Jump to content

Welk stripgerelateerd nieuws zorgde ervoor dat op 7 november 2018 het hoogste aantal bezoekers voor dit forum genoteerd stond?


Recommended Posts

Op 7 november 2018 kwam Suske en Wiske Door 2 uit. Het is het tweede stripalbum in de Suske en Wiske hommage reeks. Deze keer wordt het verhaal gemaakt door scenarist Conz en striptekenaar Steven Dupré.

Net zoals in het eerste album Cromimi, dat gemaakt werd door Yann en Gerben Valkema, krijgen de auteurs de vrije hand van Standaard Uitgeverij om een geheel eigen versie van de avonturen van Suske en Wiske neer te zetten.

Het verhaal heeft de titel Boemerang meegekregen. Het zal niemand verbazen dat een bekende bijfiguur uit de reeks, de huis-aan-huis verkoper Theofiel Boemerang, een centrale rol heeft gekregen.  In een toekomstige alternatieve wereld heerst Boemerang als een commerciële Big Brother over de wereld. In het album proberen onze helden Suske en Wiske, Lambik, Jerom en Sidonia hem te stoppen. In het album krijgen ze te maken met de oproerpolitie van Theofiel en een ziekte die als een epidemie van persoon tot persoon wordt overgedragen. Iedereen die de ziekte oploopt krijgt te maken met allerlei fantastische waanbeelden.

In april 2018 kregen de bezoekers van de Suske en Wiske Fandag al een eerste voorproefje van de tekenstijl van dit nieuwe album met twee onafgewerkte pagina’s in zwart/wit. Meteen valt op dat ook in dit album geëxperimenteerd wordt met de vormgeving en we weer een heel unieke versie van onze helden te zien gaan krijgen.

Boemerang-Cover.png

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...