Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Rene

Members
 • Aantal items

  55
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Rene

 1. Rene

  Originelen

  Nee, geruild met iemand anders. Alleen nagevraagd of het wel origineel is, maar LeGall kende die Jean-Jacques nog. Ik ken hem niet. Schijnt ook een verzamelaar te zijn.
 2. Rene

  Originelen

  Schattig toch? Will hommage door LeGall. De hommage aan Franquin had ik al, nu deze erbij genomen. Er is een zeefdruk van gemaakt, op wat groter formaat dan het origineel, maar die is volgens LeGall niet goed gelukt (te dun papier en verkeerde kleuren). Dus we behelpen ons hier maar mee!
 3. Ik dacht dat het Japanse Vechtvlinders waren.
 4. Rene

  De Rode Ridder

  Cowboys kwamen toch pas zo eind 1800? Toen waren de ridders, om het even van welke kleur, allang uitgestorven. Mummies daarentegen bestonden al duizenden jaren voor Christus, dus dat kan.
 5. Rene

  De Rode Ridder

  Biddeloo origineel, pagina 2 uit Parcifal (43).
 6. Rene

  De Rode Ridder

  Gaaf, bedankt! Van Biddeloo heb ik er een heel stel - allemaal uit Parcival. Ik zal ze binnenkort even fotograferen.
 7. Rene

  De Rode Ridder

  Ja, klopt - sommigen zullen dat hoger waarderen dan ik dat doe. Je kan ook drukproeven kopen of de originele inkleuring (vroeger dan, nu gaat dat meestal digitaal). Of een zeefdruk - dan zit je nog dichter bij het gedrukte en heb je toch iets 'speciaals'. Het is maar net wat je verzamelt. Bij comics, waar dit veel vaker speelt, kan je soms de originele potloodtekening van de tekenaar kopen, en ook de originele geinkte pagina van de inkter (dus geinkt op een kopie). In 9 van de 10 gevallen kost de potloodversie meer. Maar er zullen zat verzamelaars zijn die de geinkte versie willen omdat die uiteindelijk gedrukt wordt. Bij USA werk wordt onder 'de originele pagina' altijd de originele 'pencils' verstaan. Bono denkt er anders over - zijn goed recht en mijn geluk. Want wat ik als het echte origineel zie (de USA standaard volgend) is daarmee een stuk goedkoper.
 8. Rene

  De Rode Ridder

  Kan je er eentje van Scholz plaatsen hier? Die ken ik niet... Biddeloo heb ik ook! En Sels (of wie het dan ook was).
 9. Rene

  De Rode Ridder

  Was een beetje gechargeerd. Wat ik al eerder zei: Een goede inkter kan een slechte pagina redden. Maar ik blijf wel vinden dat het echte creatieve werk in het tekenen zit. Vergelijk bij Sienkiewicz maar de prijzen van pagina's door hem getekend, en de prijzen van pagina's door hem geinkt. Er dat gaat op bij iedere goede auteur.
 10. Rene

  De Rode Ridder

  Waarom? Het creatieve werk is de potlood versie. Daar bedenkt hij wat hij precies gaat tekenen per pagina en tekent hij het ook echt. De inktversie is in feite gewoon overgetrokken. Voor mij is het daarom onbegrijpelijk dat een inkt-kopie 2x zo duur is (bijna) als een origineel werk. Maar: ieder zijn ding - ieder zijn mening! Als iedereen nou inkt-versies koopt, dan pik ik later de overblijvende potloodtekeningen wel op
 11. Rene

  Originelen

  Van Starlin? www.comicartfans.com is het beste startpunt. Je ziet dan verzamelaars die originelen verkopen, maar ook links naar eBay en veilinghuizen. Succes!
 12. Rene

  De Rode Ridder

  Als uitgangspunt: Ja. Bij een overgetrokken pagina betaal je voor het werk van de inkter, niet voor de tekenaar. Maar het ligt er natuurlijk ook aan wie de tekenaar was en wie de inkter. Als je een onbekende/slechte tekenaar hebt, maar de pagina wordt gered door inktwerk van Bill Sienkiewicz of Wallace Wood (om er maar een paar te noemen), dan koop je de pagina om het inktwerk. Maar die zijn veel goedkoper dan pagina's getekend door Sienkiewicz of Wood. Vaak heb je ook nog dat de 1e tekenaar de lay-outs doet, een 2e tekenaar werkt het uit, en dan gaat er nog eens een inkter overheen. Om het makkelijk te maken.
 13. Rene

  De Rode Ridder

  Van NA 2000? Ik heb er ook wel hoor, maar ik zoek altijd eerst goed uit dat het dan inderdaad inkt op pencils is!
 14. Rene

  De Rode Ridder

  Zie link in mijn vorige post - ik zou dus wel voor de potlood gaan, totdat 'het mysterie' is opgelost
 15. Rene

  De Rode Ridder

  Klopt, maar in dat geval wordt de potloodtekening als het echte origineel gezien, niet de geinkte versie (het blijft tenslotte een overgetrokken kopie). Ik koop daarom zelden originelen van na 2000 - grote kans dat het blueline is. Of het moet direct op de originele potloodtekening geinkt zijn door de originele (zelfde) tekenaar. Maar hier is het zo raar dat er een geinkte versie te koop staat voor 900 euro (al is het een mooie pagina) terwijl de ECHTE pagina's 500 kosten. https://www.galerienapoleon.com/auteur-bande-dessinee_planche-originale-fabio-bono-galerie-napoleon-original-comic-page_fr_366.html Da's een beetje de wereld op zijn kop. Er staat bij de geinkte versie ook niet dat het blueline is.... beetje kwalijk - als het inderdaad inkt op kopie is. Kan ook zo zijn dat de potlood een preliminary is, en dat hij steeds overnieuw is begonnen met direct inkt. Gezien de tijdsdruk lijkt me dat onwaarschijnlijk, maar het kan (?).
 16. Rene

  De Rode Ridder

  Mooi man! Direct van Bono gekocht? Ik las een paar pagina's terug in dit forum dat hij de pagina's uit 250 en 251 aanbood. Potlood EN inkt versie apart (vreemd, ik neem aan dat hij dan inkt op een kopie). Ik heb die van mij van een verzamelaar gekocht, zonder het verhaal te kennen, dus op hoop van zegen! Ik neem aan dat die man in mijn pagina de RR is
 17. Rene

  Originelen

  Eindelijk is m'n Starlin binnen!
 18. Rene

  De Rode Ridder

  Ja hoor, potlood komt alleen niet zo goed op de foto.
 19. Rene

  De Rode Ridder

  Bedankt, ik heb het gedownload. Wat te lezen voor het weekend, want m'n RR albums 250-260 krijg ik volgende week pas binnen. En ik loop al meteen weer achter want ondertussen is 261 dus ook uit.
 20. Rene

  De Rode Ridder

  Wel grappig die achtergrondinfo over hoe het eraan toeging (gaat) in een studio! Is bekend wie precies wat deed tussen Sels en Verschuere? Ik ging er altijd vanuit dat Sels het leeuwendeel van het werk deed totdat Biddeloo mee ging doen. Dat De Rop er ook aan meewerkte wist ik niet...
 21. Rene

  De Rode Ridder

  Dat staat overal anders. Meestal zie je dat Vandersteen wordt opgevoerd als auteur tot en met 43. Wat ik begreep is dat hij tot die tijd de schetsen maakte - al zal dat steeds minder zijn geweest. Echt ‘af’ tekenen alleen de eerste 2 nummers. Maar je kan goed gelijk hebben!
 22. Rene

  De Rode Ridder

  Laatst een mooie originele pagina gevonden - bleek er eentje te zijn uit Rode Ridder 250 door 'Bono'. Gigantisch verschil met de (Vandersteen)/Biddeloo/Sels RR platen! Ik ken alleen behoorlijk wat verhalen uit de eerste 43 nummers -jeugdsentiment. Ik denk dat ik die integrale versie maar ga bestellen - als ze nou 8 delen uitbrengen heb je daarmee in ieder geval die eerste 43 waar Vandersteen (beperkt) aan heeft meegetekend weer mooi (op de cover na) gebundeld te pakken. Is er al bekend of ze na de eerste 4 delen verder gaan? Met veel plezier dit forum doorgelezen en zojuist de reeks vanaf 250 besteld. Biddeloo solo en Schultz sla ik vooralsnog even over. Ik ben benieuwd!
 23. Rene

  Originelen

  Dank! Daar ga ik dan maar eens zoeken!
 24. Rene

  Originelen

  Volgens mij is het helemaal geen reeks. Er is slechts 1 boek van verschenen in 1951. Geschreven door Eddy Paape. Ik weet alleen wat er op Wikipedia staat Ik heb deze plaat van een verzamelaar - zo kom ik meestal aan mijn originelen. Ik koop zelden iets bij dealers. Wel soms direct van de tekenaars.
 25. Rene

  Originelen

  Was jij de koper, dan? Zou je dan eens een foto van de gedrukte pagina kunnen maken?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...