Jump to content

Yan

Members
 • Posts

  530
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Yan

 1. Lange gesprekken zijn in principe uit den boze, maar soms noodzakelijk. Dan moet je de boel levendig houden, als de personages weinig bewegen, moet de camera maar. Dit is een klassiek trucje.
 2. De bijdrage van deze week ...
 3. Een beetje vroeger, maar morgen (zaterdag 2/10) signeer ik van 10 tot 17 uur in het Vlaamse Stripcentrum in Wilrijk (Boomsesteenweg 337). Een nieuw hoofdstuk, andere plaats, ander tijdstip (avond en volle maan) en andere sfeer (benieuwd wat Shirow hier mee doet).
 4. Het was voor de tekening van de binnenzijde … hij meende het niet (denk ik ).
 5. Er staat er ook één op de binnenzijde, voorlopig stelde Shirow zijn veto om dat vignet te kleuren
 6. In maar liefst drie hoofdstukken van de elf komen er toiletten voor. Deze vind ik het leukst, het is het meest gore.
 7. Ik zou de twee vignetten rechts bovenaan samenvoegen en daar één van maken (met het overzicht van de ruimte). De onderste (grote) zou ik opsplitsen in kleinere (3?) vignetten om de dialoog beter leesbaar te maken.
 8. Deze week geen tekening, ik werk drie dagen op deze plek …
 9. Laat ons hopen dat het goed nieuws is ... In ieder geval heb ik niet de Willy Vandersteenprijs 2020-2021 gewonnen (we weten ondertussen wie wel), Grueson deel 4: 'Grueson viert' was wel geselecteerd.
 10. Deze keer een detail uit een pagina, om niet te veel weg te geven . Zoals de Engelsen in misdaadverhalen zeggen: 'Follow the money'.
 11. Dankuwel! Mijn beursagenda ziet er als volgt uit: 12/9 Aalst 17, 18 en 19/9 Aarhus (maar dat is wat ver ) 17/10 Leopoldsburg 30 en 31/10 Rijswijk 11/11 Brugge 14/11 Sint-Truiden Mijn agenda en meer info vindt u op https://www.yan-gevuld.be/yangevuld.html
 12. Dit is het geworden (zonder inkleuring wel te verstaan) ...
 13. Eerst werd ik belaagd door muggen, dan een sprinkhaan die maar niet van mijn dozen met strips weg wou, vervolgens die spinnetjes, de boom waaronder ik zat strooide plots witte stipjes ... gelukkig vielen ook stripliefhebbers me lastig
 14. Even een inkijk in de interne keuken. Dit is een voorbeeld van één van de voordelen van digitaal tekenen. Ik had een decor een aantal keren nodig, een billboard dat als behang wordt gebruikt. Het eerste is dus de oorspronkelijke tekening die ik maakte. Het tweede is hoe ik dat gebruikte in een decor, in perspectief. Bij geen van beide is er een retouche uitgevoerd (bij de eerste is dat vrij zinloos, zo komt het beeld nooit in het boek, bij de tweede wordt de retouche pas uitgevoerd als het plaatje volledig is, dus met andere decorstukken en personages)
 15. Nu 2/3 geïnkt is wordt het tijd om over de cover te beginnen nadenken. Misschien kan ik van dit fragment vertrekken.
 16. Ondertussen zijn 2/3 van de pagina's van Grueson, deel 5, geïnkt. De pagina zelf kan ik niet tonen (er zitten te veel tips in die het verhaal zouden verklappen), maar deze ene tekening kan nog.
 17. Grueson deel 4 ‘Grueson viert’ verscheen op 22 februari 2020 … en toen kwam de lockdown … Londen had de primeur voor Engeland (29/2) en Aarschot voor België, en nu Kampen voor Nederland (zie de aankondiging in het programmaboekje). Daarnaast is er een hardcover van de eerste cyclus Grueson-verhalen (334 pagina’s). Ik hoop jullie te zien op 21 augustus in het Stadspark van Kampen
 18. Einde van een hoofdstuk ...
 19. Het verhaal is onmiddellijk in Franse, Engelse en Nederlandse versie. Aangezien het zich afspeelt in de V.S. worden reclameborden niet vertaald.
 20. Voor wie de personages uit Grueson kent ... hier heb je er heel wat bij elkaar. Vraag is: wat doen ze daar? Het antwoord zal je pas weten bij het album ...
 21. Hier zie je dat er soms heel wat wijzigt. Er zit zeven jaar tussen deze tekeningen. Door niet langer online pagina's te publiceren en ik dus bevrijd ben van tijdsdruk, kan ik meer aandacht schenken aan decors. Uit kortverhaal van 2014: en de versie van 2021 uit de Prequel: en de versie van 2021 uit de Prequel:
 22. Voor de prequel keer ik terug naar oude scènes uit de eerste cyclus, de tekeningen zijn opnieuw geïnkt. Bij een aantal van de oudste kortverhalen gebruikte ik een ander penseel. De personages zijn aangepast, soms ook het decor. Wat je hier ziet lijkt is een pagina die het meest gelijkt op een oude pagina (uit 2014), toch is ze anders en uiteraard wordt ze helemaal anders eens ze gekleurd is. In de zwarte rechthoeken komt commentaar, maar die blijft verborgen .
 23. Een pagina zonder tekstballonnen (uiteraard), zo zien jullie de volledige tekening, eens ingekleurd worden de ballonnen erover gezet en afhankelijk van de taal wordt er meer gemaskeerd.
×
×
 • Create New...