Jump to content

Guy Decissy Overleden


Guest Kontiki

Recommended Posts

Guest Kontiki

Het Belgisch Stripcentrum meldt het overlijden van Guy Decissy die 82 jaar werd. Hij was geen stripmaker, maar achter de schermen was het kleine mannetje een groot man. Hij was een rechterhand van Hergé (bij wie hij als inkleurder begon als opvolger van Edgar P. Jacobs), hij was directeur van Publi-art, de commerciële poot van uitgeverij Le Lombard, en was de oprichter van het Belgisch stripmuseum. Via Publi-art werd de professionele tekencarrière gelanceerd van tekenaars als William Vance en Berck. Ook Tibet, Hermann, Dany, Jean Graton hebben voor dat reclameagentschap getekend.

Link to comment
Guest Kontiki

De voorbije dagen stierven ook Richard Thompson (Cul de Sac) en Jack Davis (bekend van Mad en EC Comics die ook brieven was met Morris en René Goscinny toen zij in de States woonden).

Link to comment
Guest Kameraad Mauser

Jack Davis...heb er enkele dagen geleden nog een en ander van opgezocht. Knappe cartoonist en illustrator. Iemand van het kaliber als Mort Drucker ( ook een MAD tekenaar ). Bleef doortekenen tot hij 90 was. sterk. En op niveau blijven.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...