwetse gebruiker van sociale media: Hilary Clinton.

  11. Gisteren gezien, en zeker meegevallen.

    Ik vreesde dat het er vooral goed zou uitzien, maar niets om het lijf zou hebben. Dat is dus niet zo.

    En al dat gebral over Cara Delevingne maakte me ook wantrouwig, maar dat viel ook al mee. Ze loopt in de trailers voortdurend met een stuurs gezicht rond, en dat is wel in overeenstemming met de basis van het personage in de film, maar heeft toch een slecht beeld van het hele acteerwerk en van het persoange in de hele film.

    De dansscène met Rihanna lijkt er wat te veel aan, maar dat nam ik er dan maar bij. Uiteindelijk moest Ravian ervan overtuig worden, dat hij vond wie hij moest vinden.

     

    (was in de verkeerde groep beland)

  12. Ik weet het. Ik heb dat destijds gelezen en er zowaar niet van kunnen slapen zo gruwelijk was het. En ik kan rustig The Shining kijken en daarna naar bed gaan of Videodrome kijken met een bord eten op schoot. Maar juist het feit dat het echt is...zeer akelig.

    Ze is door de gehaktmolen gedraaid.

  13. Ik weet wel wat af van filmpjes op YouTube, en ben het zondag eens gaan bekijken.

    Het is boven 500 weergegaven gegaan ("views", in YouTube-jargon). Is dat veel? Bwah ... er zijn mensen met filmpjes van een half miljoen views en zelfs miljoenen views.

    Interssanter vind ik dat het zondag 13 likes had, en 7 dislikes. Dat is dus 50% dislikes van het aantal likes.

    Betekent dat iets?

    Wel: er is een filmpje van Justin Bieber dat boven het miljard views is gaan, maar dat meer dislikes dan likes heeft.

    Is er dan nog eigenlijk iets dat iets betekent?

    Ik moet zeggen dat ik slechtere filmpjes heb gezien dan dit hier.

    Als die videomaker écht een succes wil worden, zal hij moeten adverteren voor zijn filmpje. Hij weet dat trouwens. Hij heeft ook een filmpje waarin hij zegt dat het succes van filmpjes een kwestie van geluk en promotie is. Volgens mij promoot hij niet.

    En dan is 500 views echt wel veel.

    Dus die likes hebben het blijkbaar toch bij her rechte eind. Meer likes dan dislikes betekent in elk geval dat de likes het gewonnen hebben.

  14. Volgens mij zien maar weinig mensen die alle 600.

    Heb je al eens Kamen Rider gezien? Ook een hit in Japan. Maar elke aflevering zit zo in elkaar dat je direct weet hoe de relaties tussen de pesonages zijn.

    Er komt iemand op met een prei op z'n kop, en iemand anders met aardbeien aan z'n voeten zegt: "Ik kan geen prei uitstaan!" Hop, vechten.

    Prei op de grond.

    Duikt er een kubus op. Schreeuwt: "Hoe durf je mijn vriend tegen de grond slaan!" Hop, vechten.

    Aardbeien tegen de grond.

    Zo ongeveer zit dat in elkaar.

    Je hebt dus niks geen voorkennis nodig om te weten hoe het in elkaar zit.

    Ze maken die reeks al jaaaren, en telkens zijn er nieuwe kijkertjes van de doelgroep, die ook telkens ze wat ouder worden, afhaken. Dat is misschien al na een jaar, maar zeker na twee jaar.

    Dus dat publiek wordt voortdurend vernieuwd.

    Volgens mij is dat met die Naruto precies hetzelfde.

    Ze volgen dat een tijdje, en als ze het beu zijn, stoppen ze ermee en gaan ze wat anders doen. Aan de vrouwen frunniken of zo.

  15. Van de Stripspeciaalzaak:

     

    CHARLIE-EXPO AFGELAST IN HERGÉ-MUSEUM. Over Charlie gesproken (bis). Een in het Hergé-museum geplande, tijdelijke expo als hommage aan Charlie Hebdo werd op 21 januari voorgesteld aan enkele van de pers opgetrommelde lieden. De burgemeester van Louvain-la-Neuve bracht Nick Rodwell, algemeen bestuurder van Moulinsart 's anderendaags tijdens een crisisvergadering op de hoogte van de risco's die de expo met zich meebrengen. Zowel het personeel als de bevolking zouden volgens hem gevaar lopen. Tot nader orde is de expo om die reden afgelast.

     

    Let goed op de datum: op 21 januari was de aanslag al gebeurd.

    De aanslag op Charlie Hebdo gebeurde op 7 januari, dus 14 dagen (2 weken!) vroeger.

    Hadden ze in het Hergé-museum plost last van verlatingsangst omdat iedereen naar Charlie Hebdo keek?

    En nu plots een tentoonstelling aflassen, die ze waarschijnlijk nooit hebben willen organiseren.

    Bende hypocrieten.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...