Jump to content

Randall Casaer - Schip Vol Honden (Plaat)


Recommended Posts

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blmde_02144912

 

Randall Casaer is een tekenaar, regisseur en tekstschrijver, die zonet ook een plaat heeft uitgebracht. ‘Schip vol honden’ heet die, en om die in de markt te zetten toerde Casaer met een hoop muzikanten om die aan u voor te stellen.
 

Casaer zit al jaren in het tekenvak. Bij kijkers van ‘De slimste mens ter wereld’ doet zijn naam wellicht een belletje rinkelen. De cryptische tekeningen van spreekwoorden in de fotoronde zijn van zijn hand.

'Schip vol honden' is een project dat hij samen met componist Chris Carlier op poten zette. Randall schreef de teksten en maakte de bijhorende illustraties, Chris Carlier zette die grahic poems vervolgens op muziek. Voorlezen en musiceren deden ze samen met een zestal muzikale vrienden.

Tijdens de voorstelling van het project stak Casaer van wal met een opvallende oproep: "Jullie weten het misschien nog niet, maar jullie hebben allemaal een hond in jullie. Of dat nu een bullebak, een keffer of een loopse teef is. Dit is het moment om op zoek te gaan naar die hond, hoe lelijk hij ook mag zijn. Neem hem op schoot en aai hem liefdevol.''

De teksten van Casaer zijn niet altijd even vrolijk. Nu eens gaat het om snedige, koude wind, dan weer om dagen die geen troost brengen. Terwijl Karla Verlie de teksten afgelopen zondag inzong in Tinnenpot, ging Casaer met blauwe verf aan de slag op twee grote doeken. Op het ene doek: een huilende wolf, op het andere: een dansende vrouw. Een voorstelling lang probeerde Casaer beide te verzoenen.

Eén keer (met het nummer 'Heden Soep') legde Casaer ook een link met de actualiteit, door het kort over de terreurdreiging te hebben.  Maar uiteindelijk weet de illustrator, zoals hij dat zelf zo mooi omschrijft, door de combinatie van woord, beeld en muziek, toch vooral 'kwispelend te verzachten'.

De voorstellingstournee van 'Schip vol honden' is intussen afgelopen. Het boek en de bijhorende plaat zijn te koop via de website van Randall Casaer.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...