Jump to content

Imagicon 2014 - Sf, Fantasy, Horror & Comics!


Imagicon

Recommended Posts

Imagicon, een Nederlandstalige conventie voor SF, Horror, Fantasy en Comics!
 
Waar? De Reehorst, Ede
Wanneer? zaterdag 29 maart, 2014
Prijs? 20 euro
 
Imagicon is een conventie waar fans van Science Fiction, Comics, Horror en Fantasy samen kunnen komen om een hele dag bezig te zijn met hun hobby. Er zijn panels, lezingen, workshops, demonstraties, fanfilms, Q&A's, een cosplaywedstrijd, een Fan Made Music Video-wedstrijd, een beursvloer waar allerhande spulletjes gekocht kunnen worden, een doorlopende bordspel-demonstratie en nog veel meer! Hieronder wat uitgebreidere informatie over het programma.
 
Het is met groot genoegen en trots dat wij aankondigen dat wij, in samenwerking met The Walt Disney Company Benelux, op Imagicon exclusief beeldmateriaal mogen vertonen van Captain America: Winter Soldier, die op 27 maart 2014 in première gaat!
 
Het programma van Imagicon, dat zal lopen van 10:00u t/m 18:00u, zal bestaan uit een opening, een sluiting, panels, workshops, lezingen en demonstraties. Het programma zal voor het grootste deel in zijn huidige vorm blijven staan, wijzigingen voorbehouden
* Het programma is ingedeeld in onderdelen van een uur (met enkele uitzonderingen).
* Elk onderdeel begint op het halve uur.
* In de theaterzaal beginnen sommige onderdelen op afwijkende tijden, kijk dus goed op het programma of in het programmaboekje!
 
Uitgelicht:
* Veiling voor het goede doel (Stichting Lezen en Schrijven)
* Galaxy Masquerade (Imagicons cosplaywedstrijd)
* Fan Made Music Video-wedstrijd (FMV-wedstrijd)
* Tais Teng (workshop - Fandoms: Maak je eigen wereldkaart & Fandoms: De kracht van een goede zin)
* Dutch Garrison (geen programma-onderdeel, maar wel de hele dag aanwezig!)
* The Flying Dutch (lezing - Star Trek: Return to The Cage)
* The Partyvengers (panel - Fandoms: Cosplay 101)
* Team Paraluna (panel - Fandoms: Special Effects Make-up
* Marlies Scholte-Hoeksema (lezing - Star Trek: De zoektocht naar Utopia)
* Alice Steneker (workshop - Fandoms: Photoshop als een pro!)
* Edwin Mathlener (lezing - Science Fact: Exoplaneten)
* Antonie Holslag (lezing - Horror: Het belang van spannende verhalen)
* Abe de Verteller (doorlopend optreden & workhop - Fandoms: Verhalen vertellen)
* Rodger van den Braak (doorlopende bordspel-demonstratie in De Vortex)
 
Op de beursvloer zul je ook striptekenaars aantreffen, onder wie Iris Compiet, Tom Jilesen, Elsa Kroese (Spindrift), Eelco Koper en Rachel Versteeg (sommige van hen komen 'onder de vlag' van Boom Art Department).
 
Opgelet: Op Imagicon hebben we twee verschillende soorten panels: de zogeheten professionele panels en de discussiepanels. Wat is het verschil?
 
De professionele panels worden gegeven door mensen die vanuit professioneel standpunt het publiek graag iets willen vertellen over het onderwerp waar zij in thuis zijn. Deze sprekers zijn dan ook experts wat betreft het onderwerp door hun opleiding en/of ervaring in hun vakgebied. Afhankelijk van hoe de experts de panels invullen zal er wel of geen gelegenheid zijn om vragen te stellen. Voor deze panels is niet mogelijk om je op te geven als spreker en kun je gewoon in het publiek plaatsnemen.
 
Discussiepanels hebben een heel andere insteek. Bij een dergelijk panel nemen in eerste instantie de fans zelf plaats achter de tafel en gaan met elkaar én het publiek in discussie over de gegeven stelling. Uiteraard kunnen deze fans ook experts zijn wat betreft het onderwerp, maar uitgebreide expertise is geen vereiste. Bij deze panels draait het met name om het enthousiasme van de deelnemers (sprekers én publiek). Bij deze panels is het wél mogelijk om je op te geven als spreker. Om in het publiek te zitten hoef je niets te doen.
 
Programma;
8213.png
 

Tickets zijn nu in de verkoop via http://imagicon.nl/tickets.htm

 

Meer informatie: http://www.imagicon.nl

Imagicon, een Nederlandstalige conventie voor SF, Horror, Fantasy & Comics!

http://www.imagicon.nl

@Imagicon_NL

 

Link to comment

Op onze conventie richten wij ons voornamelijk op comics (Marvel, DC, Dark Horse, etc.). Er zijn wel standhouders aanwezig met o.a. manga, maar in het programma zelf bieden wij geen anime en/of manga aan. Imagicon is een conventie die zich meer richt op de westerse kant van de fandoms, omdat er in Nederland nog weinig tot geen cons zijn waar fans van bijvoorbeeld Stargate, Doctor Who, Game of Thrones, etc. specifiek aan bod komen.

Imagicon, een Nederlandstalige conventie voor SF, Horror, Fantasy & Comics!

http://www.imagicon.nl

@Imagicon_NL

 

Link to comment
Opgelet fans! Voor Imagicon zijn we nog altijd op zoek naar sprekers voor de volgende panels. 

 

* Lord of the Rings: Over de Hobbit

* The Walking Dead: Met of zonder zombies?

* Hunger Games: Geen vlees en geen vis

* Comics: Van boek naar witte doek

* The Avengers: Captain America, First Avenger

* Fandoms: 'Strong Female Characters' - Hit of Miss?

* Stargate: Tijd voor een nieuwe serie

* Fandoms: Kritiek binnen het fandom

* Supernatural: Verhaal versus karakters

* Fandoms: Superhelden met een zwart randje

* Star Wars: Leia als nieuwste Disneyprinses

* Films: Terug naar poppen en maquettes

 

Als een panel niet genoemd is, hebben we in principe al genoeg aanmeldingen, maar het staat iedereen vrij om zich tóch op te geven.

Imagicon, een Nederlandstalige conventie voor SF, Horror, Fantasy & Comics!

http://www.imagicon.nl

@Imagicon_NL

 

Link to comment
Guest Gerb-Art

Ik had interesse om mee te doen, maar ze vonden m'n werk/aanbod te :e008: pikant :e008:  voor een dergelijk event. De allereerste beurs waar ik ooit geweigerd ben :e007:  Gelukkig zijn de meeste comic/sci-fi evenementen niet zo narrow minded :e011:

Ik vraag me af of de cosplay dames ook kledinginstructies krijgen vd organisatie?

 

:hartje: Gerb-Art :hartje:

Link to comment

Ah, ja, dat klopt. Imagicon is een conventie waar ook jonge kinderen rond kunnen lopen, dus vonden wij het niet zo geschikt om dergelijke comic art toe te laten. Heeft niets te maken met 'narrow-mindedness', is gewoon een keuze die wij als bestuur hebben gemaakt. Ik vind het een beetje flauw om dan te verwijzen naar dames die mogelijk in bepaalde kleding rond gaan lopen. Uiteraard verwachten wij van iedereen dat de gedragen kostuums binnen de fatsoensnormen vallen, maar dat spreekt voor zich. Ik begrijp dat het niet leuk is om afgewezen te worden. Is het dan echt nodig om zo te reageren?

Imagicon, een Nederlandstalige conventie voor SF, Horror, Fantasy & Comics!

http://www.imagicon.nl

@Imagicon_NL

 

Link to comment
Guest Gerb-Art

Op gewone stripbeurzen lopen ook jonge kinderen rond, met ouders, en we hebben nog nooit klachten gehoord als de kinderen langs onze stand liepen en de pin-up's zagen liggen, hooguit wat lacherig. (de ouders van die kinderen dan) Uit ervaring heb ik ook gemerkt dat (jonge)kinderen uberhaupt niet geinteresseerd zijn in pin-up stuff. De cosplay dames die ik tegen het lijf loop op FACTS, Antwerp Convention en dergelijke evenementen willen ook nog wel eens schaars gekleed gegaan, wat dat betreft is er weinig verschil met mijn eigen schaars geklede Star Wars pin-ups die ik etaleer.

Gewelddadige games, films en comics waar jonge kids aan blootgesteld worden op de conventions, dat mag wel natuurlijk...

Link to comment
Guest Gerb-Art

Ach ik ga niet zeuren...

Wens jullie veel succes met deze eerste editie, ik juich het toe, het zou mooi zijn als er in NL een aantal (succesvolle) FACTS-achtige beurzen kunnen komen. :e005:

Link to comment

Ik zie ook graag meer succesvolle, FACTS-achtige beurzen in Nederland. Imagicon is er daar echter niet één van, omdat wij een conventie zijn en geen beurs.  :e012:

 

Wij hebben wat betreft jouw art een keuze gemaakt. Het kan zijn dat we deze beslissing voor een volgende editie, als die er komt, herzien. Over gewelddadige scènes uit games/films/series waar kinderen aan blootgesteld zouden kunnen worden: Dat is ook iets waar wij persoonlijk geen voorstander van zijn en we zullen dan ook ons uiterste best doen om te voorkomen dat dit gebeurt.

Imagicon, een Nederlandstalige conventie voor SF, Horror, Fantasy & Comics!

http://www.imagicon.nl

@Imagicon_NL

 

Link to comment

 Over gewelddadige scènes uit games/films/series waar kinderen aan blootgesteld zouden kunnen worden: Dat is ook iets waar wij persoonlijk geen voorstander van zijn en we zullen dan ook ons uiterste best doen om te voorkomen dat dit gebeurt.

 

Aangezien jullie horror als 1 van de onderwerpen beschouwen ben ik benieuwd hoe jullie dat gaan oplossen.  :wat:  :e009:

Link to comment

Inderdaad....een horrorbeurs................met SF en comics.....gewelddadiger bestaat niet en dan Gerben weigeren.

Beetje puriteins......was het niet mogelijk Gerben te vragen een zekere terughoudendheid te realiseren. Hij kan ook mooie fatsoenlijke pin ups maken....hahahaha

 

Maar inderdaad, alle initiatief is OK op dit vlak, al vind ik de entree vrij prijzig....20 euro????

Veel succes.   

Link to comment
Guest Kameraad Mauser

Waarschijnlijk van die kindvriendelijke horror. Enkel maar amputaties zonder de dood als gevolg. En alles wordt volgens de veiligheidsvoorschriften uitgevoerd. Er is een veiligheidscoördinator, iedereen draagt een fluohesje, helm en alles wordt gefilmd.

Link to comment
Guest Natte aap

Aangezien jullie horror als 1 van de onderwerpen beschouwen ben ik benieuwd hoe jullie dat gaan oplossen.  :wat:  :e009:

 

grappig :) Dat lijkt me idd ook een leuke om te volgen hoe ze dat gaan oplossen.

Kan u aub die tanden van de monster weggummen, er lopen ook kinderen rond :D

Misschien eindelijk eens een horror  we-roepen-eens-een-keertje-boe-beurs waar ik toch kan rondlopen ;) ... alhoewel, geen pin ups ... da's dan ook weer zo droog ;)

Link to comment
Guest Natte aap

Ik vind het jammer dat er klaarblijkelijk niet een normale discussie gevoerd kan worden zonder allerhande sarcastische opmerkingen. Teleurstellend.

 

zie je er dan zelf de humor niet van in? Ik vind 'm wel grappig hoor.

We doen een horrorbeurs maar het mag niet te eng zijn voor de kinderen. da's eentje waar Theo Maassen nog voor zou betalen om 'm in zijn show te mogen gebruiken :)

Maar je hebt wel gelijk, het is geen humorbeurs, dus moeten we niet proberen om er grapjes over te maken, laten we vooral ernstig blijven ;)

Voor de rest wens ik je uiteraard ongelooflijk veel succes met je beurs en hoop ik dat je veel bezoekers krijgt en dat je beurs (of conventie?) van begin tot einde helemaal slaagt. Dat meen ik.

Link to comment

Ik denk dat je het jammer vindt dat je een normale discussie glansrijk verloren hebt. Verder wens ik je allen maar succes met je beurs (totaal niet sarcastisch bedoeld). Verdomme zit die aap er weer tussen met een lapje, was dus een reactie op Imagicon.......

Link to comment

Humor houdt een mens gaande.......dat moet je niet zo serieus nemen :e005:  

Maar een echte discussie heb ik ook gemist, Gerben is geweigerd zonder discussie en censuur blijft altijd een moeilijk onderwerp.

Natuurlijk begrijp ik ook wel dat sommige uitgaven van Gerben niet altijd even geschikt zijn, dus begrip voor de beslissing is er zeker.

Er wordt alleen aangegeven dat het discutabel is dat horror wel geschikt is voor kinderen en (soft)porno niet.

Nogmaals, succes met de beurs, het programma ziet er goed uit.

Link to comment
Guest Natte aap

Ik denk dat je het jammer vindt dat je een normale discussie glansrijk verloren hebt. Verder wens ik je allen maar succes met je beurs (totaal niet sarcastisch bedoeld). Verdomme zit die aap er weer tussen met een lapje, was dus een reactie op Imagicon.......

 

de aap lapt sneller dan zijn schaduw

Link to comment
Guest Gerb-Art

Dank voor de bijval! :-)

Nog 1 laatste opmerking en dan is de Gerb-Art 'censuurkwestie' klaar....Indien nodig plakken wij altijd alles netjes af met de daarvoor speciaal meegenomen bekende post-it stickers (tegenwoordig ook in leuke kleurtjes) Zoals ook reeds enkele keren gebeurd is in de stripbeurs te Zwolle (kerk) De echte harde actie van she-males, bi's, verliefde stelletjes, 'one-man-shows's' en what not zal nooit zomaar open en bloot (hihi) komen te liggen!

 

Succes met de conventie/beurs/evenement! :hartje:

Link to comment

@lecram

20 euro is echt niet uitzonderlijk duur voor zo'n conventie, hoor. Epicon in juli kost ook 22,50 euro per dag, en bij de manga-evenementen hoor ik ook altijd bedragen rond de 17,50-20,00 euro. Ze zijn daar veel minder op het beursgedeelte georiënteerd dan op stripevenementen. Het gaat vaak om de sociale contacten, discussiepanels, zelf gamen, thee drinken, etc... Lelijke oude mannen zoals jij en ik zouden daar trouwens ook uit de toon vallen. :e010:

Link to comment

Dan toch nog even een inhoudelijke reactie @Gerb-art, ik zal er eerlijk over zijn: de reden waarom ik (een van de arme zielen die z'n laatste spaarcentjes en vrije minuten in Imagicon gestoken heeft) terughoudend was om jou op Imagicon uit te nodigen, is het grove seksistische aspect van jouw spotprenten van politici. Die schoten me echt in het verkeerde keelgat. Ik ben gek op sexy plaatjes van mannen en vrouwen, maar het afbeelden van dames politici die daar niet om gevraagd hebben als hersenloze seksdozen gaat mij (als middelbare dame met een stel puberdochters) te ver. Dus censuur: ja. Want wie betaalt, bepaalt. Ik ben een verlichte (of verduisterde) despoot als het mij zo uit komt. Daarnaast is het gehalte SF, Fantasy, Horror in jouw werk volgens mij niet erg groot, en dat is bij de overige tekenaars anders. Dus: no big loss, wederzijds.

 

Over humor: het wordt soms moeilijk om ergens de lol van in te zien als je er heeeeel veel tijd in steekt en je het als je 'kindje' beschouwt, ik denk dat je als tekenaar dat gevoel wel zult herkennen. Het is niet 'typisch' voor mijn Imagicon-bestuursgenootjes om er de lol niet meer van in te zien, maar soms trekt er zo'n waas voor je ogen...

 

Kom je trouwens ook, Arco?

Link to comment

Jaja.......een soort van selectief feminisme (of hadden de mannen politici hun broek nog aan.....hahaha) doet Gerben de das om of was het omdat degene die spaargeld en minuutjes in dit festival stak hierdoor zijn humor verloor...........

Het argument dat Gerben niets met de doelgroep heeft is natuurlijk steekhoudend en ja, degene die betaalt beslist, ook dat klopt.

Ik denk dat wij er ook allemaal begrip voor hebben (op zijn stand liggen vrij grove boeken), zie het maar als een beetje dollen.

 

Wel ben ik ineens heel nieuwsgierig naar de politieke prenten van Gerben, zelf ben ik minder onder de indruk van onze politici en hun intellectuele capaciteiten. Wie worden er afgebeeld door Gerben.....Thieme, Fleur ????....ook Mark en Geert??

Link to comment
Guest Natte aap

Ik begrijp er hoe langer hoe minder van. Vrouwen van middelbare leeftijd met puberende dochters die horrorbeurzen organiseren. Sorry, conventies.

Ik ken die Gerben zijn werk helemaal niet, dus daar heb ik geen mening over. Maar ik vind deze discussie wel geniale vormen aannemen.

Link to comment
Guest Sexbom

Zeg dat dan meteen, 'gast', dat het je ging om de Sexbommen serie! Een serie ludieke spotprenten met Nederlandse politica's/BN-ers, jaren geleden alweer gemaakt voor de Nederlandse Hustler (da's een blootblaadje, gast, met een oplage van een paar duizend exemplaren, volgens de hoofdredacteur een aanzienlijk deel lezers/abonnee's woonachtig op de Nederlandse biblebelt). Voor degenen die de serie niet kennen hier nog een oude blogspot www.sexbommen.blogspot.nl

In ieder geval heb ik de 'politiek' al tijden achter me gelaten, 'gast', dus daar hoef je me niet meer op af te rekenen.

Link to comment
Guest Natte aap

 Nederlandse politica's/BN-ers, ... een blootblaadje,  

 

nou, politica in hun blootje ... als dat geen horror is, dan weet ik het ook niet meer ;)

Link to comment
Guest Natte aap

Tom Jilessen en Raquel Versteegh tekenen ook mooie Pin-ups hoor, Natte aap. Dus komt goed. 

 

hier ben ik het trouwens helemaal mee eens. Deze mensen maken zeer mooi werk.

Link to comment

Nu niet voor 't één of 't ander, maar in België beschouwen politici het als een eer opportuniteit om op te draven in De Geverniste Vernepelingskes. In vergelijking daarmee zijn de spotprenten op die blogspot nog heel kuis. En de naam van Urbanus staat op die boekjes, dus dat zal al wel eens doorbladerd worden door kinderen die zich verwachten aan Jef Patat en Nabuko Donosor.

Link to comment

Zeg dat dan meteen, 'gast', dat het je ging om de Sexbommen serie! Een serie ludieke spotprenten met Nederlandse politica's/BN-ers, jaren geleden alweer gemaakt voor de Nederlandse Hustler (da's een blootblaadje, gast, met een oplage van een paar duizend exemplaren, volgens de hoofdredacteur een aanzienlijk deel lezers/abonnee's woonachtig op de Nederlandse biblebelt). Voor degenen die de serie niet kennen hier nog een oude blogspot www.sexbommen.blogspot.nl

In ieder geval heb ik de 'politiek' al tijden achter me gelaten, 'gast', dus daar hoef je me niet meer op af te rekenen.

 

Zo even die blogspot bekeken en ik ben geschokt, dat je Yolanthe Sneijder en Patricia Paay als sexpoezen afschildert tot daar aan toe maar van Sabine Uitslag had je af moeten blijven  :e012: . Zijn die plaatjes nu zo schokkend? Ik zie Marianne Thieme met een jong kalfje, Femke Halsema strooit hartjes vanaf de loop van een tank en Fleur Agema zwaait met een zweepje. Je kan het flauw noemen maar aanstootgevend?. Ik sta er versteld van dat die beursmevrouw daar zo bozig over is. Het wereld wijde net, waar haar puberdochters ongetwijfeld de godganse dag op surfen biedt heel wat meer aanstootgevende zaken. Verder, wat een zure post is dat van die middelbare despotische mevrouw met puberdochters, ik moest direct aan die docu van Ingeborg Beugel denken.

Link to comment

Nu niet voor 't één of 't ander, maar in België beschouwen politici het als een eer opportuniteit om op te draven in De Geverniste Vernepelingskes. In vergelijking daarmee zijn de spotprenten op die blogspot nog heel kuis. En de naam van Urbanus staat op die boekjes, dus dat zal al wel eens doorbladerd worden door kinderen die zich verwachten aan Jef Patat en Nabuko Donosor.

 

Ik blijf het ook maar niet begrijpen dat een paar getekende (oud)-politici in hun bikini aanstootgevender zou zijn dan bloederig afgerukte ledematen in een gemiddelde horrorfilm.

Klinkt een beetje als een dubbele moraal die is komen overwaaien vanuit Amerika.

 

Ps. Heeft iemand nog ooit wat van Janet Jackson gehoord nadat ze live haar borst liet zien in de Super Bowl wedstrijd van 2004? 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...