Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Olav

Members
 • Aantal items

  172
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

379 profielweergaven
 1. Wat mij vooral opvalt is de hoeveelheid 'kous' die bovenop die schoenen liggen. Misschien zijn het heel lange dikke winterkousen die hij kan optrekken tot in zijn kruis...?
 2. Olav

  Innovaties in de stripwereld?

  Totaal mee eens. En voor enkele pagina's achtergrondinformatie ga ik ze ook niet kopen. Voor mij is een stripverhaal met een (HC of SC) cover en rugkant één geheel, één kunstwerk. Aan een integrale heb ik dan ook totaal niets. Al heb ik één uitzondering gemaakt: heb de eerste drie integralen van Jonathan/Cosey.
 3. Olav

  Henk Kuijpers - Franka

  Ik heb daar ook enorm veel moeite mee. Ik had een aantal jaren geleden een zevental Franka albums aangeschaft, maar heb geen enkele ooit uitgelezen! Daarentegen heb je tegenwoordig een Suske en Wiske uitgelezen in 8 minuten. Fast Food. Kan je doen terwijl je in de winkel het album doorbladert.... Zo hoeft het dus ook niet.
 4. Blijkbaar slechts voor tot 18 jarigen en enkel in het frans :-( https://www.stripmuseum.be/nl/animaties/stripateliers-op-zaterdag
 5. Men kan ook beeldverhaal studeren aan Sint-Lucas Brussel. http://www.luca-arts.be/beeldverhaal Iemand hier ervaring mee?
 6. Olav

  Schade Aan Boeken, En Wat Er Aan Te Doen?

  En wat is dan het antwoord op mijn vraag? Ik zal het anders stellen: Als de kamerlucht bij mijn bibliotheekkast niet vochtig is en op normale kamertemperatuur, gaat een aangekocht boek met spocht dat ik plaats in die bibliotheek ook andere boeken besmetten?
 7. Olav

  Schade Aan Boeken, En Wat Er Aan Te Doen?

  Is er een kans dat een boek met foxing andere boeken besmet indien er voldoende verlucht wordt en de temperatuur O.K. is? Met ander woorden: indien ik zo'n boek met foxing in huis haal, moet ik die dan afsluiten van mijn andere boeken door bijvoorbeeld in een plastiekje te zetten?
 8. In Brussel wordt bij Syntra een stripcursus aangeboden. Duurt 2 jaar, een ganse boterham! Bestaan er andere stripcursussen in het Brusselse waar ook volwassenen terecht kunnen? http://www.syntrabrussel.be/opleidingen/taal_media_en_ict/informatica_grafische_en_audiovisuele_technieken/stripauteur__avond_.html
 9. Olav

  "Niets staat in de weg."

  Wow, knap wat je daar allemaal doet, Heidi! Ik zie dat je niet bang bent om je uit te leven in decors tekenen! Fantastisch! Er zitten soms wel wat perspectievische foutjes in om echt correct te zijn, maar respect dat je ervoor gaat! Een voorbeeldje waar het beter kan: Indien we starten met de persp lijnen van de ramen, dan moet de horizonlijn ongeveer de horizontale rode lijn zijn. De persp lijnen van de latei van de deur en ook de plint dan de muur moeten dan ook naar die horizon. Bij jou valt het snijpunt te hoog. Indien we zouden veronderstellen dat de persp lijn van de plint correct is, dan zou de persp lijn van de latei ongeveer de blauwe lijn zijn. Daardoor is er ook wat afstand tussen de muur met de vensters en de deur. De muur waar de deuropening in zit heb ik in het lichtpaars gekleurd, rekening houdend dat de hoogte van de latei dezelfde is als die van de vensters (want dan komt de aansluiting van de muur daar waar de blauwe lijn de perps lijn van de vensterlateien snijdt. Volg je nog? 😉 Herbekijk ook even de bovenkant van het deurblad. Die persp lijn (ik laat het aan jou om die erbij te denken) moet ook op de horizon vallen, en met name in het snijpunt van persp lijn onderkant deur en horizon. Let wel, dit is niet noodzakelijk het VP van de muur met vensters, want de openstaande deur staat mogelijk niet evenwijdig met de muur (!) ... Nog nog ietsje technischer: met het rechtse VP op de horizon zo kort bij het prentje zal het linkse VP nog wat verder naar links op de horizon moeten dan waar de blauwe lijn de horizon snijdt, maar dat is momenteel bijkomstig. De verhouding breedte/hoogte deur kan ook beter, zeker in perspectief, maar dat kijk ik hier nu door de vingers. Ik vind het vooral knap dat je driedimensioneel denkt in de opbouw van je prentjes. Doe zo voort, perspectieftekenen is echt leuk!
 10. Vervangen ... Je bedoelt eigenlijk dat de Isabelmuur eerst besmeurd werd met graffiti, pakweg de onderste 2 meter van de muur. Ik noem dat gewoon respectloos gedrag, maar de lokale jeugd moet zich kunnen uitleven, nietwaar? Hieronder een klein aandenken hoe de lokale jeugd de muur verkracht hadden:
 11. De ex-Isabel muur, screenshot vandaag van googlemaps: Ik stel vast dat de muurschildering nu wel aansluit bij de graffiti van de muur links - zucht -...
 12. Dit is echt om te huilen. Enig idee waarom er zo weinig respect is/was voor die prachtige muurschildering? Ik kan er wel eentje verzinnen maar dat ligt politiek niet correct voor vele lezers, dus ik laat het maar zo.
 13. Olav

  Robbedoes weekblad

  Haha, ja, en dan een plaatsje zoeken waar niemand ze per toeval zou kunnen vinden!
 14. Olav

  Robbedoes weekblad

  Ik heb ook een paar volledige verhalen bewaard die ook in album zijn uitgegeven. Om de volgende reden. Het Kuifje weekblad kreeg begin jaren 70 een meer glanzende satijn afwerking waardoor de kleuren veel levendiger werden. Voor sommige reeksen vind ik die veel mooier dan de matte kleuren van de albums. Voor reeksen zoals Bernard Prince en Comanche bijvoorbeeld beperkt het verschil zich tot enkel pagina's, maar voor 'Go West' van Derib schitterde het hele verhaal veel mooier in het weekblad dan albumuitgave. Bovendien werd voor de albumuitgave de inkleuring soms aangepast, niet altijd een verbetering volgens mijn bescheiden mening.
 15. Olav

  Robbedoes weekblad

  Inderdaad. Ik zal ze uiteraard nooit beschadigen door er er twee gaatjes in te drukken om in ringmappen te bewaren. De mooiste bewaar ik wel in plastic hoesjes in ringmap. Zo'n plastic laagje erbovenop maakt vele kleuren ook levendiger.
×