Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

cinco

Members
 • Aantal items

  421
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

616 profielweergaven
 1. Moest er gisteren nog aan denken toen ik iets op tv zag over de universiteit van Leiden. Die crowdfund-strip die het niet gehaald heeft.
 2. Ergens kan ik wel inzien waarom ze voor de Nederlandstalige markt niet voor comic-formaat gaan. Ze gaan er waarschijnlijk van uit dat dat hier minder gaat pakken, aangezien comics en manga hier ook niet zo verkopen zoals op de Franse markt.
 3. Dus standaard formaat maakt de tekeningen te groot uitvallen?
 4. Oef, toch standaard formaat. Of vind je voor deze strip het comic-formaat beter passen?
 5. Bijvoorbeeld "Jansen en Janssen zijn tweelingbroers" of "Suske en Wiske zijn broer en zus". Zo dacht ik als kleuter dat Smuffatje een meisjessmurf was.
 6. Toch wel de moeite waard, hoor. Ik ben ook pas relatief laat Nero beginnen lezen. (midden jaren '90 toen de reeks zijn laatste jaren inging) En ik heb het me nooit beklaagd. De reeks heeft ook zeker zijn plaats in onze stripgeschiedenis. En of het nu gaat om de strips van de beginperiode of de latere strips die ook dankzij Dirk Stallaert een renaissance voor de reeks hebben betekend, er zijn zeker wel albums bij waar je nog veel plezier uit kunt halen door ze te lezen of te herlezen.
 7. Het museum is ook doelbewust op die locatie in de Zandstraat terechtgekomen. Het gebouw speelde zelfs al een rol in een Nero-strip jaren voordat het tot het huidige Marc Sleen Museum werd omgevormd. Wat geschiedenis:
 8. 88 pagina's telt die strip. Dat verrast me wel aangenaam. Ondertussen wordt het meer norm dan uitzondering dat Robbedoes-spinoffs een zeer hoog aantal bladzijden tellen.
 9. Die was ik dus echt vergeten. Ik heb die verward met de man van de appelblauwzeegroene gids.
 10. Zoals die tekst van Grootvader Geplant die Tanuki al aangehaald heeft. Vanochtend hebben ze grootvader geplant In een putje op het kerkhof aan de schaduwkant Vanochtend hebben ze grootvader geplant Ik droeg een zwart kostummeke en een handschoen in m'n hand Terwijl grootmoe aan z'n bed een weesgegroet las Moest ik daar met een palmtakje staan En ze weende dat het nog veel te vroeg was Toch is grootva zonder wachten dood gegaan Ons huis hing vol vermufte zwarte doeken Er klonk overal gesnotter en getreur Nadat iedereen hem nog één keer kwam bezoeken Droeg men grootva voor eeuwig door de deur De dragers wilden hem te voet niet dragen Naar het land der weggevlogen zielen En men schoof hem in een zilvergrijze wagen Vol met bloemen en groene reservewielen Witte roosjes werden op de kist gegooid Maar het mijne is er naast gevlogen De pastoor heeft gewijd water rondgestrooid Omdat anders grootva uit zou drogen En de pastoor zei dat hij ooit zou wederkeren Maar pas na dat God het heeft gezegd En opdat hij het niet eerder zou proberen Wordt straks een dikke steen op hem gelegd En toen speelde plechtig de fanfare Maar ze bliezen een verschillend afscheidslied En de hemel scheurde open als het ware En het regende emmers vol verdriet Vanochtend hebben ze grootvader geplant In een putje op het kerkhof aan de schaduwkant Vanochtend hebben ze grootvader geplant Ik droeg een zwart kostuummeke en een handschoen in m'n hand
 11. De wafelenbak in Vlaanderen is toch niet meer hetzelfde zonder Nero.
 12. Mensen kunnen altijd De Tenor van Tollembeek lezen om een idee te krijgen van hoe de carrière van Urbanus en de stripreeks ontstaan zijn. Al kan het niet 100% waarheidsgetrouw zijn natuurlijk. (5% is toch ook al genoeg)
 13. Ik kan begrijpen waarom Stewie getraumatiseerd raakte van dat figuur.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...