Jump to content

Bertjeuh

Members
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

About Bertjeuh

 • Birthday 10/12/1980

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bertjeuh's Achievements

 1. @mojo Die heb ik al maar merci voor de tip @Lestat het is meer een soort bijlage bij de strip met studies e.d., gesigneerd ook. Was een jubileumuitgave voor 30 jaar De Striep. Momenteel nog te koop voor €10 via lastdodo.
 2. @BonteIk kreeg er 1tje meegeleverd met een bestelling bij Buddy's Bookshop In welk(e) album(s) van De Rosse Ridder komt Brugge voor? Ik zag de cartoon in het Brugge-dossier ... Enne, nog voorradig in de winkel?
 3. Yup merci! Al gezien via facebook. Iets om naar uit te kijken!
 4. Merci voor de mooie tip!
 5. De strips van Assor BD lijken me veelbelovend. https://www.assorhistoire.com https://www.facebook.com/Assor-BD-152915471428427/ Ik heb nu Mort En Flandre, historisch heel accuraat, mooi getekend, tegelijk met een educatief karakter, ... https://www.assorhistoire.com/meurtre-de-charles-le-bon spijtig genoeg nog niet in het Nederlands beschikbaar. Nochtans een stuk geschiedenis die heel belangrijk is voor Vlaanderen.
 6. Wat betreft m'n Brugge-strips: kinderen als ze zich ervoor interesseren. Of (waarschijnlijk onder de prijs) overdragen aan een Brugse erfgoedvereniging, museum, .... Of iemand anders die de waarde ervan inziet. Zou spijtig zijn om alles apart weg te doen.
 7. Op de cover is de sponsoring ook verdwenen. De versie van 2015 was in opdracht van het Nieuwsblad met sponsors Lidl en Provincie Oost-Vlaanderen. Voor een euro extra te koop samen met de gazet. Die van 2018 is een heruitgave in de hoofdreeks.
 8. Jommeke - De Rondekoning: In 2018 komt er een herdruk met Antwerpen als startplaats. Leuk om de aanpassingen te zien. Alleen hebben ze in Antwerpen blijkbaar ook een halletoren
 9. Misschien: Taoïsme (chinese filosofie, bekend vh yin yang symbool) heb ik al sinds m'n 14 ongeveer mee bezig. Lijkt me wel moeilijk om er iets over te vinden, veel aziatische comics zullen ook wel niet vertaald zijn. Ik zal alleszins m'n Brugge-verzameling onderhouden. En voor de rest meer de genres lezen die ik leuk vind. Dystopische toestanden bijv.
 10. Ja inderdaad, ik beschouw mezelf ook niet als een alg. stripliefhebber. Ik heb 10000 interesses die elk om z'n beurt wel eens de overhand krijgen Ik ben er bijna een jaar mee bezig. Daarvoor was het al zo'n 20 jaar geleden dat ik regelmatig bij je langskwam in de winkel dat zegt veel ... Ik zie wel hoe m'n stripverzameling evolueert ... Leuk om eens te zien wat de meest voorkomende thema's zijn! Die expo 58 stijl is dan vooral door de populariteit van de kuifjes waarschijnlijk? Lijkt me wel redelijk breed qua thema. Ik veronderstel dat de themaverzamelaars minder vaak hun weg vinden naar de stripforums. Ik vind het alleszins wel leuk hier op dit forum om te zien hoe men zo gepassioneerd kan zijn door iets.
 11. Je mag ook niet teveel censureren naar kinderen toe. Als kind heb ik eens een kaartje geschreven voor m'n mama haar verjaardag met "Heil mama", ik had dat ook ergens opgepikt en de betekenis leek iets als "leve mama". Ik heb snel geleerd dat dat een geladen woordje was Kinderen leren ook uit zo'n dingen. Zolang het geen extreem geweld of porno is kan het wel gekaderd worden. Ik heb ook het 1 en ander moeten uitleggen aan m'n dochter toen ze de Suster en Wiebkes vond, ze begreep misschien niet alles maar het is ook niet iets die je op't bovenste schap van de kast moet leggen.
 12. Ik hoop dat dit niet iets is die leeft bij jou om iets over te creëren! Foie gras? Man! Dat is erover!
 13. Ik bedoel het wel wat enger: bijv. "Oerwoud", "gender identiteit", "WO2", "Boedhisme", "Natuurbehoud", ... Zaken waar je affiniteit mee hebt om 1 of andere reden. Geen zaken als "Geschiedenis", "Actie", ...
 14. Dat klinkt bijna als "Wat kom jij hier eigenlijk doen, amateur?"
×
×
 • Create New...