Jump to content

Full metal alchemist compleet!


Recommended Posts

Het verhaal is zeer knap opgebouwd. Zelfs de hele eerste hoofdstukken hebben hun plaats in het grote geheel, de plotelementen komen met een goede timing en passen heel mooi in elkaar. Het is op het eerste zicht een heel klassiek avontuurlijk queeste-verhaal, maar de andere verhaallijnen gaan over zoveel meer; moeder- en broederliefde, roem, macht, ambitie,  het eeuwige leven en de prijs ervan, ... 
De wereld is zorgvuldig ontworpen. Visueel heeft het zijn eigenheid, oosters noch westers, en dat ondersteunt het verhaal heel erg. Er zit magie in (die heel tof in beeld gebracht wordt) en ongelooflijk krachtige creaturen, maar nooit had ik een deus-ex-machina gevoel, of dat het van de pot gerukt was.
Maar vooral: de personages. Er lopen zo ongelooflijk veel schone personages rond. Mannen en vrouwen, oud en jong, gezond van lijf en leden of juist niet, helden die zwak zijn, kneusjes die de dag redden, elk met hun drijfveren.


Kort samengevat, hou je van bordkartonnen personages in een ongeïnspireerde wereld met een voorspelbare ongelaagde plot, dan is deze reeks niets voor jou. ;)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...