Jump to content

Cross Comix Rotterdam


Recommended Posts

En nog eentje :)

 

Eindelijk kunnen we bekend maken dat we aan de vooravond staan van een groot nieuw jaarlijks stripfestival:
'Cross Comix Rotterdam'.

Een idee dat al een paar jaar broedt: het ultieme crossover festival. In het centrum van Rotterdam: de Doelen, Pathé, Schouwburg, maar ook Kunsthal, Boijmans zullen de plekken zijn voor films (Marvel films, anime), muziek (the Gorillaz, Hatsune Miku), theater (Kamagurka, Urbanus), expo (Matotti, Hewlitt), architectuur, fotografie, games, street-art, enz.

Een gigantisch stripfestival, maar zónder de bekende bananendozen, of handelaren. Een echt 'festival' dus, beslist geen 'beurs'.

Het achterliggende doel is om het grote publiek (de 16,5 miljoen ándere Nederlanders) duidelijk te maken dat 'strip' niet alleen in de bekende stripboeken te vinden is, maar dat je 'strip' als 9e kunst óveral tegenkomt: in films, muziek, theater, museum, galeries, maar ook in vliegtuigen, in de journalistiek, de handleiding van Ikea, met pasen, of zelfs op de kermis moet het gaan opvallen..

 

Op zaterdag 8 oktober 2016 vindt een kleinere introductie-pilot-versie van het festival plaats in alle zalen, hallen en foyers van de Rotterdamse Schouwburg, van 's morgens vroeg tot diep in de nacht (met slotfeest). Dit jaar een compact festival, op maar één enkele lokatie, vooral bedoeld voor pers en genodigden, maar ook gewoon toegankelijk voor alle andere geïnteresseerden.

Van zaal tot zaal het idee achter 'Cross Comix Rotterdam' proeven, en ontdekken wat de bedoeling is. En meteen de plannen horen en zien voor de eerste grote weekend-versie, najaar 2017.

Binnenkort meer!.. veel meer!..

 

bron: Robert van der Kroft

 

 

For the record: ik weet niet meer dan dit en zit ook niet in de organisatie. Wilde het hier enkel laten weten in de vorm van informatieve en sociale verbintenis :)

The Sisterhood: [CCO] comic book series (creator, writer) ComicsForSinners [EIC] comic news website Boom Art Department: [CEO] Art Agency, Editor

 

 

Link to comment

Heel leuk idee. Er zijn dit jaar dus al 3 stripfestivals in Rotterdam (als ik het Menner Festival even mee mag tellen) :e012: Rotterdam is een echte stripstad, de geboorteplaats van Jan Kruis, Marten Toonder en Martin Lodewijk.

Menner strips en T-shirts te koop op:

menner-stripwinkel.jouwweb.nl

menner.marktplaza.nl

 

Link to comment

Zoals je kan lezen:

 

8 oktober is een soort intro. Niet echt een beurs te noemen maar meer een uiteenzetting van de plannen voor 2017.

 

Dus ik vermoed dat meer info op het internet nog wel op zich laat wachten.

The Sisterhood: [CCO] comic book series (creator, writer) ComicsForSinners [EIC] comic news website Boom Art Department: [CEO] Art Agency, Editor

 

 

Link to comment
Guest Robert van der Kroft

'Cross Comix Rotterdam' wordt beslist geen beurs. Verwacht geen bananendozen met oude strips, verwacht ook geen tafels met tekenaars. Het wordt een echt 'Festival', in de ruimste zin van het woord. Zoals in de tekst ook staat: om de niet-strip-liefhebbers te laten zien dat 'strips' overal voorkomen. Alles rond strips, maar zonder de boekjes.

 

(Strips die er eventueel te koop zullen zijn, zullen toegesneden zijn op het bijbehorende evenement: bij een première van een nieuwe Batman-film, zullen Batman-strips te koop zijn. Bij een optreden van Kamagurka, diens boeken. Bij een wild plan om Nick Cave the Murderballads te laten zingen, zal bijvoorbeeld Erik Kriek's nieuwe boek te vinden zijn.)

 

Van het programma van dit jaar staat nog weinig vast. Eigenlijk alleen de datum en plaats. In ieder geval te weinig om er nu al mee naar buiten te komen. Het berichtje was dan ook enkel geplaatst binnen een Facebook-groep 'Stripmakers'.

Zoals daar onderaan vermeld staat: 'Binnenkort meer!'..

 

Robert van der Kroft

Link to comment
  • 5 months later...
Guest Robert van der Kroft

Inmiddels is het programma voor het crossover stripfestival 'Cross Comix Rotterdam' bekend. Beleef 8 oktober van 12.30u tot diep in de nacht in de Rotterdamse Schouwburg.

 

Lees er alles over op de website: http://crosscomix.nl/

En nog meer op Facebook: https://www.facebook.com/crosscomix/

(En Twitter, Instagram, enz.. ;-))

 

Robert van der Kroft, Hanco Kolk, Erik de Graaf

Link to comment
  • 1 year later...

Dit weekend is de tweede editie van Cross Comix!

 

De Rotterdamse Schouwburg is van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 oktober het domein van de verbeelding en verandert in één groot podium voor cross overs tussen strips, cartoons en kunst. Ook buiten de muren van de schouwburg is er genoeg te doen, zoals bij Rotown, Het Nieuwe Instituut, Quasi Modo, buiten op straat op de Lijnbaan, de Koopgoot en er zijn meer festivallocaties. Waar je ook om je heen kijkt, beeld is er altijd en overal!

Cross Comix beleeft haar tweede editie en is een jong nieuwsgierig festival dat de onuitputtelijke verschijningsvormen onderzoekt van cross overs tussen beeld en kunst, politiek, technologie, wetenschap, media en filosofie. Het festival heeft voor deze editie grote helden, gerespecteerde namen en nog niet ontdekt talent weten te strikken.

 

https://crosscomix.nl/

 

 

Exclusieve workshops en masterclasses door de beste striptekenaars.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...