Jump to content

Attack On Titan


Timhardt

Recommended Posts

met de schitterende uitgave van kodansha comics van vinland saga, heb ik gezien dat ze ook attack on titan in hun fonds hebben.

setting is een wereld waar de mensheid in steden leeft, omgeven door hoge muren die hen beschermen tegen de titans.

beetje bij beetje kom je blijkbaar meer te weten over het hoe en waarom. nadruk ligt op overleven, klinkt als iets dat ik wel smaaK

 

mensen die dit al volgen?

 

9781612620244.jpg9781612620251.jpgScreen%2520shot%25202014-02-08%2520at%25Screen%2520shot%25202014-02-08%2520at%25

Link to comment

Om mezelf te citeren:

 

 

OK. Allereerst onderstaand stuk is geen bespreking. Ik ga niet in op alle facetten van deze reeks en wat ik er wel en niet goed aan vond. De voornaamste reden daarvoor is dat ik niet van plan ben de rest van de reeks te lezen behalve de drie delen die ik al gelezen heb. Waarom post ik hier dan? Wel ten eerste voel ik me nu nogal slecht en ik wil het van me af schrijven. Maar meer nog: ik ben tot een vrij interessante ontdekking gekomen.Namelijk dat er een immens populaire shonen reeks is die ik naar eer en waar geweten moet zeggen behoorlijk goed vind. Ik heb het over de manga die waarschijnlijk iedereen wel eens van gehoord heeft; Attack on Titan!

AttackOnTitan.jpg

 

Ik ben deze reeks begonnen te lezen omdat een vriend, die naar mijn mening een nogal goeie smaak heeft, erg vol was over deze reeks. En nu ik hem gelezen heb (althans het begin) snap ik waarom. Attack on Titan is geen karikaturale, de goeien winnen altijd, over the top shonen zoals Bleach of Naruto. Integendeel het is een deprimerende, post-apocalyptisch slachtfeest waarin iedereen ieder moment het loodje kan leggen. Daarnaast heeft het ook nog een relatief complex plot met behoorlijk grote twists. En deze twee dingen is meteen ook wat het zo goed maakt. Veel Shonen reeksen gaan er van uit dat omdat de reeks voor tieners is het simpel en licht van toon moet zijn.. Maar zo is het leven niet. En zeker niet als je een tiener bent. Attack on Titan daarentegen onderschat zijn lezerspubliek niet en levert een verhaal voor en over tieners vol ellende, tragedies en innerlijke conflicten. En dat ook nog eens allemaal met een overdonderende dosis spectaculaire actie. Met andere woorden Attack on Titan is de populaire shonen reeks die alle andere populaire shonen reeksen in de grond doet zakken van schaamte. Zeer goeie reeks.

 

Noot: de volgende alinea is een uitleg over waarom ik toch niet verder lees ondanks dat ik het duidelijk erg goed vind. Mensen die niet geintresseerd zijn hierin kunnen rustig deze alinea overslaan en meteen gaan voor de conclusie.

 

Waarom ga ik dan toch niet verder lezen? Wel: Attack on Titan is overduidelijk een shonen reeks en ik ben geen liefhebber van shonen. Voornamelijk omdat ik geen tiener meer ben en ik mijn tiener tijd liever wil vergeten omdat het op zn zachtst gezegd niet heel aangenaam was.  En wat veel shonen (althans die ik ken) doen is een high school setting nemen en deze transporteren naar willekeurig welk genre. Zo ook Attack on Titan. De groep hoofdpersonen is feitelijk een middelbare school klas en meteen krijg je dan ook weer overdreven competetiviteit, groepsdruk, vooroordelen, pispaaltje kiezen en zo'n beetje al het andere wat ik associeer met mijn hoogst onaangename middelbare school tijd. Het interessante is dat de auteur van Attack on Titan ongeveer dezelfde associaties heeft en zijn middelbare school angsten heeft verwerkt in de manga. Maar uiteindelijk lees ik manga toch vooral voor mijn plezier en dan lees ik liever iets waar ik me niet miserabel door ga voelen. Wat toegegeven nogal vreemd is komende van iemand die graag donkere, gewelddadige en deprimerende seinen manga leest maar a la ik ben een rare.

 

Kortom: Attack on Titan is een geweldige shonen reeks maar omdat het duidelijk gericht is op tieners geen aanrader voor iedereen hier.. Echter als je niet zoals ik een middelbare school trauma hebt of als je in het hart altijd een twaalf jarige blijft dan is Attack on Titan zeker een aanrader. Ja het is een populaire shonen manga maar dit is er nu eens één die dat ook volkomen terecht verdient te zijn.

Denk ik om te bewijzen dat ik ben?

Link to comment

attack on titan lijkt me zeker geen typische shonen, hij komt ook in seinen lijsten voor. fullmetal alchemist wordt soms ook bij beiden opgedeeld en dat vond ik een geweldige reeks.

Attack on Titan is wel echt een shonen. Je hebt een groep tieners die het grootste gedeelte van de reeks bezig zijn met vechten. Wat dat betreft dus een typische shonen. Hij is alleen een stuk realistischer en donkerder dan de meeste shonen reeksen en dat maakt het zo goed maar echt volwassen vind ik de reeks niet.

Denk ik om te bewijzen dat ik ben?

Link to comment

ok, gedropt dan.

vind de tekenstijl binnenin echt wel super.

Hohohoho! Dat was nu ook weer niet de bedoeling!!! Ik bedoelde niet te zeggen dat het een soort Dragonball Z is. Attack on Titan kun je het beste vergelijken met Claymore in de zin dat het beide heel erg actie georienteerde tienerstrips zijn maar wel een stuk donkerder dan de meesten. AoT is dan naar mijn mening beter dan Claymore want het heeft meer plot maar Claymore s beter getekend. Over het algemeen zou ik zeggen als je Claymore goed vind ga je AoT waarschijnlijk ook goed vinden.

Denk ik om te bewijzen dat ik ben?

Link to comment

Claymore vond ik erg goed :)v

maar met drop it bedoel ik dat ik het wel eens ga lezen, maar niet prioritair dus.

Zoveel dingen...

Op die manier. Nee, ik zou het niet de hooste prioriteit geven. Het is een goeie shonen reeks maar er zijn veel betere reeksen. (zoals Shigurui)

Denk ik om te bewijzen dat ik ben?

Link to comment

maar niet op papier te verkrijgen en ik voel graag mijn boeken.

Jawel, in het Frans. En als je geen Frans kunt kun je altijd nog de scanlation lezen en de Franse uitgaves voelen. Serieus mate je mist echt iets als je Shigurui niet leest.Ik heb hem niet voor niets in mijn top8 (ik heb nog geen eens een top10) van beste stripreeksen ongeacht nationaliteit geplaatst.

Denk ik om te bewijzen dat ik ben?

Link to comment

Jawel, in het Frans. En als je geen Frans kunt kun je altijd nog de scanlation lezen en de Franse uitgaves voelen. Serieus mate je mist echt iets als je Shigurui niet leest.Ik heb hem niet voor niets in mijn top8 (ik heb nog geen eens een top10) van beste stripreeksen ongeacht nationaliteit geplaatst.

 

ja, ok, maar ik lees mijn manga in het engels en op papier. :)

Link to comment
  • 4 weeks later...
Guest Natte aap

En als je geen Frans kunt kun je altijd nog de scanlation lezen en de Franse uitgaves voelen. 

 

dat lijkt me nog wel wat. Je blik op het scherm met de engelse scanlation en ondertussen op je schoot aan de Franse papieren versie zitten frutselen ... komt akelig dicht bij een soort fetish porno :P

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...