Ga naar inhoud

Spiro

Members
 • Aantal items

  255
 • Registratiedatum

Contact Methods

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.688 profielweergaven
 1. Natuurlijk, maar dat kies je zelf. Mijn vriendin speelt het klaar eerst het einde van een boek of strip te lezen, en pas dan aan het boek of strip te beginnen. Blijkbaar kan ze de spanning niet goed aan hoe het afloopt. Terwijl ik me graag wil laten meeslepen door een onbekend verhaal, zowel in strips, boeken en films. Hoe minder ik er van weet, behalve hoogstens een wat summiere review, hoe beter. Daarna kan ik er wel van genieten het te herlezen. Een onthullende cover heb je niet zelf gekozen, dat overkomt je gewoon.
 2. Het verschil met "het sprekende testament" is dat er in "Kuifje en het zwarte goud" geen echt raadsel wordt opgespannen wie de boosdoener is. Vanaf de gestolen band in "het sprekende testament" wordt er al dadelijk een raadsel opgespannen wie de dader dan wel zou kunnen zijn. De tuinman wordt eerste verdacht, maar dat blijkt niet juist. Dan komt de kattenkop op de proppen en het raadsel vergroot nog wie hij/zij mag zijn. En dit nogal in het begin van het verhaal. Een deel van de suspense van het verhaal ligt in die onbekende tegenstrever. En de afhandeling onthult de vrouw niet zozeer als
 3. Beter tekstrechthoekjes . Ja, van in het begin daarvoor gekozen.
 4. Volop bezig aan het reviseren van de pagina's. Hier als tussendoortje een paar plaatjes.
 5. Behalve dat Wiske in de loop van de volgende verhalen van deze reeks toch nog meespeelt, wat ik op het moment dat ik het las aanvoelde als boerenbedrog.
 6. Tja, dan las ik wel kranten, maar zal ik dat "nieuws" voorbij gebladerd hebben.
 7. nu, ik ben toch al één van die overgeblevenen. Ik kijk geen tv en lees geen kranten (meer) . Wat me interesseert van nieuws (buitenlands vooral) haal ik van het net. En Amerikaanse comics horen daar niet bij.
 8. Dank je Yncke. Een eersteling is altijd een speciaal moment. Alsof ik nog niet genoeg werk heb aan het inkleuren,heb ik de voorbije week een trailer (intro) gemaakt van 2 pagina's om de toekomstige lezer een idee te geven wat hij/zij kan verwachten van mijn strip. Voor op Facebook wanneer de publicatie rond is. Verder ben ik nu aan het inkleuren en corrigeren. Dat duurt nog wel even.,
 9. Allemaal heel knap getekende pagina's! Geef niet teveel weg, anders komen er spoilers.. Maar ziet er zeer goed uit in zwart-wit.
 10. Ik vond het wel een mooi stuk, en ik kon me er wel in vinden. (spijtig dat het weg is). Maar ik vond dat ik voor mijn doen al genoeg had gepost over het onderwerp..
 11. Spiro

  Censuur in strips.

  Le Schtroumpfissime met de uitgang "issime" in het Latijn met de betekenis " de grootste", de grootste smurf dus. In het Frans ben ik eigenlijk niet zeker of "issime" gebruikt wordt, dus voor de jonge Franse lezers niet zo evident denk ik om er iets op te plakken. Dan lijkt me "smurführer (leider, gids) niet echt Nederlands maar toch goed gevonden.
 12. Spiro

  Censuur in strips.

  Goede strips willen al wel eens met zo'n lagen werken. Van Asterix begreep ik als kind ook niet de fijne woordspelingen, terwijl als volwassene dat een meerwaarde geeft. Dat de creativiteit van de vertaler meespeelt, tja dat maakt de vertaalde strips gelukkig nog de moeite waard. Führer was voor mij als kind een onbekend begrip, maar als jong volwassene wist ik natuurlijk al wat meer. Dat blijft de strip leuk maken voor kind en volwassene.
 13. Nee, als ik soms nog eens iets koop, dan is het vooral van een serie, tekenaar of scenarioschrijver die ik goed vind. Maar de striphandel heeft aan mij geen goede klant meer. In de bib kijk ik ook naar de series, op thema bekijk ik de dingen nooit.
 14. Bedankt, ik was blijkbaar wat ongeduldig excuses hiervoor. Als het in orde is zal ik eens een kijkje nemen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...