Jump to content

Nieuw stripmaandblad Jump


Recommended Posts

Tim van der Kaaden, de tienjarige zoon van de uitgever van StripGlossy, wordt nu zelf hoofdredacteur van een stripblad, gericht op de jeugd. het blad krijgt de naam Jump naar de gelijknamige jeugdreeks van Charel Cambré. De frequentie is maandelijks en een nummer van 48 pagina's kost 4,25 euro.

Strips zijn er onder meer van Jump (inclusief interviewtje), Suske en Wiske (in nummer 1 start een voorpublicatie van De Koddige Kater), de komische strookjesstrips Beestjes en Boes, Hanco Kolks detectivegagreeks Inspecteur Netjes en de uit het Frans aangekochte gagreeksen Darius en Mythos. Verder lees je er ook strips in van Hein de Kort, Jean-Marc van Tol en Henrieke Goorhuis. Er staat ook een uitneembare poster in, een interview met Helena Vandersteen, de dochter van Willy Vandersteen, en een door Margreet de Heer in stripvorm gegoten interview met John Flanagan, de Australische schrijver van de boekenreeksen Broederband en De Grijze Jager.

Jump krijgt een verspreiding in Nederland en Vlaanderen en zal vanaf 28 juli niet alleen in boekhandels liggen, maar ook in supermarkten en winkelketens. De oplage is fors, maar liefst 26.000 exemplaren, voor een lastig te bereiken publiek. 
(Bron: Artcurial / eigen nieuwsgaring Stripspeciaalzaak.be)

 

Jump-1.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...