Ga naar inhoud

Straffe Recensent

Members
 • Aantal items

  35
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.youtube.com/channel/UChdWq8TLJooRPge8ybAb9og

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. In het Frans verschijnen er momenteel nieuwe integrales van Lucky Luke uitgebracht door Dupuis. Iemand enig idee of deze ook naar hier komen?
 2. De derde integrale van Gilles de Geus werd zopas uitgebracht. Mensen die deze of de tweede integrale hebben aangeschaft en hun review willen geven? Voor de tweede integrale vind ik het wel spijtig dat de cover zo gelijkaardig is als die van de eerste. Was toch wel fijn geweest om een andere setting te hebben.
 3. Er bestaan een pak buitenlandse parels die nooit het levenslicht zien hier in onze lage striplanden. Welke reeks of strip vind jij dat vertaald hier uitgegeven zou moeten worden?
 4. Ondertussen ook nog een videorecensie gemaakt van het laatste Lucky Luke album: Een Cowboy tussen het Katoen. Blijft toch een nostaligische serie waar ik keer op keer van genieten. Zou inderdaad ook graag eens de ganse collectie bij elkaar verzamelen, maar hoe de nummerign exact in elkaar steekt is mij ook nog onduidelijk.
 5. Bij mij zitten de strips voorlopig ook in dozen (2 stapels strips per doos) in de kelder. In de toekomstige woning is het toch de bedoeling om de mooiste exemplaren in een kast uit te stallen.
 6. Het Goud van de Zwendelaar en Beestenburcht zijn twee pareltjes uit 2020, die ik met veel liefde verder zal koesteren. Al kijk ik stiekem al een beetje uit naar de integrale van beestenburcht, die er binnen X aantal jaar sowieso wel zit aan te komen.
 7. Jakob Kayne is samen met zijn broer een genezer-alchemist en reist de wereld rond om mensen te helpen die zijn krachten kunnen gebruiken. In het eerse verhaal hielp hij zo een jongedame waar hij op verliefd werd. Kort nadat hij haar genezen had werd de stad aangevallen door een sultan die haar inlijfde in zijn harem. In dit tweede verhaal gaat Jakob op missie om haar te bevrijden. Heb de eerste twee verhalen gelezen en dit vind ik wel een veelbelovende reeks. Prachtig tekenwerk en ook het scenario zit snor. Een toffe avontorereeks die zich afspeelt in een fantasywereld in het verle
 8. Is er eigenlijk ooit een integrale van Kuifje verschenen?
 9. De eerste integrale als verjaardagscadeau gekregen. Gilles de Geus blijft toch echt wel een topper! Wat zijn de meningen over de tweede en derde integraal?
 10. Onlangs De Oorlogscorespondent gelezen en mij viel de combinatie van te realistische achtergronden en dan de cartooneske personages ook wel. Daarbuiten vond ik het uitstekend tekenwerk. Ik was al fan van De Baluwbloezen, maar nu ben ik nog extra nieuwsgierig wat dit nieuwe duo de volgende keer weer uit hun mouw zal schudden.
 11. Wow, een van de beste reeksen van dit jaar denk ik zo'n beetje, al ben ik misschien bevooroordeeld door mijn liefde voor Animal Farm. De Beestenburcht is een stripadaptatie van de bekende roman Animal Farm van George Orwell. Deze strip is prachtig getekend en kan steunen op het sterke verhaal van Animal Farm. De sfeer die in het verhaal hangt wordt echt heel goed overgebracht naar mijn mening. Wat vinden jullie van deze reeks? Hieronder kan je alvast mijn recensie van het tweede album terugvinden.
 12. Recent heb ik een album gelezen van de tweede cyclus van De Wouden van Opaal. Deze tweede cyclus speelt zich 300 jaar na de gebeurtenissen uit de 1e cyclus af, waarbij Drako de wereld kan redden van de priesters van het licht. Wat is jullie mening over hoe deze reeks is geëvolueerd. Ik las recent het 11e deel De Vergeten Mythe waarvan je mijn recensie hieronder kan terugvinden.
 13. Voor de geïnteresseerden is er nu ook een videorecensie:
 14. Multatuli's Max Havelaar was voor velen onder jullie waarschijnlijk verplichte kost. Ik had het boek echter nog nooit gelezen, dus de graphic novel was dan wel een heel leuke kennismaking. In de klassieke stijl van Eric Heuvel wordt het verhaal vertelt van Max Havelaar die als assistent resident aan de slag gaat op Java. Hij wordt er geconfronteerd met veel onrecht ten opzichte van de lokale boeren en probeert dit aan te klagen. Best een leuk verhaal en nu ben ik toch blij dat ik weet waarover deze klassieker gaat. Wat vonden jullie van de graphic novel van Max Havelaar
 15. Prachtig getekende strip die vlot wegleest. Geen scenaristische hoogvlieger, maar dat hoeft ook niet steeds. Zie hieronder mijn recensie van ondertussen al het negende deel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...