Jump to content

Peter Motte

Members
 • Posts

  6,144
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Peter Motte

 1. Aardige ontspanning. Zo'n strip die sommigen hier als sc willen.
 2. De ideale truc om een nevendiscussie van een discussie te laten stilvallen: splits ze af. Niemand doet nog mee.
 3. De ene wil soft, de andere hard. Je kunt moeilijk alle varianten uitbrengen die gewenst zijn. Hard met linenn rug. Hard zonder. Hard met speciale tekening. Hard zonder speciale tekening. Enz.
 4. L&H hebben eigenlijk nooit een werkend product afgeleverd. De enige keer dat ze iets hadden dat werkte, hadden ze het van elders gekocht. Door een aandelen-swap, die eigenlijk betaald was met te hoge aandelenprijzen die mogelijk waren geworden door via zwendel hun half-afgewerkte producten te verkopen aan bedrijven die één na één over kop gingen omdat ze waren opgezet door medewerkers van L&H wiens enige doel het was een bedrijf op te richten dat producten van L&H kocht. Die stroman-bedrijven werden gefinanceerd met geld van investeerders die alles verloren toen die stroman-bedrijven failliet gingen, maar L&H had wel het geld van de niet-werkende verkochte producten binnengehaald. Toen de lijken één na één uit de kast waren gevallen, werd de kast verkocht. Daarin zat o.a. Dragon Natural Speaking (dat ik soms gebruik om commentaar hier op het forum te zetten), maar dat eigenlijk helemaal niet door L&H was ontwikkeld, maar door de vorige eigenaar van DNS. Daardoor zie je tegenwoordig inderdaad soms nog L&H opduiken. Ik had ook ooit op een van mijn pc's L&H software staan, omdat ze deel uitmaakte van ... spellingcontrole. Maar ik had nooit iets van L&H gekocht. Het is zoals British Leyland. Wat heeft dat ooit gedaan voor de Britse auto-industrie behalve van een wrak een gedemonteerd wrak maken? En dus zijn de Britse auto's die je tegenwoordig koopt, altijd merken die ooit in BL zaten. Dat wil dus niets zeggen.
 5. Sabine Hossenfelder heeft het inderdaad niet over Elon Musk, maar op de achtergrond speelt het wel mee. Hij tapt uit het vaatje van de onmogelijke beloften. Dat je in een bedrijf "moonshots" organiseert om je ingenieurs ertoe aan te zetten om ver genoeg te durven denken, tot daaraan toe. Maar die "moonshots" worden ook gebruikt om investeerders en klanten aan te trekken. En dan wordt het toch wel windhandel.
 6. Mensen beginnen door te krijgen dat Musk veel wind verkoopt. Een beetje zoals Lernout & Hauspie, in de oertijd van de computer.
 7. Een buur heeft een Tesla. Onlangs zat er een deuk in. Linksvoor. Ja, dacht ik, weer zo'n geval dat de Tesla van rijstrook verandert omdat hij de maximaal toegelaten snelheid rijdt, zonder erbij stil te staan dat anderen wel eens sneller rijden dan wat is toegelaten, en Kebang! Maar nee: hij had het zélf gedaan! Ik bedoel: de auto had het zélf gedaan! Tegen een paaltje gereden nadat de chauffeur was uitgestopt, doordat de versnelling nog een drive stond. Chauffeur verbaasd: "Ik dacht dat hij daar een beveiliging tegen had." Nou, dacht ik ook. Niet dus.
 8. Ik kan me niet voorstellen dat ik zoiets ooit zou kopen. Zal wel weer onge√Įnspireerde middelmatigheid zijn op basis van massa's clich√©s die anderen al veel beter gebruikten.
 9. Dat verantwoordt niet de extra prijs van een hc. Overigens zijn niet alle Franse hc's met iets extra. In de meeste gevallen betaal je gewoon meer voor de verpakking.
 10. Sneu. Het was een heel goede reeks. Nu vraag ik me af of ze Eerste Pesterijen begonnen omdat er een probleem was tussen het duo. Zelf vond ik die nevenreeks geen goed idee. Ik zag ze liever doorgaan met de hoofdreeks. Een van de redenen dat die goed was, was dat er een evolutie inzat.
 11. Het is niet alleen duur, het is ook erg plaatsrovend. En sommige strips zou ik al sc wél kopen, maar niet als hc. Al geef ik toe dat ik daarvoor geen echt betrouwbaar kwaliteitscriterium gebruik.
 12. Dan heb je geluk gehad. Er wordt nogal wat afgetrold op wikipedia. En tamelijk willkeurig worden artikelen verwijderd. Wist je trouwens dat die artikelen mogen worden doorverkocht?
 13. Ik dacht er plots aan: bij Ezzulia is er een nieuwe leesuitdaging begonnen: zie http://www.ezzulia.nl/forum/viewtopic.php?f=217&t=14788#p750591
 14. Alweer zoiets dat was afgewezen voor de Donald Duck dat ze dan als literatuur proberen te verkopen.
 15. Volgens mij reageert tot nu toe bijna iedereen niet op de vraag die @cartoonesk heeft gesteld, maar op het omgekeerde: strips m√©t po√ęzie, i.p.v. po√ęzie i.v.m. strips.
 16. Alweer een vraag die van belang is als je het forum in de markt wil zetten.
×
×
 • Create New...