Jump to content

WPG verkoopt Suske en Wiske


Recommended Posts

Uit de Financiele Telegraaf:

 

 

AMSTERDAM - WPG Uitgevers wil zijn Belgische activiteiten via een management buy-out afstoten. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. Onder meer de Suske en Wiske-reeks krijgt daarmee een nieuwe eigenaar.

WPG België wordt geleid door oud-journalist Jeroen Overstijns en heeft een omzet van €21 miljoen. Het management krijgt bij de overname steun van een niet nader genoemde financier.

Onder de Belgische activiteiten valt naast Standaard Uitgeverij, de thuisbasis van Suske en Wiske, ook uitgeverij Manteau. Daarvan is de Belgische tv-kok Jeroen Meus de bekendste auteur.

Vernieuwen

In een interview met uitgeef-website Inct vertelde algemeen directeur Patrick Swart van WPG al dat ’een en ander gaat veranderen de komende tijd’. Zo wil hij aan het portfolio bouwen en innovatie en vernieuwing bij de uitgever stimuleren.

Swart heeft een verleden als consultant, onder meer op het gebied van marketingprocessen. Die ervaring wil hij ook bij WPG te gelde maken. Hij kijkt dan ook niet alleen naar, meer traditionele, print-activiteiten. „Dat kan van alles zijn: bloggers, vloggers, online only-titels, noem maar op.”

Roerige tijden

In Nederland geeft WPG onder meer de tijdschriften Vrij Nederland en Voetbal International uit. Ook is het eigenaar van uitgevers Bezige Bij en Bruna en educatieve uitgeverij Zwijsen.

Het bedrijf, dat €130 miljoen omzet en 450 mensen in dienst heeft, maakt roerige tijden door. Zo werden enkele uitgeverijen verzelfstandigd tot het huidige Singel Uitgeverijen. Vrij Nederland werd tot een maandblad omgetoverd. Voor Voetbal International werden, vooralsnog onsuccesvol, potentiële kopers gepolst.

 

Bron: http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/29158311/__Suske_en_Wiske_weer_Vlaams__.html

 

SW.jpg

Meer op onze Facebook pagina.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...