Jump to content

Gilles

Members
 • Posts

  1,801
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gilles

 1. Echt slechte ervaringen met Catawiki heb ik ook nog niet. Dat wil echter niet zeggen dat ik vertrouwen heb in de kennis van de "experten", de blunder die hier een paar posts hoger staat is maar eentje van de zovele fouten. Het is wel een serieuze dit keer.
 2. Ik hoop op een herdruk met beide delen in. Nooit fan geweest van tweeluiken (toch als het niet in een lopende reeks is).
 3. Merho was gewoon te laat en de naam Kiekeboe sprak Nederlanders gewoon niet aan. Op de koop toe had hij al een min of meer vaste eigen stijl ontwikkeld bij de start van Kiekeboe. Suske en Wiske evolueerde veel extremer. Moest Merho dertig jaar vroeger geboren zijn, ging dit topic misschien over hem en niet over Vandersteen. Vandersteen was sterk in marketing en kon zich aanpassen aan de verwachtingen van het publiek waar hij naar streefde. Hij werkte ook al gauw met medewerkers, waardoor hij zijn energie goed kon "verdelen". In de periode dat hij de Nederlandse stripmarkt "veroverde" was de inhoud van de Suske en Wiske-reeks min of meer bijzaak voor hem (waarmee ik niet wil zeggen dat hij er niet mee bezig was). Vandersteen was er op het goeie moment met de goeie strategie. Merho moet qua creativiteit echt niet onderdoen voor Vandersteen. Ook Sleen niet, maar zijn reeksen waren gewoon te absurd en te gericht op (lokale) actualiteit.
 4. "Mainstream" is nogal een subjectief begrip. Een reeks als Undertaker wordt hier sowieso als mainstream bestempeld. Voor een beginnende lezer is het dat sowieso niet. Wanneer valt iets buiten die mainstream? Wat zijn de criteria? Een bepaalde oplage, naamsbekendheid...?
 5. Daar vrees ik ook voor. Geef mij maar een deftige hardcover met infopagina's.
 6. Een integrale van Samon en Gert. Dat was best een goeie kinderreeks destijds.
 7. Gilles

  Integrales

  Het is een koopje me dunkt. Het boek is in kleur, al kon ik gezworden hebben dat het in zwart-wit was.
 8. Goh, niet echt meer. Vroeger bezocht ik dit forum dagelijks, nu heel wat minder. Af en toe kom ik nog wel eens iets tegen waar ik niet van wist. Onlangs kocht ik nog Asterix en Cleopatra met het dossier. Het verhaal had ik al in een oudere uitgave, zonder dit forum had ik dat dus niet gekocht. Ik laat me veel meer leiden door Youtube dan door dit forum. Ik koop dan ook voornamelijk Engelstalig.
 9. Allee, zo weten we ook hoe ze er in geslaagd zijn dat hoge doel te bereiken. Volgende keer zal ik ook wel twee keer denken voor ik deelneem. Gelukkig heb ik me bij Sus en Wis tijdig teruggetrokken.
 10. Mja, ik heb de basis van economie ook ruimschoots meegekregen in mijn opleiding. Vraag en aanbod heeft weinig geheimen meer voor me. Dat neemt mijn mening niet weg, als ik dan al een tekening betaal is het voor een personage waar de tekenaar in kwestie al werk van heeft gepubliceerd. Ik zou Marini nooit betalen voor een Cap, voor een Schorpioen dan weer wel. Ik val je job dus heus niet aan Richard.
 11. Hmm, oke. Dat ziet er wel een leuke Cap' uit, maar ik zou er zijn prijzen toch nooit voor willen neertellen. Ik kan Linthout wel volgen, er zit weinig logica in een tekening van een personage waar de tekenaar geen band mee heeft.
 12. Marini heeft effectief een Batman-verhaal gemaakt dus die personages bij hem zijn dan weer wel logisch.
 13. Gilles

  Natasja

  Ja lap, de Amerikaanse woke-cultuur dringt hier ook door. We gaan zo politiek correct moeten zijn, dat het niet meer politiek correct meer is.
 14. Het is ver gekomen als we al niet meer kunnen rekenen op Urbanus om wiskundig correct te zijn.
 15. Amai, van een koopje gesproken.
 16. Om de zoveel tijd lees ik eens een paar albums die de laatste jaren verschenen zijn... Visueel leuke albums, maar daarmee heb je het ook gezegd. 267. Mordred: Mordred is stout. Hij wil Johan en Allis aanvallen, oei! Merlijn, voodoobeeldje, oei! O ja, die kerel van wie ze zeggen dat het Lancelot is, komt hier ook in voor. 268. De Mayameester: Uhm.... Allis wordt ontvoerd door Bahaal? In een kasteel dat niet bestaat? (Mooi kasteel, dat wel). Kijk daar! Tetten! O ja, die ambetante tegenstander van een aantal verhalen geleden is nu een zombie. Bahaal kan dat namelijk. Sorry, ik weet dat het negatief klinkt maar deze strips zijn inhoudelijk geen fluit waard. Wanneer gaat Merlijn nu eigenlijk zeggen aan Allis dat hij haar als opvolgster wilt? Waneer gaan zij en Johan hun diamanten jubileum vieren? Ze lijken namelijk al decennia getrouwd. Vooral 268 kent enkele mooie pagina's maar het is duidelijk dat ze gemaakt zijn omdat Legendre eigenlijk niets te vertellen heeft.
 17. Ik begrijp zelfs niet waarom er nog mensen zijn die "schatten" betalen voor een exemplaar in degelijke staat. Laat staan dat je honderd euro geeft voor zo'n vodje als die versie van Het Spaanse Spook. Wat ben je daar nu nog mee?
 18. 72. Passief agressieve smurf. Deze wordt vermeld in de tweede film.
 19. 68. Verstrooide smurf Komt voor in De Droommachine ( dacht ik). Ziet er ook uit zoals eender welke smurf.
 20. 68. Verlegen smurf Komt voor in De Droommachine. Ziet er zoals een gewone smurf uit.
 21. 63. Lantaarnsmurf (uit De Politiesmurfen) Hij ziet er als iedere andere smurf uit, dus een afbeelding is niet nodig. Slonssmurf staat op 48.
×
×
 • Create New...