Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

cinco

Members
 • Aantal items

  71
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

190 profielweergaven
 1. Ik heb het vooral bij Mooie Zomers. Die reeks geeft me een haast melancholisch gevoel, ook al spelen de meeste verhalen zich af in een tijdskader voor mijn geboorte. Maar de reeks zegt zoveel over het leven, vergankelijkheid, gepasseerde dromen en herinneringen gedrenkt in nostalgie. Op het eerste zicht lijkt het een luchtige reeks, slice-of-life stijl, maar reis doorheen de verschillende albums en er ontstaat een gevoel dat ik nog maar bij weinig strips heb gehad. Het wordt meer dan lezen. Het wordt een ervaring.
 2. cinco

  Jommeke

  De achterflap van de oude Jommekes van mijn moeder gaven mij als kind een 'Mandela Effect'-gevoel avant la lettre.
 3. cinco

  Suske En Wiske

  Wiske ten tijde van De Bokke(n)rijders en omringende albums is mijn favoriete versie van haar look en karakter. En de interpretatie van Krings doet me daar heel fel aan denken. Hij weet perfect de feel te pakken van die kleine ondeugd die Wiske op het begin was.
 4. De eerste Urbanusstrip die ik indertijd gekregen heb, was Het Lustige Kapoentje. (en nog altijd één van mijn favorieten) Zo heb ik gek genoeg ook Bolleke van Marc Sleen leren kennen.
 5. Ik vond Bercovici vooral goed in Eva en Adam. Die reeks mocht langer gelopen hebben wat mij betreft. (dat was trouwens een periode waarin ik bijna alles van Gerrit de Jager las)
 6. Zulke observaties en analyses vind ik altijd boeiend. Ik wist trouwens totaal niet dat die cover een hommage was.
 7. Is er al iets bekend van de dvd en/of bluray release van de film en of daar mogelijke extras bij zijn?
 8. Ik herlas onlangs De Marsupilami is Woest en ik merkte dat het album eindigde met een setup voor het volgende verhaal, iets met Hollywood en nazis. Ik veronderstel dat we dat volgende deel niet meer gaan krijgen in de hoofdreeks. Die cover voor De Marsupilami is Woest was geweldig trouwens. Mijn favoriet van de Yoann&Vehlmann-run.
 9. In alle interviews met hem die ik gelezen heb voelde ik altijd een grote passie en gedrevenheid.
 10. Deze one-pager van Tome & Janry heb ik dus nog nooit tevoren gezien.
 11. De Wolfman is het derde deel en ligt al een tijdje in de winkels.
 12. En een consistente coherente vaste reeks zou Robbedoes geen kwaad gedaan hebben op lange termijn. Hoe kunnen nieuwe potentiele lezers vertrouwd raken met Robbedoes als er maar alleen de Robbedoes Door-strips in de doorsnee winkels verkrijgbaar zijn... Die zijn interessant voor de bestaande Robbedoesfans maar kunnen bevreemdend werken voor mogelijke nieuwkomers. Ik heb Robbedoes in de jaren '90 leren kennen dankzij de publicaties in Het Belang van Limburg van Robbedoes in New York, Paniek in Khoudistan, De Vallei der Bannelingen, Robbedoes in Moskou en Vito Fiasco. (wat een opeenvolging van toppers waren dat!) Ik wist toen niks van het verleden van de reeks of de Franquin albums, maar de Tome en Janry strips hebben er wel voor gezorgd dat ik de Robbedoezen druppelsgewijs ben beginnen kopen. En vervolgens ook de Kleine Robbes, de Guust Flaters en een deel van de Marsupilami strips. Het heeft een echt sneeuwbaleffect veroorzaakt.
 13. cinco

  ASTERIX

  Ik heb goede hoop voor deze strip. Ik hou wel van de verhalen die zich in het dorp afspelen en zich focussen op de dynamiek tussen de dorpsbewoners.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...