Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

cinco

Members
 • Aantal items

  242
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

352 profielweergaven
 1. Guust en juffrouw Jannie scoren blijkbaar erg goed. Grappig hoe de punt van juffrouw Jannie's neus vaak hoger reikt dan haar hoofd.
 2. Kan 'de schakelaar' ook op een positieve manier gebruikt worden? Want dan is de uitvinding op zich niet verkeerd. Enkel degene die er gebruik van maakt, doet het met duistere bedoelingen. Zelfde geldt voor die onzichtbaarheidsspray.
 3. Als ze Sarina verhaal en storyboards hadden laten doen en één van de vaste tekenaars de eigenlijke tekeningen, dan was er met dat album geen probleem en ze zou eveneens haar vermelding in het album gehad hebben. Het Nianmonster heeft trouwens exact dezelfde rotsformaties op de cover als Het Zingende Moeras. Zelfs dat boompje rechtsboven is identiek.
 4. De eerste versie van Neuzen bij de Vleet heb ik gehad, maar De Fwietmachine was niet beschikbaar ten tijde van mijn jommekesjaren. Die werd blijkbaar niet meer herdrukt in die periode. Als kind stoorde me dat wel. Die titel fascineerde me, maar het album was nergens te vinden. Maar het was dus eigenlijk de Jommekesversie van The Fly. Ik zou toch wel willen zien wat er zo verkeerd was aan die oorspronkelijke uitgave.
 5. Al valt er natuurlijk ook wel iets te zeggen over de extreem asymmetrische genderverdeling binnen de smurf-commune. (daarom toch wel een slimme tactische zet van Gargamel om die smurfin in hun gemeenschap te introduceren)
 6. In het eigenlijke album veroorzaakte de smurfin (zowel onrechtstreeks als rechtstreeks) meer problemen na de makeover dan ervoor. Kon ze misschien toch maar beter zijn en blijven wie ze oorspronkelijk was.
 7. Ja, zo zie ik het ook. Hoog tijd ook voor een degelijke integrale van die originele onbewerkte zwart-wit verhalen van de beginperiode. Doordat alleen de hertekende en herschreven versies van die albums beschikbaar zijn, gaat er toch wel een belangrijk stukje Belgische stripgeschiedenis verloren.
 8. bron: https://stripspeciaalzaak.be/Toppers-Koppeltjes.htm
 9. De laatste jaren ben ik helemaal weg van het vaporwave genre.
 10. Maar het is ook zo een geval van... wel, Gargamel creëert zijn originele visie en dan gaat de Grote Smurf zich er nog even mee moeien. Schep jouw eigen organisch levend wezen, Grote Smurf, als je dan toch voelt dat je iets moet bewijzen ten opzichte van je volgelingen.
 11. Beschouw dit als mijn officiële bijbehorende tekst: de Smurfin: gecreëerd omwille van malafide doeleinden, maar onderschat nooit de uiteindelijke kracht van zelfbeschikkingsrecht.
 12. Het was uiteindelijk ook niet de bedoeling van de reeks om een spanningselement op te bouwen rond de strijd tussen de Galliërs en de Romeinen. Een deel van de humor kwam voort uit de constante angst die de Romeinen in de omliggende kampen hadden voor de Galliërs, net omdat ze zich bewust waren van de aanwezigheid van die toverdrank in het dorp.
 13. Dus er is geen plot twist op het einde van het verhaal?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...