Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

cinco

Members
 • Aantal items

  78
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

216 profielweergaven
 1. cinco

  Jommeke

  Ziet er geweldig uit. Goede albumkeuze ook. Een groep kinderen op verkenning in de wilde natuur. Meer Jommeke kan het niet worden.
 2. Het zal niet makkelijk zijn om Robbedoes in Moskou te evenaren, daterend van een periode toen Tome & Janry van Robbedoes opnieuw een ijzersterke reeks hadden gemaakt.
 3. cinco

  Vandaag Gekocht

  Een sterke reeks met uitstekend tekenwerk en sfeervolle inkleuring.
 4. cinco

  Suske En Wiske

  Tom Bouden's Suster en Wiebke is momenteel verkrijgbaar.
 5. Goed om te weten dat er gewerkt wordt aan een nieuw album van De Kleine Robbe. van stripspeciaalzaak.be: En dan is er ook nog Fabrice Tarrin's nieuwe Robbedoes Door op scenario van Fred Neidhardt die er volgend jaar aankomt.
 6. Had hij de rechten indertijd niet verworpen? Hij zat niet echt op goede voet met DC, omdat hij Watchmen op zich staand wou houden en niet wou weten van nevenproducten, spinoffs of adapties.
 7. Ik heb het vooral bij Mooie Zomers. Die reeks geeft me een haast melancholisch gevoel, ook al spelen de meeste verhalen zich af in een tijdskader voor mijn geboorte. Maar de reeks zegt zoveel over het leven, vergankelijkheid, gepasseerde dromen en herinneringen gedrenkt in nostalgie. Op het eerste zicht lijkt het een luchtige reeks, slice-of-life stijl, maar reis doorheen de verschillende albums en er ontstaat een gevoel dat ik nog maar bij weinig strips heb gehad. Het wordt meer dan lezen. Het wordt een ervaring.
 8. cinco

  Jommeke

  De achterflap van de oude Jommekes van mijn moeder gaven mij als kind een 'Mandela Effect'-gevoel avant la lettre.
 9. cinco

  Suske En Wiske

  Wiske ten tijde van De Bokke(n)rijders en omringende albums is mijn favoriete versie van haar look en karakter. En de interpretatie van Krings doet me daar heel fel aan denken. Hij weet perfect de feel te pakken van die kleine ondeugd die Wiske op het begin was.
 10. De eerste Urbanusstrip die ik indertijd gekregen heb, was Het Lustige Kapoentje. (en nog altijd één van mijn favorieten) Zo heb ik gek genoeg ook Bolleke van Marc Sleen leren kennen.
 11. Ik vond Bercovici vooral goed in Eva en Adam. Die reeks mocht langer gelopen hebben wat mij betreft. (dat was trouwens een periode waarin ik bijna alles van Gerrit de Jager las)
 12. Zulke observaties en analyses vind ik altijd boeiend. Ik wist trouwens totaal niet dat die cover een hommage was.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...