Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Olav

Members
 • Aantal items

  192
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

525 profielweergaven
 1. Dank voor extra info. Ik denk gevonden te hebben wat er hapert. @Yncke In jouw strip is de 12 pixel niet de hoogte van letter a, maar de totale hoogte van onderaan g tot bovenaan t. De kleine letters op zich -ik had het over letter a- zijn dus geen 12 pixels hoog, maar veruit de helft, en dus is de verhouding 1/80 waarvan ik sprak correct. Moest je hoofdletters gebruiken dan zou het mij niet storen, maar vermits je "klein lettertype" gebruikt zoals bijvoorbeeld in een Suske en Wiske strip, worden de 'kleine letters' te klein. Ik heb even twee stroken Suske en Wiske plaat van het net geplukt en deze naast jouw halve pagina gezet. Onderaan rechts zie je hoe klein jouw 'kleine letters' -zoals de a- zijn in de tekening. Moest Suske en Wiske uw 12 pixeltekst gebruiken zou het klachten regenen! Linksboven op de tekening toon ik dat bij Suske en Wiske het kleine lettertype even groot is als hun hoofdletters. Tot zover mijn bijdrage over deze zaak. Vermits je een resem volgers hebt die jouw tekstgrootte opperbest vinden heb je duidelijk je leespubliek gevonden. Ik beperk mij dan maar tot de prentjes ūüėČ
 2. Onvoorstelbaar hoe jullie om mijn vraag heen wandelen. Ik vraag niet of jullie op jullie device de tekst wel of niet goed kunnen lezen. Ik vraag wat op jullie device de verhouding is tussen de teksthoogte en zo'n halve pagina tekening. Ik probeer het dan nog maar eens: Voor zij die een laptop gebruiken: wat is op het scherm gemeten de verhouding van de teksthoogte (een letter a bijvoorbeeld) en de hoogte van zo'n halve pagina tekening? Indien dit GEEN 1/80 is, dan kan het niet dat de tekst in de tekening verwerkt zit. Terwijl ik meen te lezen dat het wel het geval is, en in dat geval speelt de dpi geen rol. Ik zit dus met een speciefieke technische vraag die jullie blijkbaar niet begrijpen.
 3. Ik stel gewoon vast dat op het scherm de lettergrootte 1/80 hoog is ten opzichte van de hoogte dan uw tekening. Mag ik u vragen hoe die verhouding is op uw 'device'. Meet gewoon de hoogte van de tekening en de hoogte van de kleine letterype, zoals letter a. Deel het ene getal door het andere en geef het resultaat. Ik veronderstel dat het bij jou dan de letters 1/45,6 hoog zijn tov van de halve pagina? Als uw tekst in de tekening verwerkt is, dan kan onmogelijk bij mij de verhouding anders zijn...
 4. Daar gaat het hier niet over. Ik zoek een antwoord waarom op de computer het lettertype 80 maal kleiner is dan de hoogte van een halve paginatekening. Herlees daarom even mijn vorige post graag.
 5. @Yncke Wat je schrijft is correct, maar verklaart niet waarom ik de tekst te klein acht. De reden waarom ik de tekst te klein vind ligt aan de de verhouding van de lettergroote tot de tekeningen. De dpi heeft daar niets mee te maken. Even wat telwerk: De tekst (de kleine letter a bijvoorbeeld) op uw halve pagina tekening is ongeveer 80 maal kleiner dan de hoogte van de tekening. Dus als je de tekening 12 cm hoog weergeeft op een computerscherm of afdrukt op 12 cm hoogte (een halve pagina strip op een A4 velletje) dan is uw tekst (de kleine letter a bijvoorbeeld) ongeveer 1,5 mm hoog. Ik vind dit te klein. Je gebruikt 'kleine letters' lettertype voor je tekst, zoals bijvoorbeeld in Suske en Wiske strip, maar daar zijn die letters zeker 2mm hoog. Dus voor mij mag uw lettertype best wat groter. Ben jij tevreden met 1,5 mm tekstgrootte in je printversie? Of zijn de letters daar groter ten opzichte van de tekeninggrootte? Als jij stelt dat uw tekst 12 dots hoog bij 72dpi resolutie, dan betekent dit dat jouw letters ongeveer een zesde van een inch groot zijn, dus 0,4 cm. Best groot dus. Maar vermits uw 'halve pagina' tekening ongeveer 80 maal hoger is dan letter a hoog is, dan wordt die halve pagina tekening 32 cm hoog weergegeven! Je moet dan wel een héél groot scherm hebben om de volledige halve pagina tekening weer te geven. Het kan toch niet de bedoeling zijn om de ballonteksten te lezen op 0,4 cm grootte, en dan te gaan scrollen om de tekeningen te gaan aanschouwen? (Edit:) Dit lukt nog wel indien je bijvoorbeeld per halve pagina twee stroken hebt met volledige breedte van de pagina, want dan kan je scrollen en per strook de tekst en tekeningen aanschouwen. Maar als je een tekening hebt die een halve pagina hoog is, lukt dit niet meer...
 6. @Yncke Sorry, ik ben vermoedelijk te weinig technisch onderlegd om je vorige post te begrijpen. Bedoel je dat de tekst in je tekeningen eigenlijk niet deel zijn van de tekeningen op zich (alles deel van een lpg bijvoorbeeld), en dat dan afhankelijk van het 'device' waarop de tekeningen en tekst te lezen zijn de grootte van de tekst kan veranderen? Ik veronderstel dat de tekstballonnen (de ballon op zich zonder tekst) wel deel van de tekening zijn? Maar dat betekent dat dus mogelijk op een device de tekst zelf bijvoorbeeld groter wordt en buiten de ballonnen komt te staan???
 7. Op mijn computer 17inch scherm. Maar het maakt eigenlijk niet veel uit op welk device. Het is de verhouding tekst/tekening die mijns inziens beter kan. Het is toch niet de bedoelinhg dat ik op mijn computer op elke balon inzoom om de tekst vlot te kunnen lezen? Ik veronderstel dat de tekeningen die je ons toont in printversie een halve A4 pagina groot moeten worden afgedrukt ? Dan worden die teksten wel héél klein om te lezen... (PS. Ik heb ook de indruk dat het lettertype in de eerste paginas van deze topic ietsje groter waren?)
 8. Ik heb even doorheen de paginas gescrold. Ik weet niet of iemand deze opmerking mogelijk reeds heeft gemaakt, maakt ik vind het lettertype in de tekstbalonnen veel te klein. Mag voor mij dubbel zo groot zijn.
 9. Het past misschien niet in deze topic, maar ik wens toch even het volgende kwijt in verband met de Largo reeks. Ik heb de voorbije 20 jaar elk jaar trouw de nieuwe Largo gekocht, en in de mate van het mogelijke gelezen en begrepen. Dat laatste was altijd wel een probleem want ik ben niet goed thuis in de internationale financieel-economische wereld, maar goed, ik hoopte bij een herlezing alles wat beter te kunnen verteren... En nu dus heb ik de voorbije weken alle Largo albums weer in hand genomen en gelezen... EN proberen te begrijpen. Helaas, ik moet bekennen, vanaf album 3 is er geen enkel album waar ik de inhoud volledig heb begrepen. Eigenlijk zijn deze scenario's voor mij dus totaal waardeloos. (Ik denk zelfs ergens gelezen te hebben dat zelfs de nieuws scenarist zelfs enkele malen een Winch/Van Hamme album moest herlezen om alles te kunnen bevatten.) Waarom zo'n reeks zo succesvol is begrijp ik dus niet. De tekeningen zijn uiteraard prachtig ( al lijkt het soms wel echt te fotografisch) en een vleugje erotiek zal ook wel zijn publiek vinden. Maar kom me niet vertellen dat al die Largo Winch fans die scenario's begrijpen. De hoop deze reeks dus beter te leren waarderen is dus vervlogen. Jammer, maar behalve de eerste twee albums gaan er dus 20tal albums de deur uit. Alweer wat plaats geruimd in mijn boekenkast :-)
 10. Ja inderdaad fantastisch interview. Na 1u12 start gedurende een tiental minuten een gedachtenuitwisseling over strip. Alex probeert wel om inhoudelijke vragen te stellen, maar Urbanus vervalt vrij vlug in moppentapperij. En over de katholieke kerk geraakt hij uiteraard nooit uitgepraat. Ik heb over de jaren heen als fan enkele keren heel kort een paar woorden met Urbanus mogen uitwisselen (neen, 'selfies' ga ik hier niet posten), en momenteel woon ik op een paar kilometer van het dorp waar hij is opgegroeid. Had ik in de jaren 70 uiteraard nooit van durven dromen ...
 11. Misschien is dat wat ik miste en waarom ik twijfelde. Nu wordt alles duidelijk. Op de tentoonstelling is door de inkadering de contoeren van de originelen niet te zien, m.a.w. niet meer te zien dat het op A4 velletjes is getekend. Enkel als je echt kortbij komt zie je dat het in twee delen is getekend. Ik dacht dat er telkens 1 pagina te zien is die als dusdanig is getekend, wat zelden of niet voorkomt in zo'n vierstrokenstrip. Daarom twijfelde ik dat het originelen waren. Maar ik had het dus fout. Haast en spoed is zelden goed.
 12. Mea culpa. Ik moet wel toegeven dat ik er door tijdnood maar vlugjes doorgelopen ben en aangezien de tekeningen zo zuiver en netjes waren twijfelde ik. Misschien verwachtte ik dat je op een grotere schaal tekende ...
 13. Ben ik correct dat er op de tentoonstelling in het stripmuseum geen originele platen te zien zijn? Het zijn wit-zwart reproducties. Dit terwijl tijdens de openingsspeech aangekondigd werd dat het originelen zijn...
 14. Dat dacht ik ook. Ergens klopt de marketing niet. Ik heb hem gisteren achter glas zien staan in de Kuifjewinkel in Brussel. Ik schrok wel, het is een klein niemendalletje, en met mijn neus tegen het glas dacht ik te zien dat het een plastic speelgoedje was, wel mooi, maar aan die prijs is dit crazy uiteraard, maar bij Moulinsart zijn ze niet vies van mooie prijzen ūüėě Er lopen daar kapitaalkrachtige toeristen rond, maar ik vrees dat ook zij zullen vermoeden dat heteen duur speelgoedje is.
 15. Denk ik niet. Het ligt eerder aan de ouders die hun kinderen niet correct opvoeden. Toen ik een jonge peuter was zou ik het niet in mijn hoofd gehaald hebben om ergens schade aan te richten, ook al waren mijn ouders niet in de buurt. Daarmee beweer ik niet dat de kinderen nooit in fout zijn uiteraard. Ik heb de aard en omvang van de schade waarvan sprake niet gezien, maar zomaar de schuld bij de kinderen leggen is wat kort door de bocht.
√ó
×
 • Nieuwe aanmaken...