Jump to content

Wie herkent deze Bob Mau?


Powi777

Recommended Posts

"De tiran en het varken", 6de (gedrukte) verhaal in de serie "Kari Lente¨. Gedrukt in 1966. (Er waren nog eerdere verhalen, maar die eerste verhalen werden niet gedrukt in deze serie. Sommige van die eerste verhalen kwamen alsnog in de kleine stripboekjes van Knorr-sauzen, die je kreeg als toemaatje bij aankoop van deze poedersauzen, begin jaren '70).

 

https://www.lastdodo.nl/nl/items/17757-de-tiran-en-het-varken

 

Een jongen en een varken dat goud kan vinden worden beide ontvoerd. Kari Lente en Bikkel , toen nog reporters, volgen sporen naar de haven. In de eerste vakken ook de derde hoofdfiguur van het trio: Sus Pens (met hoed).

 

Kari Lente was de slimste en actiefste hoofdpersonage in deze serie, met Bikkel en Sus Pens ook wel slim, maar ietwat minder.😉 "Kari Lente lost het op" op het voorplat verwees dan meer naar de eerste verhalen, die soms wel spannende detectiveverhalen waren met een geheimzinnige boosdoener die op het einde werd ontmaskerd (bv. nr 1 "De wolf van Boseind" en nr 3 "De neus van Cupido"). Maar dat concept werd door Bob Mau al snel opgegeven voor misdaad- exploratie- en avonturenverhalen. 

 

Alleszins een mooie plaat! 😊 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...