Jump to content

sanderg

Members
 • Posts

  2,505
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.2dgalleries.com/browse/user-artworks?uid=2837

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recent Profile Visitors

3,336 profile views

sanderg's Achievements

 1. sanderg

  HUM!

  Dank! Nee, daar heb ik echt stad en land voor moeten afzoeken... Van andere reeksen wordt wel eens wat aangeboden maar van Charley's war niet tot nauwelijks.. ik wilde echter per se van Charley's war een origineel.. Het oog voor detail was werkelijk ongelofelijk bij Colquhoun.. Pat Mills zelf gaf destijds al aan hem de beste striptekenaar ooit te vinden.
 2. sanderg

  HUM!

  Het is eigenlijk bijna misdadig dat Colquhoun zo weinig bekend is in deze contreien en in Frankrijk.. als tekenaar stond hij naar mijn idee op absolute eenzame hoogte en kon hij zich makkelijk meten met het beste werk van het Europese vasteland.. Omdat in druk toch vaak details minder goed zichtbaar zijn hier wat foto's van een origineel.. echt ongelofelijk hoeveel actie hij in zijn tekeningen wist te brengen en op welk niveau zijn realistisch tekenwerk staat/ stond.. Ook prachtig om te zien hoe vroeger de naam van de reeks gewoon met papier er werd opgeplakt en alles met de hand werd geletterd veel mooier dan al het computerwerk van nu vind ik. Wo1 is naar mijn idee (bijna) nergens zo indrukwekkend verbeeld als in Charley's war..
 3. sanderg

  HUM!

  Geweldig! Ik kijk er naar uit. Bedankt voor de snelle respons
 4. sanderg

  HUM!

  Staat deel 7 nog steeds gepland voor januari 22? Ik kijk er erg naar uit
 5. Ik ben dol op softcovers! Strips is voor mij pretentieloos vermaak dat ik bijvoorbeeld ook wel meeneem om in t vliegtuig te lezen als ik op zakenreis ga.. dan is een softcover veel makkelijker mee te nemen en vind ik t geen enorme ramp als deze eens een deukje oploopt.. Van mij mochten strips altijd in softcover zijn... Daar komt nog bij dat ik bij strips steeds minder kwaliteit vindt zitten dus dan is een dure hc aankoop soms voor mij een brug te ver om zomaar te kopen.. afgelopen jaren heb ik enkel Charlotte in hc gekocht op aanraden van de vele enthousiastelingen alhier. Dat is idd gelukkig een prima reeks!
 6. Wat zou er mis zijn met het business model? Ze zingen het toch al een aantal jaren uit.. En wat bedoel je met not sustainable? Zelf heb ik een aantal zaken verkocht in het verleden via Catawiki. Persoonlijk heb ik er geen slechte ervaringen mee.
 7. Toch wel een raar principe.. de prijzen die op een veiling worden betaald zijn in de regel een stuk hoger (omdat het dan ook vaak om een enkel exemplaar gaat) dan wat er voor wordt betaald in een galerie bij een verkoop expo... Volgens mij leidt dit principe tot structureel te hoge prijzen waardoor veel werk effectief onverkocht blijft.. (is al regelmatig het geval volgens mij)
 8. Je hebt zeker een punt maar ook de oudere albums van Franka hebben nooit potten gebroken in Frankrijk... Wat betreft Aimee- ze is weliswaar goed aan de weg aan t timmeren maar is nog lang niet op t niveau Meyer.. Meyer is overigens absoluut een toptekenaar. Desalniettemin vind ik de prijzen voor zijn werk niet zonder meer gerechtvaardigd. Undertaker begon goed maar heeft mijns inziens al behoorlijk aan kwaliteit ingeboet. Prijzen die (ruim) tot in de 10k gaan voor origineel werk vind ik enkel gerechtvaardigd bij werk dat al decennia aan de top staat / stond.. Ik heb t idee dat de prijzen nu bijkans kunstmatig worden opgeklopt.. Maar goed.. wie ben ik
 9. Overigens- het is de vraag of de populariteit van een Nederlandse of Vlaamse strip in het buitenland (lees: Frankrijk) afhankelijk is van bijvoorbeeld een tijdsetting. Een reeks als Franka bijvoorbeeld vind ik beter dan pak m beet de laatste twee delen van Undertaker.. Kan niet aan de onbekende setting liggen want Franka speelt zich af in het heden. Ook het tekenwerk lijkt me dik in orde (Kuijpers heb ik toch wel erg hoog zitten ). Desalniettemin is Franka nauwelijks bekend in Frankrijk volgens mij.. Was Kuijpers nou een Fransoos geweest dan zou dat volgens mij heel anders zijn geweest (en zouden zijn platen ook meteen een stuk duurder zijn- ter vergelijking- voor de aankomende Meyer expo bij Maghen mag je al snel 8k neerleggen voor een Undertaker plaat.. een mooie Franka plaat heb je al voor onder de 1k) Geen idee waar dit m nou in zit.. enige verklaring is mijn vooringenomenheid over het Franse chauvinisme
 10. Goede vraag.. Het 'grote publiek' (in de omvang van Netflix kijkend publiek bijvoorbeeld) leest in Nederland sowieso geen strips meer...
 11. Dat is waar maar in de Nederlandse supermarkten vind je, behalve misschien een verdwaalde Donald Duck pocket, sowieso al heel lang geen enkele strip meer...
 12. Loopgravenoorlog is ook hier erg bekend.. en Charley's war doet het volgens mij ook wel goed (zeer terecht overigens- wat n geweldige strip is dat!)
 13. Aan Wo1 deed Nederland ook niet mee maar 1917 werd goed bezocht in de bios..
 14. De Romeinse tijd spreekt inderdaad wellicht meer tot de verbeelding dan de 80 jarige oorlog..
 15. Elk Gilles album is sowieso beter dan alle post Goscinny albums van Asterix.. Geen idee waarom Gilles niet populairder is.. Frans chauvinisme misschien?
×
×
 • Create New...