Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

laliB

Members
 • Aantal items

  36
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Interesses
  Strips! Literatuur, films, voetbal, geschiedenis, culturen.
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Docent

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. laliB

  Film Thread: Hanzo The Celluloid Slicer

  Bad Times at the El Royale: fantastische film, jaren 60 film-noir/Tarantino/Coen bros. Niet de meest originele film maar heb me ruim twee uur erg goed vermaakt.
 2. laliB

  Stripwinkels Nederland

  Ondertussen viert Lambiek haar 50e verjaardag!
 3. laliB

  Stripwinkels Nederland

  Piet Snot in Utrecht is helaas geen stripwinkel meer, maar een winkel met spulletjes voor toeristen. Gelukkig hebben we Blunder, Strips & Lectuurshop en Whoops nog. Komend jaar viert Blunder haar 40-jarig bestaan!
 4. laliB

  Top 10 Belgische Strips

  Lucky Luke (Morris en Goscinny) Suske en Wiske (Willy Vandersteen en Paul Geerts) Kuifje (Hergé) Blake en Mortimer (Edgar P. Jacobs) Guust (Andre Franquin) Blueberry hoort tot mijn favoriete strips maar weet niet of het Frans of Belgisch is. Hoe ik het bepaal is niet perse door de scenarist of tekenaar maar waar het (voor het eerst) gepubliceerd is. Storm bijvoorbeeld is van Martin Lodewijk en Don Lawrence maar gepubliceerd door Eppo, het komt voort uit de Nederlandse stripcultuur waardoor ik het als Nederlandse strip zie.
 5. laliB

  Top 5 Nederlandse Strips

  Bernard Voorzichtig: Twee voor thee natuurlijk ook. Aangezien het bij 1 album bleef, is het dan niet de eerste Nederlandse graphic novel?😂
 6. laliB

  Top 5 Nederlandse Strips

  Deze horen er eigenlijk ook bij: Ambrosius Roel Dijkstra January Jones Professor Palmboom Johnny Goodbye
 7. laliB

  Top 5 Nederlandse Strips

  Douwe Dabbert (Piet Wijn en Thom Roep), Gilles de geus (Hanco Kolk en Peter de Wit), Sjors en Sjimmie (Wiroja's), Vincent (Barbara Bos), Familie Doorzon (Gerrit de Jager), Storm (Don Lawrence en Martin Lodewijk), Dirkjan (Mark Retera), Rampokan (Peter van Dongen), Bommelsaga (Marten Toonder), De Generaal (Peter de Smet)
 8. laliB

  Nieuwste Manga Aanwinst

  Pluto 1 t/m 3 gekocht. Had al ooit eerste boek gelezen maar om een of andere reden bleef het daarbij. Urasawa vind ik over het algemeen altijd goed: Monster en 20th Century Boys zijn pareltjes.
 9. laliB

  Comic Van De Dag

  Rock Candy Mountain: graag wil ik een lans breken voor deze fantastische comic. 8 issues van comic-magie waar het plezier er vanaf spat. Liefhebbers van O Brother, Where Art Thou? en folky Southern Americana zullen dit weten te waarderen. The Flintstones en Rock Candy Mountain zijn mijn favoriete comics van de laatste 2 jaar. Dat had ik in geen miljoen jaar verwacht.
 10. laliB

  Televisiereeksen

  Better Call Saul seizoen 4 was weer genieten.
 11. laliB

  Blake en Mortimer

  Yes, naar de nieuwe van Peter van Dongen ben ik erg benieuwd.
 12. laliB

  Blake en Mortimer

  Heb ik altijd met plezier gelezen. Heb (nog) niet de latere boeken van na de dood van Edgar P. Jacobs gelezen, maar die van de meester zelf zaten vol spanning en sensatie. Tikje 'outdated' en soms erg veel tekst, maar ik kan erg genieten van de pulpy toekomstscenarios die je wel vaker zag in die jaren.
 13. laliB

  Ed Brubaker

  Aha. Zojuist gekocht. 😉
 14. laliB

  Ed Brubaker

  Nieuwe Criminal gn? Welke is dat?
 15. laliB

  De nooit gelezen klassieker

  Maus From Hell Nero
×