Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

laliB

Members
 • Aantal items

  44
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Interesses
  Strips! Literatuur, films, voetbal, geschiedenis, culturen.
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Docent

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Hier kijk ik naar uit! Carmiggelt vind ik op eenzame hoogte staan. In zijn korte verhalen, of kronkels zoals hij het noemde, weet hij een sfeer te creëeren waardoor het lijkt alsof je er bij bent. Dan heb ik het niet eens over de hoeveelheid mooie zinnen.
 2. Zo kwam het bij mij ook over, dat er van alles te ontdekken valt. Het is er ook groter dan ik had verwacht. Mij zien ze daar nog terug!
 3. Sowieso ben ik toch wel gek op Gent geworden. Het was voor het eerst dat ik er was. Prachtige historische binnenstad, mooie gebouwen, veel restaurants en cafés.
 4. Haha, ik was er om half1 ongeveer. Was er een halfuurtje denk ik.
 5. Ben er afgelopen vrijdag geweest. Mooie winkel. Verder is Gent echt een fijne stad waar ik zeker nog eens terug kom.
 6. Bad Times at the El Royale: fantastische film, jaren 60 film-noir/Tarantino/Coen bros. Niet de meest originele film maar heb me ruim twee uur erg goed vermaakt.
 7. Ondertussen viert Lambiek haar 50e verjaardag!
 8. Piet Snot in Utrecht is helaas geen stripwinkel meer, maar een winkel met spulletjes voor toeristen. Gelukkig hebben we Blunder, Strips & Lectuurshop en Whoops nog. Komend jaar viert Blunder haar 40-jarig bestaan!
 9. Lucky Luke (Morris en Goscinny) Suske en Wiske (Willy Vandersteen en Paul Geerts) Kuifje (Hergé) Blake en Mortimer (Edgar P. Jacobs) Guust (Andre Franquin) Blueberry hoort tot mijn favoriete strips maar weet niet of het Frans of Belgisch is. Hoe ik het bepaal is niet perse door de scenarist of tekenaar maar waar het (voor het eerst) gepubliceerd is. Storm bijvoorbeeld is van Martin Lodewijk en Don Lawrence maar gepubliceerd door Eppo, het komt voort uit de Nederlandse stripcultuur waardoor ik het als Nederlandse strip zie.
 10. Bernard Voorzichtig: Twee voor thee natuurlijk ook. Aangezien het bij 1 album bleef, is het dan niet de eerste Nederlandse graphic novel?😂
 11. Deze horen er eigenlijk ook bij: Ambrosius Roel Dijkstra January Jones Professor Palmboom Johnny Goodbye
 12. Douwe Dabbert (Piet Wijn en Thom Roep), Gilles de geus (Hanco Kolk en Peter de Wit), Sjors en Sjimmie (Wiroja's), Vincent (Barbara Bos), Familie Doorzon (Gerrit de Jager), Storm (Don Lawrence en Martin Lodewijk), Dirkjan (Mark Retera), Rampokan (Peter van Dongen), Bommelsaga (Marten Toonder), De Generaal (Peter de Smet)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...