Jump to content

Mag onze stripcultuur wat extra promotie krijgen via overheidsmaatregelen of zou dit een slecht idee zijn?


cinco

Recommended Posts

Wel, men heeft de mond altijd vol van het benadrukken waar we als land goed in zijn en talent van eigen bodem in de verf zetten.

Men was daar op televisie net nog over bezig. Fictie van bij ons etaleren. Wel, we hebben zoiets als strips waar we echt toch wel uitschieters in zijn. (en vroeger natuurlijk nog meer)

Dit geldt in mijn ogen voor beide landen. We weten het van Vlaanderen en zeker als we het op vlak van gans België bekijken, maar Nederland heeft evenzeer vele sterke bijdrages geleverd aan de wereld van het beeldverhaal.

Nu, is het waardevol als daar vanuit de overheid wat extra aandacht aan wordt besteed? Ik merk dat er op de openbare omroep regelmatig promotie wordt gemaakt voor strips die gelinkt zijn aan tv-reeksen. Dat mag men op één of andere manier best wel uitbreiden naar een wijder gamma aan stripverhalen.

In Nederland zie je bijvoorbeeld in stations promotie voor boeken. Ik weet nu niet hoe dat wetmatig geregeld is, langs welk kanaal deze promo voorzien is, maar zoiets zou toch ook voor het stripverhaal mogelijk moeten kunnen zijn.

Goed idee? Slecht idee? Te complex om te realiseren? Te moeilijk omwille van bepaalde structuren? Of liever geen overheidsinmenging op dat vlak?

Meningen? Ideeën?

 

afbeelding.thumb.png.84aa127abf47afab5804a319c0928a0a.png

Link to comment

De overheid moet het gewoon als een litteraire soort beschouwen. Niet meer subsidieren dan de rest, maar ook niet minder.

 

Met die affiches heeft de overheid niets mee te maken. Zodra je de taalgrens oversteekt of in Brussel komt, kom je geregeld affiches tegen van stripverhalen. Het zijn de uitgevers die dat doen. Die werken volop aan het verbreden van het publiek terwijl de NL uitgevers zich vooral op die stripwinkels en supermarkten blijven liggen. 

 

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...