Ga naar inhoud

Illustrator Pascal

Members
  • Aantal items

    56
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Illustrator Pascal

  1. Ik volgde de reeks Kiekeboe al jaren niet meer, maar kreeg deze strip cadeau en was toch wel benieuwd.

    De tekeningen zijn goed, maar dit is geen Kiekeboe album.

     

    1. Kiekeboe was een familiestrip. Waar is de familie Kiekeboe? Personages die maar enkele prentjes mogen meespelen tellen niet mee. M.a.w.: het is alleen Fanny met haar 2 vriendinnen. En af en toe Moemoe.

    2. Kiekeboe was een strip met humor. Waar is de humor gebleven?

    Ok. de rolatorwinkel was een beetje grappig, maar dat was het zo ongeveer.

    3. Kiekeboe had een eenvoudige tekenstijl. De stijl van Cambré wijkt hier erg van af. Maar dat was wel te verwachten natuurlijk. Iedereen tekent anders.

     

    Nu is het gewoon een verhaal rond Fanny met een cover waarop ‘De Kiekeboes’ staat. Dan verkoopt het beter.

    Misschien wil de auteur het verhaal een beetje serieuzer maken, maar hier werkt dat niet zo zoals in Amoras.

    Eigenlijk is het een soort spin-off met een Kiekeboe-cover.

     

    Om het terug Kiekeboe te maken zou ik zeggen: breng de humor en de personages uit de originele reeks terug.

  2. Bij mij gaat het er meer om mijn werk te publiceren. Het zou mooi zijn moest ik dit digitaal kunnen doen, maar ik weet nog niet langs waar en of ik dit ook op deze manier zal doen. Ik heb wel een website, maar als ik die hiervoor gebruik stelen mensen mijn werk gewoon.

  3. 9 uren geleden, Aerogi zei:

    dat was toen met star wars dacht ik, toen zowel sus en wis, robert en bertrand, de rode ridder en wie weet welke strips nog allemaal plots met aliens te maken kregen

     

    De Katamarom nr 12. De saga van Thorgull. Getekend in de Star wars periode begin jaren 80.
    Kijk maar naar de robot-man op de cover, denk er een cape bij en dan weet je direct waar de inspiratie vandaan kwam.

  4. Op 6/11/2021 om 20:01, acor zei:

    Bron: interview van De Stripspeciaalzaak met Marc Legendre

     

    Nu we het over op tafel kloppen hebben, hoe zit het met het aantal pagina's van De Rode Ridder?

    Legendre: "Verhalen van 30 platen schrijf je alsof je over de autostrade rijdt met je handrem aangetrokken. Wanneer ik aan een verhaal begin, heb ik materiaal voor minstens tachtig platen of meer. Dus moet ik sowieso dingen weggooien, ook voor De Kronieken van Amoras en andere reeksen. Maar als je slechts dertig platen mag overhouden, gaat er te veel in de vuilbak. Dat is frustrerend omdat elk verhaal ook nog eens afgerond moet zijn. Ik mag geen elementen meenemen naar een volgend deel. Uiteraard doe ik dat toch, maar met mondjesmaat en dan gaan sommige lezers mekkeren dat het volgens hen lang duurt voor ze het hele verhaal kennen. Wat willen die dan, niemendallen van dertig platen? Claus en Karel Biddeloo tekenden anders dan Fabio Bono, dus die kregen een veldslag op een pagina. Voor Fabio zijn zeven vakjes per plaat al veel. Die pakt grafisch graag uit met grote prenten waarin hij z'n kunnen kan tonen. Bovendien hebben wij een hekel aan talking heads, een fenomeen dat je vroeger wel vaak zag."

     

    Niet iedereen is echter fan van wat je met De Rode Ridder gedaan hebt. Zal het aantal pagina's daar verandering in brengen?

    Legendre: "De kritiek betreft vooral het karakter van Johan. Dat hij twijfelt, een crisis doormaakt en door spoken uit het verleden achtervolgd wordt, kan volgens enkele fans van het eerste uur niet. Johan hoort niet te aarzelen, maar zijn zwaard boven te halen en op de tegenstander in te hakken. Maar weinig van wat Biddeloo met Johan deed, is nu nog bruikbaar. Het heeft geen zin om de gloriedagen te willen nabootsen, dit is 2021. Je kan niet voor iedereen goed doen, maar dat blijft wel de betrachting."

     

    Als we mekkeren, mijnheer Legendre, is het omdat je een personage dat al decennia lang geliefd is bij de lezers volledig verkloot hebt. Een zwak verhaal heeft niets te maken met de tekenstijl van Fabio Bono. De scenario's zijn in 2 lijntjes samen te vatten. Dat een verhaallijn over meerdere albums loopt is geen probleem. Het gebrek aan een deftig scenario wel.

     

    Vandersteen en Biddeloo hebben een ouderwetse avonturenheld neergezet. Daar is nog steeds plaats voor, zelfs in deze tijd. Jij hebt er een mopperende zaag van gemaakt. Avonturen? Als je als lezer geluk hebt gebeurt er nog eens iets.

    Meneer blijft hameren op het verkoopsaantal dat stabiel blijft. Al eens uitgezocht wie die albums precies koopt? Het zijn NIET de huidige kinderen, toch altijd de doelgroep geweest van De Rode Ridder. Die albums worden gekocht door de vaste fans van de reeks, geen nieuwe fans. 

     

    Voor mij hoeft deze Rode Ridder niet meer. Als Legendre overtuigd blijft van zijn eigen gelijk en de reeks zich steeds verder wil laten slepen, dat hij maar doet. Ik besteed er mijn geld niet meer aan. En jammer genoeg ben ik niet de enige fan die er zo over denkt. 

     

     

    https://www.stripspeciaalzaak.be/interviews-reportages/marc-legendre?fbclid=IwAR2szyDZZG0AEcphXpADjUznh08USUB4uX3TFW4iaDlj_4-YHKHinZdmqVg

    Goed interview met Marc Legendre. Cono vind ik nog steeds het grappigste boek.

  5. Hallo,

    Bij het opruimwerk heb ik veel oude Kuifje-magazines gevonden. Ik heb alles weggedaan, behalve de cover van één van de magazines omdat ik die goed vond.
    Ik zou graag willen weten wie de tekenaar van deze cover is, maar de inhoud heb ik nu niet meer.
    Kent iemand de tekenaar van deze illustratie? En eventueel welke strip?

    Kuifje 01.jpg

  6. 35 minuten geleden, Yncke zei:

    Wel. Eigenlijk is het juist omgekeerd, he. Die fabrikanten schrijven juist nougatbollen voor Linux. Geen GUI en geen command line. Dat je UX met wat die fabrikanten produceren niet optimaal is, heeft alles te maken met hun keuze om Linux niet te ondersteunen. Als iets Windows only is, accepteren mensen op Mac dat het niet werkt. Voor Linux zijn er vaak enthousiastelingen die tenminste het nog doen werken.

    Met gebruiksgemak had ik het niet over het systeem, maar gewoon het feit dat ikoontjes nu eenmaal gemakkelijker zijn om mee te werken dan een code typen.

    36 minuten geleden, Yncke zei:

    Native Linux dingen hebben vaak wel een GUI (of drie, vier), maar dingen met een closed source achtergrond zijn een heel ander paar mouwen. Linux daarop afrekenen vind ik altijd een beetje oneerlijk. Wacom biedt de tools niet aan, waarom wordt er dan niet op Wacom geschoten?

    Waarschijnlijk omdat het probleem zich enkel bij linux voordoet en mensen zich niet bewust zijn dat Wacom Linux niet ondersteund.

  7. Als je van deze technische zaken houdt is Linux fantastisch, maar de meeste eindgebruikers willen hiermee niets te maken hebben.
    Mensen willen gebruiksgemak. Daarom hebben fabrikanten net de command line vervangen door de Graphical User Interface.
    Ik heb de terminal ook een tijdje gebruikt om de express keys van mijn Wacom tablet werkende te krijgen. Na een paar dagen zoekwerk en uren frustraties had ik dan eindelijk een paar toetsen aan de praat gekregen.
    Superblij natuurlijk :)
    De volgende keer dat ik mijn computer opstartte was Linux alles weer vergeten.

    Op forums is er een goede ondersteuning en ik heb hier zeer dikwijls om hulp moeten vragen.
    Wat me wel stoorde is dat voor het kleinste probleempje je  al snel wordt doorverwezen naar de terminal om één of andere code in te geven.
    Later ontdek je dan dat er ergens een instelling is - indien het om een klein probleem gaat -  die een oplossing biedt.

    Mijn ervaring is dat linux onnodig complex is voor eindgebruikers.
    Er wordt een verkeerd beeld gecreëerd door al de positieve reviews omdat die meestal gemaakt worden door mensen die Linux fantastisch vinden. Maar dat zijn degene met de nodige technische kennis of die bereid zijn deze te leren.

    Ik werk meer dan 20 jaar met Mac en wou linux eens proberen, maar bij Linux heb ik het gebruiksgemak van Mac OS niet (alsook vele andere zaken).
    Ik heb alles dan maar verkocht en vervangen door een Mac Mini. Voor mijj was dat een verademing.

  8. Dat is nu het nadeel van open-source en waardoor ik vind dat linux niet geschikt is voor grafisch werk en zelfs productiviteit in het algemeen indien je een beetje professioneel wil blijven. Bij Linux is namelijk zowat alles open-source.
    Gratis is prachtig, maar als je het werk een beetje serieuzer neemt en zeker wanneer het je werk is zou ik toch voor commerciele software kiezen.
    Maar dan wel zo veel mogelijk een alternatief zoeken voor de Adobe software, want die moet je elke maand opnieuw betalen.
    Goede alternatieven voor Photoshop zijn: Affinity Photo, Pixelmator Pro (enkel Mac OS en iOS)
    Voor illustratie en strips / cartoons is Clip Studio Paint fantastisch.
    Alternatief voor Illustrator: Affinity designer en alternatief voor InDesign > Affinity Publisher.

  9. Dat is niet het enige probleem met Linux.
    Ik heb tussen 20177 en 2019 met Linux Mint gewerkt en dat systeem was onstabiel en liep regelmatig vast. Oplossingen waren erg technisch en ik hield me uiteindelijk meer met het oplossen van deze problemen bezig dan met het productieve gedeelte.
    Verder zijn ook niet alle drivers beschikbaar die je voor Windows en Mac OS hebt. Heb je bv. een geavanceerde scanner met fantastische software, dan moet je dit vervangen met een pruts scan programmaatje dat je scanner reduceert tot een instap scanner.
    Een teken tablet? Dat werkt, maar je superhandige functietoetsen kan je niet meer gebruiken want de software bestaat niet voor linux. Er zijn wel truukjes voor, maar dan ben je weer heel technisch bezig met de zogenaamde 'terminal'  waar , naar mijn mening, geen enkele eindgebruiker mee mag te maken krijgen.
    Linux was voor mij een serieuze teleurstelling en ik ben terug overgeschakeld naar Mac OS. Dat werkt en zo hoort het ook.

  10. Krita heb ik ooit gebruikt, maar ik ben er na zo'n jaar mee gestopt vanwege allerlei technische problemen, maar dat kwam dan waarschijnlijk weer omdat ik het op een Linux systeem gebruikte. Een advies voor andere illustrators: gebruik geen Linux voor creatieve toepassingen, je bespaart jezelf veel technische problemen.

  11. Voor mij was de Cintiq 24 HD te groot als scherm. Het is met 30 kg. meer een tekentafel en goed indien je uitsluitend tekent.
    Omdat ik meer doe dan tekenen alleen en de Cintiq 24 ook als hoofdscherm gebruikte, moest ik hem regelmatig van stand veranderen. Dat stoorde mij. En ik had ook maar beperkt plaats. Nu heb ik een Cintiq 16 om te tekenen en een gewoon scherm voor de rest. Dat werkt beter voor mij.
    Maar de Cintiq 24 HD blijft natuurlijk een indrukwekkend tekenscherm.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...