Ga naar inhoud

Guy Decissy Overleden


Gast Kontiki

Recommended Posts

Het Belgisch Stripcentrum meldt het overlijden van Guy Decissy die 82 jaar werd. Hij was geen stripmaker, maar achter de schermen was het kleine mannetje een groot man. Hij was een rechterhand van Hergé (bij wie hij als inkleurder begon als opvolger van Edgar P. Jacobs), hij was directeur van Publi-art, de commerciële poot van uitgeverij Le Lombard, en was de oprichter van het Belgisch stripmuseum. Via Publi-art werd de professionele tekencarrière gelanceerd van tekenaars als William Vance en Berck. Ook Tibet, Hermann, Dany, Jean Graton hebben voor dat reclameagentschap getekend.

Link naar reactie

De voorbije dagen stierven ook Richard Thompson (Cul de Sac) en Jack Davis (bekend van Mad en EC Comics die ook brieven was met Morris en René Goscinny toen zij in de States woonden).

Link naar reactie
Gast Kameraad Mauser

Jack Davis...heb er enkele dagen geleden nog een en ander van opgezocht. Knappe cartoonist en illustrator. Iemand van het kaliber als Mort Drucker ( ook een MAD tekenaar ). Bleef doortekenen tot hij 90 was. sterk. En op niveau blijven.

Link naar reactie

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Je hebt inhoud geplakt welke opmaak bevat.   Herstel opmaak

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...








×
×
  • Nieuwe aanmaken...