Jump to content

tekenaar/storyboarder en scriptmeedenker gezocht


Recommended Posts

Hoi, ik ben George (71) uit Noord-Holland en wil graag hulp bij het maken van mijn stripboek. Ik zoek in eerste instantie iemand die storyboards/zw-lineout panels kan maken, die ik later zelf verder ga uitwerken. Daarnaast zou het fijn zijn, als iemand kritisch kon kijken naar mijn hoofdfiguur en de rode draad.

Het idee is om een stripboek te maken met een persiflage van mijzelf als stralend middelpunt (zie tekening Stokpaardje). Ik ben namelijk een enorme mopperkont ( of kritisch, het is maar net ...) en erger me aan alles: van kauwgum malende dames achter de kassa in de supermarkt tot draaikonterige politici, tot …. enz., enz…. Je hebt zomaar een hele lijst met soortgelijke onderwerpen bij elkaar.

Het idee is om een kruising van Don Quichot en Sint Joris (en de draak) het Onrecht, de Onzin, de Onbeschoftheid, etc. te laten bestrijden? Deze Joris (de Nederlandse versie van Saint George and the dragon) berijdt daartoe zijn stokpaardje(s): zowel letterlijk als figuurlijk. Ik ben dus Joris en wordt daarbij (zoals altijd) in toom gehouden/gecorrigeerd door mijn vrouw/hulpje op haar drakenfietsje, autoped, skelter(?) De verschillende onderwerpen per hele of halve pagina moeten samen  uiteindelijk leiden tot iets (wat in hemelsnaam?) of niets (opname in een Gesticht, creeren van eigen koninkrijkje, kluizenaarschap, …?) of …?

Ik kan een hoop zelf (heb eerder al wat geknutseld, zie Trip benenden), maar kan dus wel wat hulp kunnen gebruiken. En ik ben gek op (verborgen) kleine beeldgrapjes in het grote verhaal, alsmede woordgrapjes en natuurlijk de overdrijving in de gebaren en uitdrukkingen in de klassieke strip, waarin boos echt boos en uitglijden echt uitglijden is. De tekenstijl is klassiek comical a la Goofy (al is Heden Verse Vis natuurlijk wat mij betreft het summum).

Mocht u tijd, zin en gelegenheid hebben, dan hoor ik dat graag, alsmede een prijsindicatie per getekende pagina (A4), dus zo'n 6-8 frames per pag. Anders dan samples/offertes van tekenstijl/storyboards is er geen deadline. Rustig aan, stap voor stap.

 

Met vriendelijk groet,

George Glandorf

dmdm@telfort.nl

 

trip poets.png

stokpaardje.png

Link to comment
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...