Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Olav

Members
 • Aantal items

  184
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

500 profielweergaven
 1. Het past misschien niet in deze topic, maar ik wens toch even het volgende kwijt in verband met de Largo reeks. Ik heb de voorbije 20 jaar elk jaar trouw de nieuwe Largo gekocht, en in de mate van het mogelijke gelezen en begrepen. Dat laatste was altijd wel een probleem want ik ben niet goed thuis in de internationale financieel-economische wereld, maar goed, ik hoopte bij een herlezing alles wat beter te kunnen verteren... En nu dus heb ik de voorbije weken alle Largo albums weer in hand genomen en gelezen... EN proberen te begrijpen. Helaas, ik moet bekennen, vanaf album 3 is er geen enkel album waar ik de inhoud volledig heb begrepen. Eigenlijk zijn deze scenario's voor mij dus totaal waardeloos. (Ik denk zelfs ergens gelezen te hebben dat zelfs de nieuws scenarist zelfs enkele malen een Winch/Van Hamme album moest herlezen om alles te kunnen bevatten.) Waarom zo'n reeks zo succesvol is begrijp ik dus niet. De tekeningen zijn uiteraard prachtig ( al lijkt het soms wel echt te fotografisch) en een vleugje erotiek zal ook wel zijn publiek vinden. Maar kom me niet vertellen dat al die Largo Winch fans die scenario's begrijpen. De hoop deze reeks dus beter te leren waarderen is dus vervlogen. Jammer, maar behalve de eerste twee albums gaan er dus 20tal albums de deur uit. Alweer wat plaats geruimd in mijn boekenkast :-)
 2. Ja inderdaad fantastisch interview. Na 1u12 start gedurende een tiental minuten een gedachtenuitwisseling over strip. Alex probeert wel om inhoudelijke vragen te stellen, maar Urbanus vervalt vrij vlug in moppentapperij. En over de katholieke kerk geraakt hij uiteraard nooit uitgepraat. Ik heb over de jaren heen als fan enkele keren heel kort een paar woorden met Urbanus mogen uitwisselen (neen, 'selfies' ga ik hier niet posten), en momenteel woon ik op een paar kilometer van het dorp waar hij is opgegroeid. Had ik in de jaren 70 uiteraard nooit van durven dromen ...
 3. Misschien is dat wat ik miste en waarom ik twijfelde. Nu wordt alles duidelijk. Op de tentoonstelling is door de inkadering de contoeren van de originelen niet te zien, m.a.w. niet meer te zien dat het op A4 velletjes is getekend. Enkel als je echt kortbij komt zie je dat het in twee delen is getekend. Ik dacht dat er telkens 1 pagina te zien is die als dusdanig is getekend, wat zelden of niet voorkomt in zo'n vierstrokenstrip. Daarom twijfelde ik dat het originelen waren. Maar ik had het dus fout. Haast en spoed is zelden goed.
 4. Mea culpa. Ik moet wel toegeven dat ik er door tijdnood maar vlugjes doorgelopen ben en aangezien de tekeningen zo zuiver en netjes waren twijfelde ik. Misschien verwachtte ik dat je op een grotere schaal tekende ...
 5. Ben ik correct dat er op de tentoonstelling in het stripmuseum geen originele platen te zien zijn? Het zijn wit-zwart reproducties. Dit terwijl tijdens de openingsspeech aangekondigd werd dat het originelen zijn...
 6. Dat dacht ik ook. Ergens klopt de marketing niet. Ik heb hem gisteren achter glas zien staan in de Kuifjewinkel in Brussel. Ik schrok wel, het is een klein niemendalletje, en met mijn neus tegen het glas dacht ik te zien dat het een plastic speelgoedje was, wel mooi, maar aan die prijs is dit crazy uiteraard, maar bij Moulinsart zijn ze niet vies van mooie prijzen 😞 Er lopen daar kapitaalkrachtige toeristen rond, maar ik vrees dat ook zij zullen vermoeden dat heteen duur speelgoedje is.
 7. Denk ik niet. Het ligt eerder aan de ouders die hun kinderen niet correct opvoeden. Toen ik een jonge peuter was zou ik het niet in mijn hoofd gehaald hebben om ergens schade aan te richten, ook al waren mijn ouders niet in de buurt. Daarmee beweer ik niet dat de kinderen nooit in fout zijn uiteraard. Ik heb de aard en omvang van de schade waarvan sprake niet gezien, maar zomaar de schuld bij de kinderen leggen is wat kort door de bocht.
 8. Graag een link waar je die info haalt. Bij Catawiki staat dat de derde uitgave gelijmd is. Ook het depot nummer klopt met wat ik heb. Dus ik heb vermoedelijk derde druk (?) https://www.catawiki.be/catalogus/strips/series-helden/urbanus-linthout/748591-het-fritkotmysterie
 9. Volgens deze site https://www.stripinfo.be/reeks/strip/5632_Urbanus_1_Het_fritkotmysterie klopt dit inderdaad wat je zegt. Als je op de achtercover van die uitgave klikt dan zie je de nietjes. Feit is nu wel dat ik in het bezit ben van de uitgave met dat isbn nummer 9067710016, D/1983/3952/1 maar het is niet geniet wel gelijmd... Welke uitgave heb ik nu?
 10. Olav

  Originelen

  Toch lijkt het mij niet zo moeilijk: een foto op de lichtbak, contouren overnemen en dan arceren.
 11. Ik begrijp eigenlijk niet dat tot nu enkel reeksen worden opgesomd als 'beste strips'. Elke reeks kent goede, tot zelfs echt goede albums, maar ook minder goede tot echt zwakke albums. Ivm scenario en/of tekeningen laat ik in het midden.
 12. Zomaar een fait-divers... Ik dacht dat ik in het bezit was van de eerste uitgave van Nr 1/Fritkotmysterie , maar dat blijkt fout te zijn. Op de achterkant van de eerste uitgave staat een foto met enkel Urbanus. Dit is bij mij niet het geval... http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip/urbanusuniekealbums.php?stripheldurbanus=2001
 13. Wat mij vooral opvalt is de hoeveelheid 'kous' die bovenop die schoenen liggen. Misschien zijn het heel lange dikke winterkousen die hij kan optrekken tot in zijn kruis...?
 14. Totaal mee eens. En voor enkele pagina's achtergrondinformatie ga ik ze ook niet kopen. Voor mij is een stripverhaal met een (HC of SC) cover en rugkant één geheel, één kunstwerk. Aan een integrale heb ik dan ook totaal niets. Al heb ik één uitzondering gemaakt: heb de eerste drie integralen van Jonathan/Cosey.
 15. Ik heb daar ook enorm veel moeite mee. Ik had een aantal jaren geleden een zevental Franka albums aangeschaft, maar heb geen enkele ooit uitgelezen! Daarentegen heb je tegenwoordig een Suske en Wiske uitgelezen in 8 minuten. Fast Food. Kan je doen terwijl je in de winkel het album doorbladert.... Zo hoeft het dus ook niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...