Ga naar inhoud

Spiro

Members
 • Aantal items

  197
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

956 profielweergaven
 1. De eerste helft van pagina 54 is pas geïnkt. Ook aan pagina 55 geraakt in potlood. Ik ben nogal zuinig geworden met pagina's te publiceren, zelfs zonder tekst en zal dat in de volgende weken/maanden tot het einde wat minder doen. Niet omdat ik er de brui aan geef maar omdat ik dichterbij de afsluiting van het verhaal kom.
 2. Spiro

  Tekenpapier.

  Ik heb ook een A4 scanner, en ik scan 4x de stukken. Met GIMP doe ik ze tezamen tot 1 tekening. Dat is wel wat paswerk, maar ja, het is wat behelpen..
 3. Spiro

  Tekenpapier.

  Ja, ik gom nogal veel in mijn potloodtekeningen. Dus om te voorkomen dat ik er door zit of het papier gaat kreuken heb ik liever wat dikker. Ik schrijf de tekst ook al in lichte potlood in de tekstballonnen om een schatting te hebben hoe groot ze moeten zijn. Eenmaal geïnkt gom ik met een kneedgom, dat is zachter voor het papier. Ik zou niet kleiner kunnen tekenen dan A3 voor 1/2 pagina omdat ik nogal naar detail neig.
 4. Het laatste vakje: daar geraak ik niet aan uit. Ik herken wel een oog maar de rest van de tekening kan ik niet thuis brengen. De rest is heel mooi.
 5. Inderdaad, kinderen worden nog geïntroduceerd (of toch dat pogen ze en dat lukt nog altijd zeer goed) door religieuze werken onder het mom van godsdienstvrijheid. Dat is ook geen goede zaak. Maar vele (misschien de weerbare ik weet het niet) kinderen lachen dit weg, enfin, ik deed dat toch in mijn jonge tijd. Anderen nemen het au serieux, met de "leuke" gevolgen die we wel in elke krant af en toe kunnen lezen. Het geniepige aan zo'n succesverhaal als de Jommekes is dat elke bedenkelijke boodschap bij zoveel lezers overkomt, dat maakt de verantwoordelijkheid van de makers ook groter om de stri
 6. Ik volg de serie al een tijd niet meer, maar kan me natuurlijk de eerste verhalen nog herinneren. Er wordt duidelijk in het artikel gezegd dat er wel eens sterkere vrouwen naar voren komen, maar dat echter de teneur blijft van een plassende, wassende vrouw die het druk druk druk heeft met onbenulligheden. Ik kan me daarbij aansluiten. Kinderen krijgen al genoeg onzin te horen, laat een Jommekesverhaal een tegenwicht bieden, dat meisjes er echt toe doen. De oudere verhalen zijn al aangepast, wel, pas ze dan maar nog eens aan,maar beter. Die "oude vijftiger" verhalen zijn
 7. Spiro

  Tekenpapier.

  A3 tekenpapier van Canson 250g/m² voor 1/2 pagina. Dat bevalt me wel voor de pennen van Faber-Castell.
 8. Pagina 51 van de 53 is ingekleurd. Ik kan al terug denken aan nieuwe pagina's om te tekenen.
 9. Je stond in het weekend een tijd op de voorpagina als "uitgelicht project" (ondertussen is er een ander project). Nu, dat is toch meegenomen voor jou. Nog 42 dagen te gaan, en het kan zeker de goede kant op gaan. Ik blijf duimen voor je.
 10. En zo gaat het nog even verder . Pagina 50 is ook ingekleurd.
 11. Is je project toch niet publiek op Ulule? Want als ik naar de startpagina van de site ga zie ik je project onder de rubriek "uitgelicht project".
 12. Het inkleuren van pagina 49 is ook klaar geraakt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...