Jump to content

De ins en outs van TKO Studios


Recommended Posts

In een andere topic kwamen de titels van TKO ter sprake. Er bleek behoefte te zijn aan meer informatie over de uitgever en de titels. 

 

TKO is de naam van een nieuwe uitgever die alles anders wil doen. Ze hebben de ambitie om de bestaande orde op zijn kop te zetten. Misschien lukt ze dat ook? 
Lees: Nieuwe uitgever TKO Studios laat je comics binge lezen.

 

In december 2018 verschenen de eerste vier titels. Welke titels waren het? Wie zijn de makers? En zijn ze de moeite waard? 
Lees: TKO Studios - De eerste comics besproken

 

TKO Studios heeft inmiddels een nieuw kwartet titels klaar.  Meer weten? 
Lees: TKO : De nieuwe golf komt eraan

 

Waar bestel je de titels? 
Belgie: Worlds End, Archonia
Nederland: Neat Stuff, Archonia

 

In principe zou ieder andere stripwinkel die Amerikaanse comics voert het ook moeten kunnen. Niet elke winkel heeft er zin in.  

 

Link to comment

Podcasts: 

Garth Ennis over Sara en andere comics.
Binge mode with Tze chun
 

Er is een jaar verstreken. TKO oprichter Tze chun vertelt in dit interview over zijn eerste jaar en hoe de studio in elkaar zit. Wat krijg je als stripmaker bij TKO Studios? En dat we in december een aankondiging mogen verwachten over de derde en vierde golf van TKO comics. 

 

Lees: INTERVIEW: Tze Chun reflects on the first year of TKO Studios

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Even het werk van @Bart 01 in deze topic plempen:

 

Quote

Gelezen: 6 trades van TKO Studios. Allen volgens hetzelfde concept: afgeronde verhalen van 6 issues waarvoor geen voorkennis nodig is. Mooie uitgaven en veel leesplezier voor je geld!

 

The fearsome doctor fang: geschreven door één van de stichters van TKO (Tze Chun). Mijn eerste trade die achteraf bekeken ook de minste was. Vermakelijk avonturenverhaaltje, maar dit valt toch wat licht uit.

 

The 7 deadly sins: ook geschreven door Tze Chun die hier een goed verhaal aflevert in een western sfeer. Een dik uur vertier met goede personages en veel bloedvergieten. Graag gelezen.  

 

Sara: als je fan bent van Ennis zijn Punisher run dan moet je deze zeker in huis halen. Sara maakt deel uit van een team van vrouwelijke Russische snipers die het 'den Duits' knap moeilijk maken aan het Oostfront. Sara is een duister en ondoorgrondelijk hoofdpersonage te midden van een bloedige wereldoorlog. Sterk.

 

The Banks: verhaal over een familie van vrouwelijke dieven die de kans krijgen om een grote slag te slaan en tegelijk een openstaande rekening uit het verleden te vereffenen. Alleen gaan ze hiermee wel de gouden familieregel met de voeten treden: don't get too greedy. Maar de verleiding is te groot om aan te weerstaan. Sterke karakters in een sterk verhaal. Het einde is misschien wel wat te mooi en toevallig, maar toch met veel plezier gelezen.

 

Sentient: een schip kolonisten is onderweg van de aarde naar een nieuwe buitenaardse kolonie. Wanneer alle volwassenen aan boord gedood worden moeten de overblijvende kinderen zelf hun weg zien te zoeken met enkel het A.I. systeem van het schip 'Valerie' om hun te begeleiden. Dit leest als een trein en was met voorsprong de trade die het snelst uitgelezen was. Grote kaders met weinig tekst zorgen voor een snel tempo terwijl de spanning en dreiging altijd aanwezig zijn. Geen diepgaande karakteruitbouw deze keer van Lemire, maar gewoon een zeer goed scifi avonturenverhaal.

 

Goodnight Paradise: om te beginnen, wat een prachtige cover toch. Het verhaal speelt zich af in Venice Beach. De stad werd ooit gebouwd om het Venetië van de westkust te worden. Hiervoor werden vele kanalen aangelegd. Na verloop van tijd werd de stad evenwel een aantrekkingspool van avonturiers, zwervers en andere vrijheidszoekers. Wanneer snapchat beslist om zijn HQ in Venice te vestigen zorgt dit voor een toestroom van vermogende jongeren die zich langzaam de stad en gemeenschap eigen maken. Eddie is één van de zwervers in Venice Beach. Naast een alcoholverslaving heeft hij ook nog psychische problemen. Wanneer hij het dode lichaam van een jong meisje en haar hond ontdekt, laat dit hem niet meer los. Hij gaat op onderzoek uit en probeert te ontdekken wie er achter de moord schuil gaat. De zoektocht van Eddie is vaak bevreemdend maar toch fascinerend. Een detective verhaal pur sang vanuit een ongewone invalshoek. Zeer goed.    

 

Link to comment
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...