Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Vittorio

Members
 • Aantal items

  279
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Vittorio

 1. Vittorio

  HUM!

  Zeg, wat denk je Iemand die voortdurend zit te vitten op slechte vertalingen Ên de forumleden zelfs Franse les aanraadt, kent Fred uit zijn hoofd hoor... Voor wie nog aarzelt: de inkleuring is van Isa Cochet (en ik vind m prachtig).
 2. Vittorio

  HUM!

  De lezer is gewaarschuwd, gruwelijk hotel volgens TripAdvisor: "In plaats van een kamer op de (gereserveerde) begane grond kregen we kamer 37.212.417 toegewezen. De opmerking dat mijn vrouw slecht ter been was en niet kon traplopen werd weggewuifd. Volgens de receptionist was de kamer per luchtballon bereikbaar. De staat van de ballon boezemde evenwel dermate weinig vertrouwen in dat we rechtsomkeert hebben gemaakt en elders een hotelkamer hebben betrokken! Een kennis van me die hier ook heeft gelogeerd, heeft soortgelijke slechte ervaringen, in dit geval met een beul en een guillotine die ondersteboven bediend moest worden. Alsof je in absurd meesterwerk van Fred zit, ik raad dit hotel niemand aan!"
 3. Vittorio

  Vandaag Gekocht

  Koopje 👀
 4. Vittorio

  Integrales

  Nou ja, het kan nog altijd erger: Ik weet dat het binnenwerk in het oude blauw en bruin is, maar hier had het omslag best respect mogen tonen voor de oorspronkelijke opwindende kleurenomslagen. Dit is wel erg...eh... mwah.
 5. Vittorio

  Integrales

  Ze hebben in elk geval moeite gedaan, in tegenstelling tot die wel heel erg gemakzuchtige Nederlandse bundeling. Maar inderdaad: niet ideaal. Bij de tweede bundeling valt het wel erg kaal uit allemaal: Dan liever die goedverzorgde bundels van Fantagraphics (hoewel die telkens maar twee delen bevatten). Nee, ook niet ideaal, maar wel een doordachte oplossing met kleine afbeeldingen in de titelstrook:
 6. Vittorio

  Berlin (complete) - Jason Lutes

  Dat halve album zal het ’t doen. Drie in plaats van zes turven? 15 floppen? 5 kleine nonkeltjes?
 7. Vittorio

  Berlin (complete) - Jason Lutes

  Drie jaar geleden heeft Lutes zijn hele archief met original art leeggeschud, de mooiste pagina's zijn inmiddels wel verkocht, maar het verbaast me hoeveel er nog is: http://www.beguilingbooksandart.com/new-in-the-art-store-jason-lutes-berlin-book-one-two/
 8. Vittorio

  Integrales

  Net de Isabelle Avondrood-integrale in handen gehad. Geen dossier, dat was al bekend, maar het blijft ook onbegrijpelijk, er schuilen prachtige achtergrondverhalen in de setting van de reeks. In de SSZ-bespreking van vandaag wordt het slechts een minpuntje genoemd. Ach. Ik ben geen liefhebber van die onhandige boekwerken, maar hier had ik graag een uitzondering voor gemaakt. Een ander minpunt blijft onvermeld. Dit is het soort uitgave wat ook boekbinders maken. Die scheuren de kaften van de boeken, naaien de blokken bij elkaar, plakken de omslagillustratie van het eerste boek op de nieuwe kaft en mieteren de andere omslagen weg. Dat is precies wat ze bij Casterman hebben gedaan. Je betaalt drie tientjes voor drie boeken en krijgt er slechts een omslag voor terug. Van deze juweeltjes hebben ze Deel 2 en Deel 3 weggegooid, geen kleine reproductie, niks Maanzieke mummies die de eerste cyclus afsluit komt (da's logisch natuurlijk) in een volgende bundeling. Nogmaals: ach...
 9. Vittorio

  [Derde Ronde (2)] achtercover 7 vs. achtercover 13

  Verd.... zo zonder ouderdomsvlekken raak ik er nog aan gehecht ook... Toch maar A. gestemd. B. verdient slaag vanwege de slechte vertaling en de slechte plaatsing van de tekst.
 10. Vittorio

  [Derde Ronde (2)] achtercover 7 vs. achtercover 13

  Haha ja. En dan doet het er zelfs niet toe dat er een riekend vod op de planken staat... vermoedelijk is dat zelfs een pluspunt. Deze is minder doorrookt:
 11. Vittorio

  Berlin (complete) - Jason Lutes

  Maar bij zowel 30% als 31% klopt de uiteindelijke vraagprijs niet. Bij 30% zitten we weer boven de 30 euro en niet eronder. Niettemin, een koopje blijft het 😎
 12. Vittorio

  Berlin (complete) - Jason Lutes

  De Britten blijken de sukkels, de uitkomst van beide percentageberekeningen (zowel bij 30 als 31 procent korting) klopt niet. Reken maar na. Het mag ook niet verbazen, de doorrekening van de Brexit deugt ook al niet.
 13. Vittorio

  Berlin (complete) - Jason Lutes

  Erg amusant dit, de Hollanders krijgen deze vrijdagmiddag nog een procentje extra korting: 31% korting! Hoe is de situatie over de grens?
 14. Vittorio

  [Derde Ronde (1)] achtercover 8 vs. achtercover 15

  Je vergist je hoor.
 15. Vittorio

  Strip/Getekende etiketten

  Beetje mottig:
 16. Vittorio

  [Derde Ronde (1)] achtercover 8 vs. achtercover 15

  A. gestemd, maar wel met de kanttekening dat er iets helemaal misgaat met het einde van de weg, die lijkt te verzanden in een soort modderstroompje. Als je de tekening vergroot, is goed te zien dat de auto van Sam onmogelijk over die laatste meters kan rijden.
 17. Vittorio

  [Tweede Ronde (16)] achtercover 4 vs. achtercover 64

  Wat een bijzondere waarneming... De Fransen zijn uitgelijnd: Op basis van het ruige De Goudvreter had ik in het origineel Le bouffeur d'or verwacht. Lekker pittig vertaald deze keer 😎
 18. Vittorio

  Berlin (complete) - Jason Lutes

  Wat vreemd. Prijsalgoritme? 30% korting voor de Nederlanders en 15% voor de Belgen? Ik zou het er niet bij laten zitten en de Britse ambassadeur op het matje roepen.
 19. Vittorio

  Berlin (complete) - Jason Lutes

  Book Depository heeft momenteel de prijs van de HC-bundeling onder de 30 euro getrokken. Twenty years in the making, amper 5 cent per pagina. Dus voor een dubbeltje heb je die klarinet-spread.
 20. Vittorio

  [Tweede Ronde (16)] achtercover 4 vs. achtercover 64

  Die veel mooiere tekening heeft-ie speciaal ontworpen voor het het filmalbum van 'Le coup du menhir' (de knallende ketel) uit 1989. Nou ja, ik heb mijn stem ingetrokken, de luie lapzwans mag hier niet mee wegkomen 👹
 21. Vittorio

  Berlin (complete) - Jason Lutes

  Dit. Dus. Maus en Berlin zijn in uitvoering onvergelijkbaar. Spiegelman zet in elk plaatje tekst, Lutes wisselt af met tekstloze pagina's waar ik soms ademloos naar kan kijken. De klarinetpagina's in 'Rook'. Iemand? De ultieme muziek-'strip'! Er komt geen woord en/of getekende noot aan te pas, alleen wat bewegingsstreepjes en ongelooflijk geraffineerd gesneden kaders. Als je echt van beeldverhalen houdt, dan kan Berlin niet anders dan je ding zijn.
 22. Vittorio

  [Tweede Ronde (16)] achtercover 4 vs. achtercover 64

  Via Google. Ik voer geen campagne voor A. hoor, eigenlijk kan die me ook niet bekoren (finale tussen Lucky Luke en de Exterminator zou amusant zijn). Dit vind ik trouwens wel een aardig opzetje voor een alternatieve achtercover (grimmige achtergrond, gieren etc er even bij denken...): Nog steeds passief maar wel een duidelijke grafsteen en we zien het smoel van Crow.
 23. Vittorio

  [Tweede Ronde (16)] achtercover 4 vs. achtercover 64

  Of lekker schieten natuurlijk 😎
×