Ga naar inhoud

Michie

Members
  • Aantal items

    137
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Michie

  1. 45 minuten geleden, cinco zei:

     

    the-batman-fire-pattinson-1-900x506.thumb.jpg.cd4038f3edc70d88589d5983bb319a22.jpg

     

    De gritty stijl van die recente Batman ligt me wel, net zoals die trilogie van Nolan.

    Die gaan vlotter bij mij binnen dan de oude Batmanfilms van begin jaren '90.

     

    Als je die jaren '90 Keaton Batman trouwens een laatste keer wil zien, hij zit in de film van de Flash van vorig jaar.

    (Danny Elfman soundtrackverwijzingen inbegrepen)

     

    afbeelding.thumb.png.dbb09cf46e003c21b4cf960362b57a54.png

     

     

     

     

    Het kan misschien enkele albums zoeken zijn naar de juiste toon en stijl.

    Het verhaal in de recentere Amorassen vind ik bijvoorbeeld ook beter dan die van 10 jaar geleden.

    De vraag is of de uitgeverij het nodige geduld heeft om het nieuwe team te laten groeien.

    Vind die tekeningen behoorlijk op Amoras lijken. Mist een eigen persoonlijkheid. 

  2. Hoe werkt dit eigenlijk in het buitenland? Ik weet bijvoorbeeld dat tekenaars van Pokemon kaarten geen Pokemon mogen tekenen of kaarten mogen signeren in events niet georganiseerd door TPC. Voor zover ik weet mogen mangaka geen tekeningen maken voor fans zolang ze in dienst zijn en daarna. Maar richtlijnen zijn een beetje onduidelijk daarover. Geen idee hoe het zit in Amerika. 

  3. Op 3/2/2024 om 16:28, WILCO zei:

     

    Na het lezen van de recensies heb je niet veel zin meer om dit album te lezen.

     

    https://suskeenwiske.ophetwww.net/albums/recensies/271.php

     

    In het binnenblad zou er staan dat de tekeningen en het scenario van Geerts zijn (omdat hij toen nog hoofdtekenaar was), maar blijkbaar heeft Verhaegen dit album zowel geschreven als getekend.

    Zit een beetje de recensies door te lezen en geloof onmiddellijk dat dit album tegenvalt. Maar sommige recensies zijn ook wel echt ongelooflijk kinderachtig.

     

    Een album met een 1 belonen omdat de titel Engels is? Kom op zeg. 

  4. Deze doet echt heel veel pijn. Het werk van Akira Toriyama heeft zo'n belangrijke rol gespeeld in mijn leven en nu nog ben ik dagelijks met Dragon Ball bezig.

     

    Ik denk ook dat je makkelijk kunt zeggen dat Akira Toriyama een van de grootste striptekenaars ooit was. Dragon Ball is de grondlegger van het shonen genre. Het heeft anime populair gemaakt in het westen. Zonder dragon Ball geen Naruto, one piece of Bleach. 

     

    Maar ook voor games heeft hij een zeer belangrijke rol gespeeld. Zijn art is voor eeuwig verbonden met chrono trigger en Dragon Quest. 

    Games als street fighter zijn ook geïnspireerd op Dragon Ball.

  5. 3 uren geleden, TDPB zei:

    Echt totaal wordt het roer niet omgegooid, he (als je de tekenstijl eventjes niet meerekent).

     

    In lang lopende tv-reeksen doen ze dit soort dingen overigens noodgedwongen de hele tijd. Personages komen en gaan, vaak met succes.

     

    Zullen wellicht een paar succesvolle voorbeelden zijn maar over het algemeen zijn mensen niet erg van de verandering. Meestal wordt noodgedwongen toch eerdere personages terug gehaald of de reeks compleet stil gezet. Kan mij weinig voorbeelden bedenken waarbij verandering van protagonist een groot succes was.

  6. Vind het persoonlijk geen verstandige keuze om het roer totaal om te gooien in een populaire reeks. Zijn maar heel weinig voorbeelden van waarbij dat geslaagd is. 

     

    Kracht van een reeks als deze is net als bij de Simpsons de familie. Haal Homer, Marge of Bart weg en het kaartenhuis stort in elkaar. 

  7. 4 uren geleden, Peter Motte zei:

    Inderdaad Eddy Wally-wauw.

     

    Nu we het toch over Japan hebben: zijn er daar nog cd- en dvd-winkels?

     

    Absoluut. Zijn meerdere winkels gespecialiseerd in CDs of dvd. Blu ray/films hetzelfde. Ook zijn er de grotere media Markt achtige winkels (edion/joshin/yodabashi/Bic camera) die nog altijd volop fysieke media verkopen. 

     

    Book off is naast een plek voor stripboeken ook een winkel die cd en dvd verkoopt. Games zijn ook nog altijd fysiek. 

     

    Stripboeken kun je overigens ook kopen bij iedere supermarkt/combini. Verschijnen  regelmatig speciale goedkopere omnibussen speciaal voor supermarkten 

     

  8. Vind het lastig om deze vraag met een simpel antwoord te bevestigen. Gaat het nog goed met de strip?

     

    Spider-Man op de PS5 verkoopt gigantisch goed. Met het mcu gaat het momenteel iets minder al verwacht men dat Deadpool 3 de grote zomer film wordt. 

     

    En dan is er nog de manga/anime die momenteel razend populair aan het worden zijn. Als ik in Japan de vele strip winkels zie die nog altijd ongekend populair zijn dan denk ik dat de strip nog wel jaren mee kan. Wordt altijd blij als ik in de trein kinderen zie lezen en vandaag lukte het het amper om vooruit te komen in book off. Zaten een groot aantal kinderen aandachtig Naruto te lezen.

     

    Deze strips zullen uiteindelijk ook naar het westen komen. Zijn nog een aantal erg populaire reeksen die ongetwijfeld populair zullen zijn in Europa/Amerika. Bij de Spa heb je enorme kasten, niet met boeken maar met strips. Oude vrouwen tot jonge mannen. Iedereen leest het. 

     

    Of de Belgische strip nog lang mee gaan durf ik echt niet te zeggen. Daar weet ik te weinig van. Hoop het van harte uiteraard. 

     

    Strip als medium is nog altijd springlevend gelukkig 

    IMG20240104201035.jpg

  9. 9 uren geleden, Peter Motte zei:

    Het probleem met goedkope uitgaven is dat je er veel meer van moet verkopen dan van dure uitgaven. Dus goedkope uitgaven in z/w van strips is om die reden niet meer haalbaar. Ze zijn dan wel goedkoper, maar je moet er soms 4 keer meer van verkopen om het rendabel te houden, en aangezien de "jeugd" van tegenwoordig liever tiktokt, is dat een verloren zaak ("jeugd" tussen aanhalingstekens, want zo jong zijn ze nu ook niet).

    En inderdaad, z/w raak je sowieso moeilijk kwijt. Dat heeft manga genekt.

    Manga is razend populair in Amerika. Reden dat het in Nederland moeilijk van de grond komt is:

     

    - Te duur (zeker vergelijkbaar Amerika 10 jaar terug)

    - Te traag, Amerika liep vaak vele jaar voor

    - online scans zijn vaak gratis

    - Heerst onder veel mensen toch een taboe onder Nederlandse vertaling. Ondanks dat in sommige gevallen de nl vertaling superieur was

    - Lastig verkrijgbaar

     

    Was gisteren toevallig in een boekwinkel in Japan en dan wordt ik toch behoorlijk jaloers 

     

    IMG20231208164413.jpg

    IMG20231208164332.jpg

     

    Complete reeksen voor minder dan 10 euro. En nee, de kwaliteit van het papier is niet laag zoals vaak onterecht gedacht wordtIMG20231208164334.jpg

  10. Vroeger verkocht men bij de AH Dupuis vakantie boeken. Zo heb ik kleine Robbe ontdekt. Op een gegeven moment hadden ze zomer aanbiedingen waarbij de reguliere Robbedoes afgeprijsd was. 

     

    Er zaten toen nog stripwinkels in Gouda waar we de albums kregen die AH niet verkocht. Eens per maand gingen we naar Utrecht waar Piet snot een enorme selectie aan tweede hands albums had. 

     

    Mooie herinneringen. Zonder AH zou ik Robbedoes nooit ontdekt hebben 

  11. 9 uren geleden, kurisu74 zei:

    Maar zonder fysieke strips gaan deze potentiële nieuwe lezers ook nooit in aanraking komen met strips, en hoe gaan ze de weg naar die digitale winkels dan vinden.

     

    Het probleem is dat er amper aandacht is voor strips in de pers en TV. Waarom zijn er geen striprecensies in bv Humo (Knack heeft ze heel af en toe denk ik)? Of verwijzingen naar de strip in reviews van The Killer of Wingwomen (weten de recensenten dat dit strips zijn...?)

     

    Digitaal is geen oplossing hiervoor, denk ik...

    Ik heb zoveel manga ontdekt via de shonen jump applicatie waarvan ik het bestaan niet wist. Drempel om een nieuwe reeks te proberen is vele malen lager. 

     

    Zie op dit forum regelmatig reeksen voorbij komen die mij interessant lijken. Kan het qua ruimte alleen niet veroorloven om nog meer verzamelingen te starten. Komt nog bij dat het een behoorlijk prijzige investering zou zijn. 

     

    Nieuwe Guust bijvoorbeeld zou overal gewoon digitaal beschikbaar moeten zijn. Vrijwel ieder medium geeft deze optie tegenwoordig. 

     

    Een uitgever als Dupuis moet reclame maken op TikTok, YouTube shorts en andere media die populair zijn. Hun hele portfolio online gooien die je kan lezen. Gratis of betaald met advertenties. Zelfs Nintendo heeft tegenwoordig een online service waarbij je hun oude games kunt spelen.

     

    Strips als medium zal altijd blijven bestaan. Ken echter behalve mijn broer niemand die ook Belgische strips leest laat staan koopt. Zelfs mijn broer zijn interesse is weg omdat het voor hem vrijwel onmogelijk is om vanuit Kyoto Belgische strips te lezen. 

  12. 36 minuten geleden, kurisu74 zei:

    Ik zal nooit digitaal gaan, zeker niet met via een service die ooit kan verdwijnen. 

    Begrijpelijk. Moet ook geen of/of worden. 

     

    Alleen zijn strips een niche. Waar ik woon is in de verste verte geen stripboeken winkel te vinden. Plaatselijke boekwinkel verkoopt een paar (voor Nederlandse begrippen) populaire stripalbums 

     

    Hoe ga je op deze manier nieuwe lezers proberen te krijgen? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...