Jump to content

Windmill Comics Nieuws


Recommended Posts

Komende week gaan de laatste 3 WCP comics van dit jaar naar de drukker

.post-21-0-36636100-1355046668_thumb.jpg

 

Als eerste is dat Hip Comics Annual #1. Een 44 pagina's dikke comic met 4 verhalen er in.

 

In het eerste verhaal komen de Goden van deze aarde in zware problemen. Ra weet een hoe ze hier uit kunnen komen, maar is het ook de oplossing? Tekenaar: Rik van Niedek. Schrijver: ondergetekende.

 

In het tweede verhaal raken Sif en Thor gescheiden van elkaar. Tekenaar Ulrik Nilsson zal vanaf Hip Comics #19177 het vervolg van dit verhaal niet alleen tekenen, maar ook schrijven.

 

In het derde verhaal is Thor op zoek naar Sif. Captain Roffa tekenaar Boykoesh is verantwoordelijk voor zowel de tekst als tekeningen.

 

In het vierde verhaal wordt Maya strijder Thé-Fartee door zijn Goden naar de toekomst gezonden om het Maya-rijk te redden. Tekenaar is hier Dinesh van den Berg.

 

post-21-0-40835800-1355047275_thumb.jpg

 

In UC Masters #2 zien we tekenaar Dinesh van den Berg opnieuw aan het werk, maar nu neemt hij jullie samen met schrijver Victor Kruithof en cover schilder Annette de Goeij mee naar de toekomst van het Windmill Universum. En die toekomst is geen fijne plek voor ons aardlingen.

 

post-21-0-93895700-1355047464_thumb.jpg

 

Wet en Recht Classics #1 is een nieuwe serie van WCP met vertaalde herdrukken van oude jaren 50 politie en detective verhalen. Tekenwerk is ondermeer van Mort Meskin en Marvin Stein.

www.windmill-comics.com

Link to comment

Dit is niet de Thor van Marvel. De onze heeft een ander pak, andere hamer en andere kleur haar. De onze heeft ook geen geheime identiteit en daarnaast zijn onze verhalen meer gebaseert op de mythen en sagen van de "echte" Thor. De tekenstijl van het eerste verhaal in de annual is wel zwaar beinvloed door Jack Kirby. De andere 2 Thor/Sif verhalen zijn in een andere stijl getekend. Ook de verhaallijnen zijn nergens gebaseerd op de Marvel Thor.

 

Kortom, de verschillen tussen de Marvel held en de onze zijn dermate groot dat we niet bang hoeven te zijn dat we de advocaten van Marvel voor onze deur zullen zien verschijnen.

www.windmill-comics.com

Link to comment
Guest Natte aap

Tja, Thor is natuurlijk geen uitvinding van Marvel, daar hadden die Germanen al het gras voor de neus van Stan Lee weggegraasd. Maar van zodra je er een superheld van maakt, ligt dat misschien wel anders. Ik hoop voor je dat de advocaten van Marvel dat ook zo zien :)

 

Succes er mee in elk geval.

Link to comment
 • 5 weeks later...
 • 2 weeks later...
Guest Natte aap

mooi werk, maar ik de potloodtekeningen zit, voor mijn gevoel, nét iets meer emotie en expressie. Maar goed, dat wil niet zeggen dat het inktwerk suckt als een husqvarna, integendeel.

Link to comment
 • 1 month later...
 • 4 weeks later...
 • 3 weeks later...

We staan regelmatig op stripbeurzen. De eerstkomende is die van Zwolle op 18 mei. Op het Stripfestival van Breda in oktober zijn we daar ongetwijfelt weer bij, Op 4 mei aanstaande zijn we voor een signeersessie bij de Stripspecialist in Breda. De comics zijn ook verkrijgbaar via onze website www.windmill-comics.com en via Catawiki. Een aantal stripwinkels voeren onze comics. De al eerder genoemde Stripspecialist voert al onze titels net als Dick Bos in Rotterdam. Comiquest, Yendor, Zinnebeeld, Aelix voeren een paar titels.

www.windmill-comics.com

Link to comment
 • 3 weeks later...
 • 1 month later...

Nee, dit is gewoon hier in Nederland gemaakt, maar tekenaar Rik van Niedek die deze cover gemaakt heeft is een enorme fan van het jaren 60 en 70 werk van Jack Kirby. In deze annual tref je werk aan van Rik van Niedek, Ulrik Nilsson en Dinesh van den Berg. Twee van de drie verhalen zijn door mij geschreven.

www.windmill-comics.com

Link to comment
 • 3 weeks later...
 • 4 weeks later...

Begin september komt WCP met de eerste comic van de imprint Erasmus Comics. Erasmus Comics zal creator owned materiaal gaan uitgeven dat gericht zal zijn op de wat volwassener lezer.

De eerste comic wordt A Muse's Burden en gaat over Jane Morris. Schrijver/tekenaar is Ulrik Nilsson en de comic zal naar alle waarschijnlijkheid zijn doop krijgen met een signeersessie bij comicshop Comiquest in Rotterdam op zaterdag 7 september. A Muse's Burden is Engelstalig. Dat is bewust gedaan, omdat er zowel uit het VK als de VS nu al veel belangstelling is door Jane Morris en Pre-Raphaelite genootschappen. Meer informatie hier over komt zo snel mogelijk.

 

post-21-0-61493800-1376306719_thumb.jpg

www.windmill-comics.com

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • 5 weeks later...

Nog een paar weken en dan staan we weer met een stand op het Stripfestival in Breda. We komen weer met een aantal nieuwe comics.

 

post-21-0-07008400-1379677830_thumb.jpg

 

post-21-0-74068500-1379677921_thumb.jpg

 

post-21-0-17837400-1379677988_thumb.jpg

 

Daarnaast gaan we series zoals TOO en UC Masters opnemen binnen de Hip Comics serie die daardoor vanaf 2014 4 tot 6 maal per jaar zal gaan verschijnen plus een annual. In december komt daarom Hip Comics #19179 al uit met de UC Masters die anders als #3 van deze serie verschenen zou zijn.

 

post-21-0-24278200-1379678027_thumb.jpg

www.windmill-comics.com

Link to comment

 

 

post-21-0-17837400-1379677988.jpg

 

Hier word ik helemaal blij van:

 

Handen omhoog stelletje ratten ! Ik had gelijk. Ik vermoedde al dat er blanke mannen achter die vermommingen zaten toen die huifeagens gisteren beroof werden.

 

Die zit, krijg het er maar eens achtermekaar uit !

 

De bandiet is ook niet op zyn mondje gevallen:

 

Je hebt ons nu misschien te pakken priester..... Maar het is nog een lange weg naar de sherrif

 

En wat doet Jimmy mcClure op de achtergrond ?

 

11795-28156.gif

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
 • Create New...