Ga naar inhoud

Metabaron

Members
 • Aantal items

  795
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Metabaron

 • Verjaardag 25-05-1973

Profile Information

 • Locatie
  Antwerpen
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.286 profielweergaven
 1. Bedoel je die van Sherpa? Misschien eens horen bij Beo, ik denk dat die nog een stapeltje in de winkel hebben liggen.
 2. Metabaron

  Integrales

  Ik las elders dat de integrales gebaseerd zijn op de uitgaves die in de jaren 90 (?) bij SU verschenen zijn en dat dat herzieningen uit die tijd zijn.
 3. Het hoeft voor mij niet altijd strikt high fantasy te zijn, mengvormen kunnen vaak interessante resultaten opleveren. Die bijsluiter indachtig, zijn dit mijn favoriete reeksen in het genre... Europees: Op zoek naar de Tijdvogel De grote dode Peter Pan Het kristallen zwaard (ik heb de oude albums van Blitz en gezien de amper leesbare vertaling van Zwarte Zorya weet ik niet of ik de integrale van DDB durf aan te raden.) Lanfeust en andere reeksen van Arleston, met speciale vermelding voor Ekhö en Sangre. Donjon Drakenbloed Comics
 4. Als verteller geeft Van Hamme je daar de ruimte om het zelf in te vullen. Als ik een oude, wijze Van Hamme was, zou ik de vraag beantwoorden met de vraag wat jij denkt, zeggen dat dat een interessante theorie is en het verder in het midden laten.
 5. Ik heb het album gisteren nog eens gelezen. De persoon die onder de sneeuw ligt bij de eerste ontmoeting is Torric (de Torric die net voor het moment van de ontmoeting is teruggekomen uit het verleden om Thorgal te doden). Hij ziet zichzelf niet omdat de oorspronkelijke Torric zich op dat moment verbergt bij de hut. Die verlaat zijn schuilplaats pas wanneer Thorgal daar toekomt en dan heeft de lawine die de teruggekeerde Torric doodt al plaatsgevonden.
 6. Klopt, horrorfilms bedienen zich vooral van geluid en muziek om dat schrikeffect te krijgen. Choqueren of een gevoel van onbehagen creëren kan wel. De dood van Glenn in The Walking Dead vond ik bijvoorbeeld behoorlijk heftig. Of Larcenet slaagt er in Het verslag van Brodeck ook in om een constant gevoel van neerslachtigheid en onbehagen te scheppen.
 7. Oké, op die manier. Of het heet binnenkort SU Mag of iets anders dat ze bij de nieuwe groep vinden passen. Ik denk dat Standaard Uitgeverij als naam breder bekend is dan Ballon Media en dat dat wellicht die keuze heeft ingegeven, zou het niet?
 8. Waar las je dat BM Mag verdwijnt? Dat team blijft aan boord en Wim Verheije van Ballon leidt de creatieve kant.
 9. Geert De Weyer in De Morgen: https://www.demorgen.be/tv-cultuur/jommeke-en-wiske-gaan-trouwen~bab350a5/ Geert Sels in De Standaard: https://www.standaard.be/cnt/dmf20191023_04679980
 10. Altijd mijn favoriete comicslabel geweest. Ik heb wel de indruk dat DC voortgaat met Sandman Universe enz. Gisteren de twee oorspronkelijke trades van The Dreaming op de kop kunnen tikken voor een mooi prijsje. Die lijken stilaan ‘moeilijk’ te worden.
 11. @Daan, het lijkt erop dat Saga die verhalen wel gaat opnemen. http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php#Minimensjes
 12. Komt wel goed, dat geld krijg ik wel terug. Zoals Esteban al zei dacht die kerel dat hij zich er snel van af ging maken en mij effe gauw ging afschepen, maar ik heb op mijn strepen gestaan en hij heeft nadien met mij in cc een mail gestuurd naar de hoofdzetel om dringend werk te maken van die terugbetaling.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...