Marinelli

Members
 • Aantal items

  699
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Marinelli

 • Titel
  Marinelli

Profile Information

 • Geslacht

Recente bezoekers van dit profiel

93 profielweergaven
 1. Er zijn maar weinig uitgeverijen waarbij ik na het lezen van dit nieuws, oprecht meeleef met de mensen achter die uitgeverij. Voor mij zegt net dat gevoel zo veel over het unieke van Strip 2000. Ik hoop dat ze snel een nieuwe weg kunnen vinden die hun professioneel en persoonlijk de kans geeft hun ei kwijt te kunnen en voldoening te halen.
 2. Ik blijf zijn werk wel volgen. Maar Shaolin Cowboy is inhoudelijk wel erg ver doorgeslagen naar de pure nonsens ... Het blijft wel een feest om naar te kijken.
 3. Jammer genoeg een te verwachten bericht ... Zelf vond ik Thor - God of Thunder de beste reeks. Maar om die nu ook in het NL te kopen na de ENG editie, ging me wat ver.
 4. Nu toch maar eens die HC van Hard Boiled, één van mijn favorieten aller tijden, die ik in de lelijke Blitz-softcovertjes heb zitten. Tijd voor een upgrade!
 5. Inderdaad ... mooie gelegenheid om aan dat tweede volume te beginnen, heren
 6. Starlight en Chrononauts vond ik van het beste van Millar. MPH was maar gewoontjes, leuk gegeven maar slechte uitwerking.
 7. Ik ben alleszins erg tevreden over het afronden van de crowdfunding voor Jan Truyens (net als over het boek :-)). Ik zal zeker ook steunen.
 8. Doet Pinceel de verspreiding niet meer?
 9. 1. Sheriff of Babylon 2 - Pow Pow Pow (Gerads & King) 2. Gus 4 (Blain) 3. Undertaker 3 (Meyer & Dorison) 4. The Goddamned 1 - The Flood (Guéra & Aaron) 5. Clifton 1 (Turk & Zidrou) 6. Batman 1 - I Am Gotham (Finch & King) 7. Deathstroke 1 - The Professional (Pagulayan & Priest) 8. Kale Kop 4 (Ernst & Zidrou) 9. Thor - God of Thunder 7 (NL) (Ribic & Aaron) 10. Duke 1: Modder en bloed (Hermann & Yves H.)
 10. Toevallig ook gezien dat Chester Brown nu op Patreon zit. Zijn laatste boek vond ik jammer genoeg een grote ontgoocheling, dus voorlopig ga ik hem niet steunen langs deze weg ...
 11. Inderdaad een vreemd zoeksysteem. Ik zie ook niet meteen hoe je alle artiesten rond 'comics' kan zien. Via Facebook van Michel Fiffe (Copra) een link gezien naar de pagina van ene Tim Hamilton. Dat ziet me er ook wel interessant uit ...
 12. Ik moet toegeven dat ik zelf vooral hoop met mijn kleine steun er toe te kunnen bijdragen dat Bagnarelli binnenkort bv. een bundel kan uitbrengen met kortverhalen en via de grotere zichtbaarheid bv. een contract kan tekenen met een uitgever (voor zo'n, u weet wel, echt papieren boek ).
 13. 'We want to help every creator in the world achieve sustainable income.' Met deze tagline biedt de site Patreon de mogelijkheid aan creatieve geesten om zich voor hun werk te laten steunen door hun fans. Het is niet zoals bij bv. Kickstarter dat je intekent op een concreet product (zoals een nieuw stripalbum), maar het gaat om een maandelijks bedrag dat je betaalt om een iemand meer kansen te geven om werk te ontwikkelen. Er zitten alleszins een heel aantal interessante auteurs al op dit platform. Zelf ondersteun ik sinds kort Bianca Bagnarelli. Deze Italiaanse maakt al enkele jaren vooral korte verhalen die sterk aanleunen bij de sfeer van een Adrian Tomine. Haar tekeningen zijn ook wat in die stijl (maar wat mij betreft toch van hogere kwaliteit dan Tomine). Ik ondersteun haar nu voor 3 dollar per maand, en dit leverde al twee kortverhalen op (die eerder verschenen in exclusieve Amerikaanse uitgaven in kleine oplage) en eind april zal ze een eerste verhaal afwerken dat exclusief voor haar Patreon-steuners gemaakt werd. Bagnarelli vraagt dus beperkte bedragen, en geeft enkel digitale return. Bij andere auteurs kan je voor bv. 15 dollar per maand een maandelijks print ontvangen per post ... Ik waardeer zelf wel het laagdrempelige van Bagnarelli. Indien 100 mensen 3 dollar per maand geven, heeft ze toch een mooi extraatje beet. Wat handig is voor de steuners, maar niet voor de auteurs, is dat je de steun op eender welk moment kan stopzetten. Hierdoor heeft de auteur wel maar weinig garantie op een standvastig inkomen langs deze weg. Zoek zeker eens op Patreon. Je kan er leuk nieuw werk ontdekken en misschien wel de nieuwe Andreas of Rosinski mee een duwtje in de rug geven :-). Ter illustratie hier onder een 'work-in-progress' van Bagnarelli die ze recent (openbaar) deelde via Patreon.
 14. Vind ik ook, héérlijke strip!
 15. Hoera, een nieuwe Mardon ... Hij is één van de weinige auteurs die me echt nog nooit teleurgesteld hebben. Mooie cover ook. Ik zag ook dat er een nieuwe one-shot van Bastien Vivès aan zit te komen, Une Soeur.