Jump to content

FORUM UPGRADE


Recommended Posts

Binnenkort (de volgende dagen) wordt het forum bijgewerkt o.a. met wat extra tools om te voldoen aan de nieuwe privacy wetgeving en nog wat zaken. Het kan dus zijn dat bepaalde thema's zullen verdwijnen of moeten aangepast worden, hopelijk allemaal zonder veel problemen.

Link to comment
Guest Kameraad Mauser

Gesteld dat je het aan je laars aan lapt, in hoeverre kan de wetgever daar feitelijk lucht van krijgen dat een onbeduidend ( in onze optiek natuurlijk niet, maar tussen de honderduizenden andere internetsites ) stripforum de wet niet naleeft?

Link to comment

Ze gaan uiteraard eerst de grote gevallen controleren maar dit kan per land verschillen of volgens klachten.

 

Normaal gezien voldoet het forum al aan de regels want we versturen geen mass-mails en met de zoekfunctie kun je je eigen gegevens terugvinden. Iedereen heeft ook zichzelf ingeschreven maar er gaan waarschijnlijk wat extra mogelijkheden zijn met de nieuwe software.

Link to comment
Guest Kameraad Mauser

Dat controleren...hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk? Ik kan me in feite niet veel meer voorstellen dan een of andere cel veiligheid en data security die gegevens opvraagt van private internet/serverbedrijven...

Link to comment

Het is waarschijnlijk gewoon gebaseerd op klachten, als je ingeschreven bent zonder dat je dit zelf gedaan hebt dan klopt het niet, zo simpel is het eigenlijk.

 

De zelf aangemaakte mailinglists zijn nu dus illegaal, je werkt best met een automatisch systeem waarbij je kan in- en uitschrijven. Voor kleine bedrijven is dat de grootste verandering, Facebook en dergelijke hebben iets meer om handen. 

Link to comment
Guest Kameraad Mauser

Schooladministratie zal ook moeten uitkijken bij het zomaar online plaatsen van data van leerlingen. Nochthans kan de beveiliging daarrond allemaal geregeld worden met encryptie. Daar is eigelijk helemaal geen GDPR of wat dan ook voor nodig.

Link to comment
10 hours ago, Bonte said:

Het is waarschijnlijk gewoon gebaseerd op klachten, als je ingeschreven bent zonder dat je dit zelf gedaan hebt dan klopt het niet, zo simpel is het eigenlijk.

Precies. Maar of je altijd te weten komt dat er iets met je gegevens gebeurt dat je niet wilt, is een andere kwestie.

 

De bestaande e-mail-listings zijn niet per se illegaal. Ik heb er ook een, maar heb altijd de toelating gevraagd, omdat ik weet dat niet iedereen graag mails krijgt.

Overigens: als je iemand ongevraagd e-mail stuurt, en hij wilt het niet, kan dat contraproductief zijn.

 

Het echte probleem zijn niet de e-mail-listings, maar de informatieroof van bedrijven zoals Facebook, waarvan je absoluut niet weet wat ze ermee kunnen aanvangen.

Ook de beveiliging van die informatie is meestal onvoldoende: het is misschien wel beveiligd tegen andere FB-gebruikers, maar dat betekent niet dat het beveiligd is tegen FB zélf. En daar wring het schoentje.

 

Een andere probleem, een dat veel te veel onderbelicht blijft, is dat mensen er geen idee van hebben waar privacy eigenlijk om gaat. Bijna iedereen denkt dat het iets met je privé-leven te maken heeft, maar het is bijv. ook van belang voor inkoopprijzen en winstmarges van bedrijven. Dat valt ook onder privacy. Vooral Bol.com is op dat gebied zéér onbetrouwbaar.

Link to comment
Guest Kameraad Mauser
2 hours ago, Bonte said:

De gegevens moeten inderdaad ook redelijke beveiligd zijn, dat gebeurt allemaal veel te weinig en dan heb je wetgeving nodig.

Ik hou het op technologie. Wetgeving wordt opgesteld enkel ten behoeve en in het voordeel van zij die de wetgeving opstellen.

Link to comment
4 uren geleden, Renegade zei:

Je schrijft jezelf in maar je moet je vanaf morgen ook zelf kunnen uitschrijven. Dat is nu niet het geval.

Voor de GDPR moet dat niet automatisch kunnen, het moet enkel gebeuren binnen de 30 dagen nadat je het gevraagd hebt.

 

Er zijn ook verschillende manieren om je uit te schrijven dus het is niet makkelijk om te automatiseren.

Link to comment
Guest Kameraad Mauser

Dus de EU verplicht nu allerhande internetbedrijven om het zomaar kunnen uitschrijven bij mailingslijsten moeilijker te maken? Wat is dat nou voor onzin?

En de achterliggende gedachte dat zij daar in Straatsburg en BXL iets moeten gaan doen omtrent privacy en databescherming is al helemaal om te lachen, je weet immers dat een bedrijf als facebook werkt met je persoonlijke data. Ze zeggen het gewoon open en bloot. Niks mis mee. Als je het weet.  Je hebt, of zou moeten hebben,  als gebruiker/individu in de maatschappij nog altijd de vrijheid om stommiteiten uit te halen die in je nadeel uitdraaien. Wie op facebook, onder zijn echte identiteit, zijn volledige levensloop en wandel te grabbel gooit, moet achteraf niet komen janken dat de halve wereld weet wanneer hij of zij een drol legt of weet heeft van tegenslagen en miskleunen in zijn of haar leven.

Vandaar dat ik altijd nicknames enz... gebruik. En geen foto's van mijzelf erop gooi.

Hun wetgeving omtrent dat ganse gendergedoe, racismebestrijding en bijhorende ideologische indoctrinatie zou moeten verdwijnen. Want vanuit die wetgeving past facebook en andere social media bedrijven censuur toe. Puur op willekeur en omdat er conversaties met ideeën, opinies enz...zijn die bepaalde gebruikers inn het verkeerde ideologische keelgat schieten en ze dan maar lopen huilie huilie doen en eisen dat er met verbanning en eventuele gerechtelijke vervolging kan gedreigd worden.

Link to comment
2 uren geleden, Kameraad Mauser zei:

Dus de EU verplicht nu allerhande internetbedrijven om het zomaar kunnen uitschrijven bij mailingslijsten moeilijker te maken? Wat is dat nou voor onzin?

Nee, just makkelijker, er moet nu een uitschrijf optie op elke mail staan en je moet als gebruiker expliciet toestemming geven om opgenomen te worden. Tot nu was dat een wild west.

Link to comment
Guest Kameraad Mauser

Ok, misschien 1 aspect dat op het eerste zicht positief blijkt te zijn. Maar de EU zal niet stoppen met andere zaken aangaande internetverkeer enz...te reguleren.

Soit. We gaan zien.

Link to comment
  • Bonte unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...