Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Vittorio

Members
 • Aantal items

  1.054
 • Registratiedatum

Alles dat geplaatst werd door Vittorio

 1. Even googelen? https://www.kunsthuizen.nl/kunstenaars/eric-schreurs
 2. Vittorio

  Blacksad

  Zelfs adembenemend, zo te zien.....
 3. Fragment uit de wekelijkse Typex-strip, vanmorgen in de Volkskrant:
 4. Van dien wordt als twee woorden geschreven: 'Er wordt flink bezuinigd, met alle gevolgen van dien.' De vorm van dien is een restant uit een oudere fase van het Nederlands waarin veel woorden na een voorzetsel (zoals van) verbogen werden; dien is een naamvalsvorm van het aanwijzend voornaamwoord die.
 5. Mocht er ooit een luxe integraal komen met leeslinten dan moet dat maar als reeksnaam op de lederen rug staan. (wel een vergoeding vragen voor de quote)
 6. Voor die prijs kun je ook naar de universiteit: Maar ik weet niet waarvan je meer leert.
 7. Wat mij betreft bied je jezelf aan voor een pak rammel, werkelijk, een goeie strip, maar het lef om bijna duizend euro te vragen voor die paar boekskes 😳
 8. Dan is je heftige reactie op iemand die nota bene net als jij dat album hoog heeft zitten, een compleet raadsel voor me. Maar goed, hoeveel officiële laatste reacties kan een mens nog geven? Het ga je goed.
 9. Ah, ik maak hieruit op dat jij de auteur bent van die recensie? Dat verklaart alle opwinding. Dat is wel een heel merkwaardige opvatting van wat een recensie is, maar ik neem aan dat je het hier specifiek hebt over hoe een 'recensie' op ssz er idealiter uitziet? Je hoeft de strip niet te interpreteren, prima, maar noem zo'n stuk dan geen recensie. Overigens, als de opwinding geluwd is, kun je mijn 'gemekker' misschien nog een keer lezen, misschien dat je dan begrijpt wat ik bedoel. Je kunt iets 'grafisch een krachttoer' noemen, je kunt je ook iets meer inspannen door een pagina of een passage uit het album te lichten en te beschrijven zodat de lezer inziet waarom het een grafische krachttoer is. Met uitleggen en kleineren heeft dat niets te maken.
 10. Je hebt wel een punt: rubriek met een hoog servicegehalte. Toch zou ik de recensies niet vaak 'kort' willen noemen, daarom is het jammer dat de aandacht voor het beeld meestal zo karig is in vergelijking met alle aandacht voor verhaal en context.
 11. Mij hoor je niet mekkeren. Ik hoor wel iemand mekkeren dat er iemand mekkert - dát is wat hier altijd gebeurd. Wat is dat toch voor kinderachtige flauwekul? Je kunt ook vragen waarom ik precies vind dat die ssz-recensie tekortschiet. Dan vertel ik je waarom ik om persoonlijke redenen zo gegrepen ben door dat album van Kverneland, waarom ik met tranen in mijn ogen naar de zwarte pagina heb zitten kijken (je kent het album dus je weet dat die pagina de uiteindelijke consequentie is van de pagina die ik hierboven heb gepost en die ook bij de ssz-recensie staat), enfin, dan heb je dus een gesprek over een bijzondere strip. Maar blijkbaar is dat te veel gevraagd.
 12. Wel, zet die boom dan op, is dat niet de taak van de striprecensent? Je kunt over elke pagina een boom opzetten, maar misschien moet je daarvoor een (Duitse) cultuurjournalist zijn? Slechts benoemen in een enkele alinea dat het grafisch een krachttoer is, "heuse mixed media", da's wel heel pover
 13. https://www.comic.de/2019/08/eine-graphic-novel-als-trauerarbeit-ein-freitod/
 14. Volgens het laatste nieuws is daar dus niks van waar:
 15. Vittorio

  Suske En Wiske

  Paul Geerts was meer dan dertig jaar lang hoofdtekenaar van Suske en Wiske. Dit jaar keert hij eenmalig terug met een nieuw album, ter ere van het 75-jarig bestaan van de Vlaamse stripboekenreeks. "Een collega schoot met een revolver met losse flodders op ons. Dat was typerend voor de sfeer in de tekenstudio." https://www.nu.nl/weekend/6054435/striptekenaar-paul-geerts-ik-zat-met-suske-en-wiske-op-de-wc.html
 16. https://www.lambiek.net/artists/p/pennati_pier-dario.htm
 17. Die masturbatiepagina is in elk geval veelbelovend zeg. Modern Times... Waarom ook niet:
 18. De openingspagina's van de Ravian van Larcenet zullen je bevallen:
 19. Je kunt in elk geval het gewicht verdelen, niet alle zware boeken bij elkaar, dus bijvoorbeeld Blast en Brodeck in aparte kasten. En Kobijn niet opbergen in de box, scheelt ook weer.
 20. Vittorio

  Suske En Wiske

  De reeks klopt in elk geval wel. Dit is te lezen op de wiki-pagina van Sjors en Sjimmie:
 21. Vittorio

  Suske En Wiske

  Als je googelt op Stripverhaal en Varkenspoten (je moet toch wat tijdens de crisis) duikt dit album op. Misschien is er een Reper die het in de kast heeft staan en daarin de varkenspoten kan opzoeken.
 22. Vittorio

  Suske En Wiske

  Is dat niet gewoon een algemeen kunstje in de stripwereld? Asterix.... Blake & Mortimer... De poep zit onder het glazuur.
 23. Vittorio

  Suske En Wiske

  De laatste pagina van de veiling, niet die uit het album. Het eindigt erg verdrietig, er is geen hoop meer. Ik zou nu wel willen weten hoe ik dat als kind heb gelezen, moet toch wel van slag zijn geweest.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...