Jump to content

Stripfestival Oeverloos Amsterdam Noord


Recommended Posts

http://www.parool.nl/parool/nl/26/BOEKEN/article/detail/4129551/2015/08/26/Amsterdam-Noord-krijgt-tweejarig-stripfestival-op-15-locaties.dhtml

 

Amsterdam-Noord krijgt een eigen stripfestival.

Op 23, 24 en 25 oktober vindt Stripfestival Oeverloos plaats op vijftien locaties in het stadsdeel. 'Maar niet dicht bij de oever van het IJ, want daar is het al hip genoeg,' zegt organisator Joost Pollmann.

 

 

Stripfestival Oeverloos is bedoeld als tweejaarlijks festival met tentoonstellingen, muziek, presentaties, workshops, een wedstrijd en een stripmarkt. Eerder waren er stripfestivals in Oost en West. 

Organisator Joost Pollmann is oud-directeur van de Stripdagen in Haarlem en redacteur van de Volkskrant. De titel Oeverloos is niet zomaar gekozen, zo legt hij uit: het festival wordt niet aan de populaire IJ-oevers georganiseerd, maar trekt landinwaarts.

Zo wordt de opening gehouden in de Buiksloterkerk en worden verder onder andere Expocafé Zamenhofstraat, De Ceuvel, OBA Waterlandplein, A-Lab en boekhandel De Plantage aangedaan. 

Gratis stripkrant
Het programma bestaat onder andere uit live tekenen, een sketch battle, signeerssessies, muziekoptredens en veel tentoonstellingen. Ook komt er een gratis stripkrant, met werk van 'de tofste tekenaars van Amsterdam en omstreken'.

De krant bevat festivalinformatie en verhalen over bijvoorbeeld de geschiedenis van Noord en gentrificatie in het stadsdeel. De krant wordt in een oplage van 20.000 exemplaren verspreid. 

Deelnemende tekenaars zijn Kifah al-Reefi, Aart Taminiau, Bas Köhler, Maia Matches, Thijs Vissia, Mark de Jonge, Tommy A, Merel Barends, Remco Polman, Edith Kuyvenhoven, Jan Cleijne en Milan Hulsing.

A Veces Angel - A Veces Demonia - Pero Siempre Yo !

Link to comment
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...