Jump to content

UITNODIGING voorstelling van nieuwe biografie van Jean Ray


Recommended Posts

 

Er verschijnt een biografie van de scenarist voor de stripverhalen van Edmund Bell en voor stripverhalen van Thomas Pips getekend door Buth

 

De Vriendenkring Jean Ray zet zijn schouders onder de biografie die Geert Vandamme samenstelde over de Gentse auteur met de vele namen RAYMOND JEAN-MARIE DE KREMER, alias JEAN RAY alias JOHN FLANDERS.

 

Op donderdag 9 mei 2019 wordt het boek om 20 uur voorgesteld in AMSAB - ISG in de Bagattenstraat 174, 9000 Gent (België).

 

De ingang is gratis, maar om te kunnen schatten hoeveel mensen zullen opdagen, wordt gevraagd vooraf te telefoneren naar +31-(0)9-222.91.67 of te e-mailen naar paul.luyten@walry.be

 

Het boek is een tour de force.

 

Jean enzovoort Ray schreef als een duizendpoot op steroïden, en had een enorm publicatieritme.

 

In "Soms overtreft de werkelijkheid de fantasie: Raymond de Kremer alias Jean Ray / John Flanders" brengt Geert Vandamme het resultaat samen van tientallen jaren onderzoek. Raymond De Kremer (Gent, 1887-1964) was de auteur van een bijzonder divers oeuvre. Naast fantastische romans en verhalen schreef hij ook sprookjes, scenario’s voor stripverhalen, gedichten en revueteksten, avonturenverhalen voor de jeugd en talloze journalistieke stukken.

 

In Vlaanderen is hij vooral bekend voor zijn Vlaamsche Filmkens voor de jeugd en de (verfilmde) roman Malpertuis (1943). In die laatste roman rekent hij af met zijn eigen socialistische verleden en vooral met zijn oom, Edward Anseele. Geert Vandamme (1962) onderzoek al tientallen jaren gepassioneerd Gent. Hij heeft zich ingezet voor de biografische aspecten van Raymond De Kremer. Deze monumentale biografie (2 delen, samen 630 pagina’s) onthult tal van nieuwe feiten, informatie en anekdotes.

 

De organisatie is een samenwerking van AMSAB - ISG met BOEKHANDEL WALRY en POESPA PRODUCTIES

 

Info

JeanRayGeertVanDamme.JPG

Link to comment
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...