Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Olav

Members
 • Aantal items

  177
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

413 profielweergaven
 1. Olav

  De Avonturen van URBANUS (Linthout & Urbanus)

  Graag een link waar je die info haalt. Bij Catawiki staat dat de derde uitgave gelijmd is. Ook het depot nummer klopt met wat ik heb. Dus ik heb vermoedelijk derde druk (?) https://www.catawiki.be/catalogus/strips/series-helden/urbanus-linthout/748591-het-fritkotmysterie
 2. Olav

  De Avonturen van URBANUS (Linthout & Urbanus)

  Volgens deze site https://www.stripinfo.be/reeks/strip/5632_Urbanus_1_Het_fritkotmysterie klopt dit inderdaad wat je zegt. Als je op de achtercover van die uitgave klikt dan zie je de nietjes. Feit is nu wel dat ik in het bezit ben van de uitgave met dat isbn nummer 9067710016, D/1983/3952/1 maar het is niet geniet wel gelijmd... Welke uitgave heb ik nu?
 3. Olav

  Originelen

  Toch lijkt het mij niet zo moeilijk: een foto op de lichtbak, contouren overnemen en dan arceren.
 4. Olav

  Top 10 Belgische Strips

  Ik begrijp eigenlijk niet dat tot nu enkel reeksen worden opgesomd als 'beste strips'. Elke reeks kent goede, tot zelfs echt goede albums, maar ook minder goede tot echt zwakke albums. Ivm scenario en/of tekeningen laat ik in het midden.
 5. Olav

  De Avonturen van URBANUS (Linthout & Urbanus)

  Zomaar een fait-divers... Ik dacht dat ik in het bezit was van de eerste uitgave van Nr 1/Fritkotmysterie , maar dat blijkt fout te zijn. Op de achterkant van de eerste uitgave staat een foto met enkel Urbanus. Dit is bij mij niet het geval... http://www.urbanusfan.be/urbanusstrip/urbanusuniekealbums.php?stripheldurbanus=2001
 6. Wat mij vooral opvalt is de hoeveelheid 'kous' die bovenop die schoenen liggen. Misschien zijn het heel lange dikke winterkousen die hij kan optrekken tot in zijn kruis...?
 7. Olav

  Innovaties in de stripwereld?

  Totaal mee eens. En voor enkele pagina's achtergrondinformatie ga ik ze ook niet kopen. Voor mij is een stripverhaal met een (HC of SC) cover en rugkant één geheel, één kunstwerk. Aan een integrale heb ik dan ook totaal niets. Al heb ik één uitzondering gemaakt: heb de eerste drie integralen van Jonathan/Cosey.
 8. Olav

  Henk Kuijpers - Franka

  Ik heb daar ook enorm veel moeite mee. Ik had een aantal jaren geleden een zevental Franka albums aangeschaft, maar heb geen enkele ooit uitgelezen! Daarentegen heb je tegenwoordig een Suske en Wiske uitgelezen in 8 minuten. Fast Food. Kan je doen terwijl je in de winkel het album doorbladert.... Zo hoeft het dus ook niet.
 9. Blijkbaar slechts voor tot 18 jarigen en enkel in het frans :-( https://www.stripmuseum.be/nl/animaties/stripateliers-op-zaterdag
 10. Men kan ook beeldverhaal studeren aan Sint-Lucas Brussel. http://www.luca-arts.be/beeldverhaal Iemand hier ervaring mee?
 11. Olav

  Schade Aan Boeken, En Wat Er Aan Te Doen?

  En wat is dan het antwoord op mijn vraag? Ik zal het anders stellen: Als de kamerlucht bij mijn bibliotheekkast niet vochtig is en op normale kamertemperatuur, gaat een aangekocht boek met spocht dat ik plaats in die bibliotheek ook andere boeken besmetten?
 12. Olav

  Schade Aan Boeken, En Wat Er Aan Te Doen?

  Is er een kans dat een boek met foxing andere boeken besmet indien er voldoende verlucht wordt en de temperatuur O.K. is? Met ander woorden: indien ik zo'n boek met foxing in huis haal, moet ik die dan afsluiten van mijn andere boeken door bijvoorbeeld in een plastiekje te zetten?
 13. In Brussel wordt bij Syntra een stripcursus aangeboden. Duurt 2 jaar, een ganse boterham! Bestaan er andere stripcursussen in het Brusselse waar ook volwassenen terecht kunnen? http://www.syntrabrussel.be/opleidingen/taal_media_en_ict/informatica_grafische_en_audiovisuele_technieken/stripauteur__avond_.html
 14. Olav

  "Niets staat in de weg."

  Wow, knap wat je daar allemaal doet, Heidi! Ik zie dat je niet bang bent om je uit te leven in decors tekenen! Fantastisch! Er zitten soms wel wat perspectievische foutjes in om echt correct te zijn, maar respect dat je ervoor gaat! Een voorbeeldje waar het beter kan: Indien we starten met de persp lijnen van de ramen, dan moet de horizonlijn ongeveer de horizontale rode lijn zijn. De persp lijnen van de latei van de deur en ook de plint dan de muur moeten dan ook naar die horizon. Bij jou valt het snijpunt te hoog. Indien we zouden veronderstellen dat de persp lijn van de plint correct is, dan zou de persp lijn van de latei ongeveer de blauwe lijn zijn. Daardoor is er ook wat afstand tussen de muur met de vensters en de deur. De muur waar de deuropening in zit heb ik in het lichtpaars gekleurd, rekening houdend dat de hoogte van de latei dezelfde is als die van de vensters (want dan komt de aansluiting van de muur daar waar de blauwe lijn de perps lijn van de vensterlateien snijdt. Volg je nog? 😉 Herbekijk ook even de bovenkant van het deurblad. Die persp lijn (ik laat het aan jou om die erbij te denken) moet ook op de horizon vallen, en met name in het snijpunt van persp lijn onderkant deur en horizon. Let wel, dit is niet noodzakelijk het VP van de muur met vensters, want de openstaande deur staat mogelijk niet evenwijdig met de muur (!) ... Nog nog ietsje technischer: met het rechtse VP op de horizon zo kort bij het prentje zal het linkse VP nog wat verder naar links op de horizon moeten dan waar de blauwe lijn de horizon snijdt, maar dat is momenteel bijkomstig. De verhouding breedte/hoogte deur kan ook beter, zeker in perspectief, maar dat kijk ik hier nu door de vingers. Ik vind het vooral knap dat je driedimensioneel denkt in de opbouw van je prentjes. Doe zo voort, perspectieftekenen is echt leuk!
 15. Vervangen ... Je bedoelt eigenlijk dat de Isabelmuur eerst besmeurd werd met graffiti, pakweg de onderste 2 meter van de muur. Ik noem dat gewoon respectloos gedrag, maar de lokale jeugd moet zich kunnen uitleven, nietwaar? Hieronder een klein aandenken hoe de lokale jeugd de muur verkracht hadden:
×