Jump to content

Een man kreeg ongevraagd een foto van blote kinderen en werd door Microsoft levenslang verbannen


Recommended Posts

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/11/gebruiker-verliest-proces-microsoft-over-verbanning-a4015503

 

Het wemelt op internet van de verhalen van mensen die toegang verliezen tot hun Microsoft-account. Ze kunnen Windows niet meer gebruiken op hun computer, ze verliezen toegang tot hun bestanden in clouddienst One Drive, ze kunnen niet emailen met Outlook, niet Skypen, Xboxen, vergaderen in Teams, of gebruik maken van Office. De Consumentenbond wijdde er een speciale pagina aan en vond honderden gelijksoortige verhalen op internet.

 

Pas nadat hij een kort geding had aangespannen onthulde Microsoft waarom hij zijn account kwijt was geraakt: het bedrijf had, met hulp van daarvoor bestemde software, een foto op zijn One Drive-account aangemerkt als kinderporno.

Slurink was zich van geen kwaad newust. Hij ontving de foto – die circuleert op humorwebsites – in een groepschat van WhatsApp. Slurink heeft zijn telefoon zo ingesteld dat via WhatsApp ontvangen bestanden automatisch worden gesynchroniseerd met One Drive. Zo kwam de foto in de cloudopslag van Microsoft terecht. „Ik heb er niets mee gedaan”, zegt Slurink. „Ik heb er niet op gereageerd en ik heb hem niet gedeeld.”

 

-->

 

De IT heeft te veel macht.

 

Een onschuldiger probleem dat ik heb, maar dat erg frustrerend is, is dat Scarlet of Proximus (het bedrijf dat altijd van naam verandert) besloten heeft dat je niet meer dan een 20-tal berichten per 10 minuten mag versturen.

Meer zou spam zijn.

Stuur dan maar eens berichten rond als je een vriendengroepje van 22 mensen hebt.

Het gaat het bedrijf natuurlijk niet om het bestrijden van spam, maar om besparen op e-mail-diensten. Alleen willen ze dat niet publiekelijk toegeven, en schepen ze ons af met dat spam-verhaaltje. Jan Modaal gelooft dat natuurlijk, maar als je iets weet van spam, weet je ook dat spam over duizenden berichten gaat, niet over hooguit een honderdtal per kwartier die tussen een beperkt aantal mensen heen-en-weer gaan.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...