Ga naar inhoud

Yan

Members
 • Aantal items

  459
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.yan-gevuld.be

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.057 profielweergaven
 1. Yan

  Maten van Tomaat

  Hij zat vroeger op stripster.nl
 2. Er is niks mis met digitaal werken en het onderscheid tussen met de hand inkten of kleuren of digitaal is niet altijd zichtbaar. Ik heb in een album de overstap (inkten) gedaan en die pagina's liggen toevallig naast elkaar in het boek, ik daag fans soms uit op een boekenbeurs of ze het verschil zien, de meesten valt niks op. Voor de twijfelaars, kijk eens naar het werk van Segrelles, die man is ook overgeschakeld van met de hand schilderen naar digitaal, op een zeker moment.
 3. Niet mee eens, van veel reeksen uit mijn jeugd, snap ik nu niet meer hoe ik dat kon goed vinden. Ik heb dat ook bij TV-feuilletons, sommige zijn hopeloos gedateerd, scenario's dun en naïef. U snapt het, ik koop hoogstzelden een integrale. Klassiekers zijn de verhalen die goed zijn en de tand des tijds doorstaan. Erger vind ik dan weer het uitmelken van reeksen. Vreemd hoe uitgeverijen een ooit goede reeks aan knoeiers van tekenaars en scenaristen geven. Gisteren las ik nog zo'n album, het scenario stelde niet veel voor (nochtans van een gerenommeerd scenarist), maar erger waren de
 4. Blondie en Blinkie Foufi Red Ryder Luc Orient Tante Zenobie Kees en Klaas Bob Benn Flip Flink De beverpatroelje ...
 5. Dat lukt wel Johan, de cells voor animatiefilms moesten we inkten met katoenen handschoenen (ik gebruik er soms nog). Dagelijks gebruik ik een SmudgeGuard (maar dat is maar een halve handschoen) om te inkten op Cintiq.
 6. Kreeg gisteren bericht, het Art Bubble in Aarhus in september gaat niet door, nieuwe data 17-19 september 2021.
 7. Nieuwe datum voor Deventer: 29 augustus.
 8. Helaas uitgesteld, Peter, de tekenaars werden persoonlijk verwittigd. Geen Grueson 4-primeur voor Geraardsbergen, voorlopig wordt dat voor Vlaanderen Aarschot.
 9. Alle aanwezigen ontvangen een gratis genummerde ex-libris. Beeld, zonder klank. De tekst staat op het exemplaar van 22/2.
 10. Ik weet niet of alle eer Bob De groot toekomt of het de vertaler was. Bob De Groot had Nederlandstalig/Franstalige ouders, hij is Brusselaar wat meestal betekent bij een taalgemengd gezin dat vooral Frans de voertaal is (ik spreek uit ervaring).
 11. Ik ken 'crack' als geweerschot van Hugo Pratt, waarschijnlijk is dat de Italiaanse versie van 'pang' en werd de onomatopee niet vertaald.
 12. Elke taal heeft eigen onomatopeeën: galopperend paard: Nederlands 'kataklop', Frans 'citiclop' kraaiende haan: Nederlands 'kukelekuu', Frans 'cocoricoo' pang/pan, boem/baoum en ga zo maar door Mijn favoriet komt uit het Engels (en ik schrijf in het Engels ): KAPOW (uit Batman) Ik probeer bewegingslijntjes tot een absoluut minimum te beperken.
 13. Geraardsbergen is de eerste beurs in Vlaanderen waar het boek te koop is, Deventer is dat voor Nederland. De primeur gaat echter naar London op 29 februari. Mijn signeeragenda vind je op mijn site
 14. Op zaterdag 22 februari verschijnt Grueson deel 4, dat gebeurt aan de hand van een interview door Kristof Berte in het cultureel centrum 'De Corridor' in Wetteren (gratis inkom), geïnteresseerd, kijk dan eens op hun Facebookpagina of hun website (deze laatste moet eerstdaags aangepast worden).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...