Jump to content

Masterclass Marloes Dekkers: Verhalen vertellen in kleur


Recommended Posts

Masterclass Marloes Dekkers: Verhalen vertellen in kleur

 

banner-2.thumb.jpg.5c91dd93da55e2ad511aed5ed952548d.jpg

 

Prijswinnend inkleurster Marloes Dekkers vertelt in een exclusieve masterclass hoe je kleur kunt gebruiken in al zijn facetten.

 

Als auteur van beeldverhalen kun je een heel bijzonder, geestig, verdrietig, vrolijk, dramatisch of overweldigend verhaal vertellen, maar hoe zorg je ervoor dat het echt impact heeft. Hoe zorg je ervoor dat je een verhaal kan meeleven, voelen, ervaren. Dat je bij het lezen van de strip als het ware de warmte voelt van de zon op een zwoele dag, de geur ruikt van een exotisch straatbeeld, of een tijdreis maakt naar 30 jaar geleden. De inkleuring van een strip is daar heel bepalend in.

 

Inhoud masterclass

 

In deze masterclass wordt uitgelegd hoe je kleur kunt gebruiken in al zijn facetten. Er is een praktisch gedeelte waarin wordt gedemonstreerd hoe je op een digitale manier strips inkleurt. Het begint al bij het scannen van de lijntekening, en het bestand klaar maken voor digitale inkleuring. Als er digitaal geïnkt wordt heeft dat weer andere haken en ogen. Ook het aanleveren bij de uitgever als de strip gedrukt wordt komt aan bod, want daar zijn ook handelingen voor nodig.

 

Er wordt ingegaan op ‘platte’ inkleuringen maar ook experimentele inkleuringen komen aan bod. Het gebruik van traditionele materialen zoals aquarel en ecoline, structuur, collage, filters. De keuze voor plat of experimenteel is van belang bij de impact die je verhaal moet hebben. Experimentele inkleuringen doen veel meer een beroep op je emoties als verteller, omdat inkleuringen ‘ontstaan’ door toevallige combinaties van kleuren en texturen , met als enige leidraad een ‘sfeer’ die je in je hoofd hebt.

 

Datum: 24 mei

Locatie: Tribes in Rotterdam

 

Als je voor 20 april boekt krijg je 25 Euro vroegboekkorting.

 

Meer weten of aanmelden? https://dutchlines.nl/masterclass-marloes-dekkers-verhalen-vertellen-kleur/

 

Exclusieve workshops en masterclasses door de beste striptekenaars.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...