Ga naar inhoud

Rork

Members
 • Aantal items

  794
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.216 profielweergaven
 1. In Nederland is er een uitwisselingssysteem tussen bibliotheken. Dat zou in een aardig aanbod moeten voorzien. Maar volgens mij heeft zelfs de Koninklijke Bibliotheek geen complete collectie.
 2. Ik zie de digitale en tweedehands markt als aanvullend om ontbrekende delen aan te vullen. Ik zou hier ook nog bibliotheken kunnen noemen. Het gaat er dan niet om dat digitaal de perfecte service wordt geleverd maar dat de boekjes in elk geval beschikbaar zijn. Het aanbod van Yieha is zo te zien behoorlijk groot. Dat heb ik nog niet geprobeerd maar Izneo was goed te doen. Bij kleinere uitgeverijen is digitaal nog wel wat te winnen. In dat geval ben je beter af of de tweedehands markt of eventueel een album in een andere taal.
 3. Maar zijn er hier ook striplezers die niet zijn opgegroeid met strips?
 4. Aangezien we er de hele geschiedenis van het internet bij mogen halen heb ik zowel 'Nooit' als 'Niet beschikbaar in een gekende taal' gestemd. Dat omdat ik het laatste wel eens heb gedaan uit onvrede dat een reeks gestopt was. Vervolgens heb ik overigens ook gewoon de Franse versie gehuurd, twee Franse albums gekocht en de Nederlandse serie weer opgepakt toen deze werd vervolgd. Anachronistisch kopietje voor eigen gebruik dus eigenlijk. Vandaag de dag bestaat er echter weinig excuus meer voor het illegaal downloaden van strips gezien de beschikbare digitale en analoge opties. Heel misschien
 5. In elk geval wel voor de vooroordelen over het strippubliek.
 6. Agent X van de SIA uit het verhaal Rookbom. Deze staat in Dossier 10 Drie avonturen. In Dossier Dozijn min Twee weet Agent 327 met behulp van sigaretten het Olympisch vuur naar Munchen te brengen.
 7. Op de achterkant van de Sherpa Catalogus november 2020 - maart 2021:
 8. Bij deel een moet je een beetje tussen de taalfouten heen lezen. Her en der zitten er wat zinnen in die ik niet goed kan plaatsen. Ik weet niet of dat aan de vertaling ligt of dat dit in het origineel ook zo was. Verder een van mijn favoriete strips. Dochter van een legendarisch coureur wordt uitgedaagd om deel te nemen aan een race met niet al teveel regels tegen het grootste tuig van America. Verder zit alles erin: hotrods, motorchicks, gevaarlijke races, liefde, jaloezie, haat, strijd, melancholie etc.
 9. Ik heb van het gebrek aan aanbod in het voorjaar gebruik gemaakt om de Blueberry integrale aan te schaffen. Mede daardoor heb ik ook iets meer uitgegeven dan mijn al jaren constante en voldoende budget.
 10. Ik weet niet of ik tot 10 kom maar ik heb er nog wat te gaan en een tiende opvulboekje is altijd wel te vinden. 1: Blue note 2: Little Nemo 3: De gestolen Triskel 4: Driftwereld 2, een verhaal over tovenaars 5: New York Cannibals 6: Het Goud van de Zwendelaar 7: Black Squaw 1, Nighthawk
 11. Een stukje over stripbladen in de Volkskrant. Met Jump, Kutlul, Aline, Brul!, Wobby en verwijzingen naar o.a. Eppo, Zone 5300, Stripschrift, Stripglossy, Tina en de Donald Duck. https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/het-stripblad-is-aan-een-serieuze-revival-bezig-welke-nieuwe-titels-zijn-de-moeite-waard~bc8ebb38/ .
 12. Mondo Reverso De Klauwen van de Engel En als het om naamvallen gaat: De Rote Luba van De Tote Tuba uit Franka - De dertiende letter
 13. Geen 'yellow screen' waar iemand nog een achtergrondje bij tekend?
 14. Deel 1 is door Casterman vertaald in 2013 maar de vertaling is meen ik stopgezet. Balen, want het eerste album smaakte naar meer.
 15. Het is niet moeilijk om te voorspellen of iets in de toekomst gaat gebeuren. Je moet het alleen niet te specifiek doen en zeker niet tijdsgebonden, de mensen plakken dan vanzelf je verhaal wel eens op een bepaalde situatie. Nostradamus ook goed in het formuleren van dergelijke vaagheden. Zonder de strip te kennen is feitelijk wat je noemt een redelijk standaard draaiboek voor dit soort situaties met wat avontuurlijke kantjes. Echt originele dingen staan er niet in. Voor die tijd hebben we ook een paar vergelijkbare ziekten gehad: SARS (2003) en Influenza (2009). Met name die laatste die wer
×
×
 • Nieuwe aanmaken...