Jump to content

Identificatie figuren


Boekenmagazijn

Recommended Posts

Effe gegoogled. Het gaat om een event genaamd "Shimabara two day march", een tweedaagse wandeltocht op het schiereiland Shimabara, met vertrek en aankomst aan een lokale onsen.

De mascotte van de stad (genaamd Shimabaran) ziet er anders uit, vermoedelijk gaat het om een badge die voor de gelegenheid gemaakt is, aangezien er toch enkele toeristische trekpleisters op voorkomen: het kasteel, de vulkaan Unzendake en koi.

De stad is een populaire toeristische trekpleister door de vele onsen, het kasteel (herbouwd in de jaren '60), een nationaal park en de vele kanaaltjes in de straten waarin koi zwemmen.

 

Interessante noot: de stad heeft een connectie met Nederland. Aangezien het relatief dichtbij Nagasaki ligt, en dus het kunstmatige eiland Dejima waar de Nederlanders handel mochten drijven met Japan, hadden de lokale samurai contact met Europeanen. Er was ook een Portugese missie actief die flink wat bekeerlingen maakten. Het shogunaat voerde een stevige repressie tegen deze nieuwe religie, en er werden ook flink wat belastingen geheven door de lokale zeer ambitieuze daimyo. Dit resulteerde in een opstand waarbij de opstandelingen (boeren en ronin vooral) eerst buskruit en later ook kanonnen kregen van de Nederlanders (onder leiding van Nicolaes Coeckebacker). De opstand mislukte uiteindelijk, de Portugezen werden het land uitgezet maar de Hollanders kwamen er op één of andere manier mee weg.

 

Toeristische dienst van Japan over Shimabara.

Ook op youtube enkele mooie filmpjes van de stad.

 

afbeelding.png

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...