Jump to content

Recensie - De Orde Nr. 1: Tannhauser


Recommended Posts

Dikdoenerij

 

Toen ik op de Facebookpagina van een collega recensent een post over deze strip las, vreesde ik het ergste en hoopte ik op het beste. (Hallo Wouter!) Die hoop was echter tevergeefs.

 

Op de achterkaft staat wat info te blinken die nochtans veel lijkt te beloven. ‘Tannhauser’ is het eerste deel van een reeks, sorry een ‘epos’, in vier delen. Een bewerking van de gelijknamige bestseller van Tim Willocks. (Handen omhoog wie al van deze ‘bestseller’ gehoord heeft.)

 

Scenarist Benjamin Legrand had blijkbaar geen zin om echt veel werk te verrichten en neemt ogenschijnlijk grote lappen tekst uit de brontekst over. Op zich niet zo heel veel op tegen moesten deze lappen tekst niet oersaai zijn. Ze gaan even hard voorruit als een negentigjarige slak met artrose en staan bol staan van nietszeggende bullshit die vermoedelijk poëtisch of filosofisch bedoeld is.

 

Wat dacht u bijvoorbeeld van: “Maar het lot in tijden van chaos is nu eenmaal onvoorspelbaar.” Ja? Is dat waar jongen? In rustige tijden is het lot extreem voorspelbaar dan? “Chaos is van alle tijden. Oorlog ook. En die brengt monsters voort...”. Amai zeg. Komt dat tegen.

 

Eerlijk? Ik heb het opgegeven na een pagina of 5. De tekeningen waren op het eerste zicht nog aantrekkelijk, maar bij nadere inspectie zijn die ook niet helemaal overtuigend. Luc ‘The Killer’ Jacomon is nochtans geen prutser, maar misschien had hij niet veel tijd? Lelijk is het allemaal niet, en de kleuren en de veelvuldige computereffecten verbergen veel onvolkomenheden. Helaas is dat een beetje zoals die man/vrouw, die je dronken mee naar huis neemt en de dag nadien zonder make-up, dronken roes of duister cafélicht mag aanschouwen.

 

Wegblijven van deze strip.

 

De Orde Nr. 1: Tannhauser

Tekst: Tim Willocks & Benjamin Legrand

Tekeningen: Luc Jacamon

Casterman

 

Beeldmateriaal op mijn blog: https://petermoerenhout.be/2017/04/05/recensie-de-orde-nr-1-tannhauser/

Link to comment
Guest Kontiki

Een duivenscheet op een voorruit die je zo snel mogelijk wil wegvegen.

Maar na een veertigtal pagina's worden die tekstlappen meer en meer achterwege gelaten en komt het verhaal toch nog op gang.

Link to comment
Guest Kontiki

't Is een tic van me, ook bij films die rotslecht zijn, blijf ik toch tot het einde kijken. ik wist ook wel dat er nog veldslagscènes en wat meer actie zou komen. Maar tegen dan is het kwaad eigenlijk al geschied.

Link to comment
5 uren geleden, Peter Moerenhout zei:

. Helaas is dat een beetje zoals die man/vrouw, die je dronken mee naar huis neemt en de dag nadien zonder make-up, dronken roes of duister cafélicht mag aanschouwen.

 

Wegblijven van deze strip.

 

 

Mmm, klinkt precies als Temptation Island. Misschien moet ik De Orde toch nog redden van de papierslag....

 

Weet je dat er haast dagelijks schoon nieuw dinges staan op www.stripspeciaalzaak.be !

 

 

Link to comment

Ik vond De Orde helemaal niet slecht. Maar ik ben dan wel op internet wat gaan bijlezen over het beleg van Malta, zo'n nerd ben ik dan wel. De overbodige lappen teksten werkten ook op mijn zenuwen.

Remember that the life of this world is but a sport and a passtime.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...