Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Rork

Members
 • Aantal items

  781
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Rork

 1. Deel 1 is door Casterman vertaald in 2013 maar de vertaling is meen ik stopgezet. Balen, want het eerste album smaakte naar meer.
 2. Het is niet moeilijk om te voorspellen of iets in de toekomst gaat gebeuren. Je moet het alleen niet te specifiek doen en zeker niet tijdsgebonden, de mensen plakken dan vanzelf je verhaal wel eens op een bepaalde situatie. Nostradamus ook goed in het formuleren van dergelijke vaagheden. Zonder de strip te kennen is feitelijk wat je noemt een redelijk standaard draaiboek voor dit soort situaties met wat avontuurlijke kantjes. Echt originele dingen staan er niet in. Voor die tijd hebben we ook een paar vergelijkbare ziekten gehad: SARS (2003) en Influenza (2009). Met name die laatste die wereldwijd is verspreid zou hier aanleiding toe hebben gegeven. Dat ze er een strip van hebben gemaakt is wellicht wel bijzonder. Er zijn natuurlijk wel meer educatieve strips maar beleidvormende strips ken ik eigen lijk niet.
 3. Ja, alleen een andere cover. Jo gaat inderdaad over aids en is ook als voorlichtingsstrip ingezet. Ook Blauwe Pillen van Frederik Peeters gaat hierover maar is rauwer en volgens mij persoonlijker maar het is al een tijdje geleden dat ik die gelezen heb (en minder vaak dan Jo).
 4. Alleen werd mens op mens overdracht van Rabiës volgens mij nog nooit aangetoond. De suggestie van Vittorio zal ik eens herlezen. Deze komt uit hetzelfde genre:
 5. Ik heb zowel het spel (pc) veel gespeeld als in die tijd alle beschikbare blauwbloezwn gelezen. Dat er een verbinding was is me nooit opgevallen.
 6. Ik heb op anders gestemd want ik mis ook de grafische optie. Verhalen of avonturen zijn natuurlijk ook een reden maar de expressie die in de tekeningen en de lay-out liggen maken de strips speciaal.
 7. Ik moest het desondanks uit het nieuws halen. https://www.destentor.nl/deventer/helft-van-startbedrag-is-binnen-voor-stripboek-over-historisch-deventer~abc1b86a/ De bijdrage is onderweg, veel succes!
 8. In het Nederlands zijn deel 1 t/m 5 en 11 t/m 20 door Sherpa uitgegeven in hardcover. Deel 6 t/m 10 door Lombard in softcover, Sherpa heeft hier nog een box voor gemaakt zodat je niet in serie softcovers tussen de hardcovers hebt staan. De box is wel iets hoger en uiteraard dikker. Om je OCD te bevredigen zal je naar het Frans of Duits? moeten. Waarom 3 en 11 zeldzamer zijn weet ik niet. Vanaf deel 11 is alles op een oplage van 650 (als ik het me goed herinner) uitgegeven maar ondanks dat zullen er wat verschillen zitten in de exacte oplage (b.v. beschadigde exemplaren of misdrukken). Bovendien worden niet-verkochte albums vernietigd. Hoeveel albums en welke delen dat betreft weet ik niet, ik ben daar wel eens benieuwd naar.
 9. Voor de terugblik 2019 op het moment dat iemand een topic daarvoor aanmaakt (of hier verder gaat).
 10. Ik heb me niet laten horen maar desalniettemin genoten van jullie tekeningen. 't Blijft leuk, die Inktober en jullie aan het werk te zien.
 11. Rork

  Joodse strips

  Guy Delisle: Jerusalem Julliard & Yann: Mezek En delen van: Joe Sacco: Reportages Jason Lutes: Berlin Diversen: De kraker, de agent, de jurist en de stad (de agent)
 12. Rork

  Vandaag Gekocht

  De balling Didier, het vijfde wiel aan de tractor Portret van een zuipschuit
 13. Een interview in de volkskrant over De Verrassende Verjaardagen, een foto-strip over wetenschap van Ype Driessen en Ionica Smeets. Het interview is uiteraard ook als fotostrip gedaan: https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2019/maarten-keulemans-en-het-dartele-duo/ https://twitter.com/mkeulemans/status/1125976774498762757/photo/1?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^embeddedtimeline|twterm^profile%3Aionicasmeets&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ionica.nl%2Ftag%2Fype-driessen%2F
 14. Rork

  Vandaag Gekocht

  De Nederlaag ligt al wel klaar maar er waren andere prioriteiten: De vrouwen van Lian Ong Lone Slone 3: Gail Azimut 4: Zwarte Wolken, Witte Sluiers Tyler Cross 3: Miami
 15. Rork

  Vandaag Gekocht

  Eigenlijk twee weken geleden maar voor de eindejaarslijstjes is het toch handig ergens een overzicht te hebben. En daarbij een mooie vonst op de Oostnederlandse stripboekenbeurs. Filemon: Die verduivelde schilder Godin wit, Godin zwart Agent 327: Hulde aan de jarige Strange Fruit En op de beurs: Ik had niet verwacht een album van Andreas aan te treffen waarvan ik niet wist dat het in het Nederlands was uitgegeven. Het blijkt om een "Franse" uitgave te gaan. Tekstloos Frans gaat me gelukkig goed af.
 16. Alsof een strip met een slecht uitgelijnde (of omgedraaide!) rugtitel wel in de top 10 terecht mag komen... Ieder z'n meug. Als de Volkskrant of NRC met een jaarlijkse strip top 10 komt waar uitsluitend graphic novels in staan die je eigenlijk alleen bij de betere boekhandel kunt krijgen vraagt ook iedereen zich af waar dat vandaan komt. Een strip als de blauwbloezen is nog steeds populair en dat zal best wat stemmen opleveren, het publiek van de stripspeciaalzaak.be is veel breder dan dat van de reep. Ik zou wel eens willen weten hoevel stemmen (punten) je eigenlijk nodig hebt om in deze top 10 te komen. Als je dat naast de verkoopcijfers legt zou het best nog eens mee kunnen vallen. Sallie stond niet in mijn top 10 maar het was best een aardig verhaaltje. Gewoon een los feitje uit de Amerikaanse burgeroorlog uitgewerkt in stripvorm. Het tekenwerk was wat je ervan kan verwachten.
 17. Mwa, Torpedo zou dat ook kunnen zeggen
 18. Don Quichot van Flix, dementerende grijsaard gaat samen met zijn fantasierijke neefje de strijd aan tegen de plaatsing van windmolens rond zijn dorp. Een klassieker in een modern jasje, ik vond hem erg leuk.
 19. Rork

  Stripverfilmingen

  Het lijkt inderdaad aardig rustig: https://cloud.blender.org/p/agent-327/ Of er op de achtergrond nog wat speelt weet ik niet, ik heb geen toegang meer tot het prive gedeelte van de cloud.
 20. Rork

  Blacksad

  Dat is inderdaad wat de Stripspeciaalzaal afgelopen augustus schreef: http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts-1808.php#Blacksad En het eerste tweeluik moet dus in de tweede helft van dit jaar uitkomen. N.a.v. de eerdere tweets dacht ik dat het verhaal van 6 en 7 al af was.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...