Jump to content

Fantasie stripboek uit mijn jeugd gezocht


Recommended Posts

Hey allen,

 

Ik zoek al een goei 10 jaar naar een stripboek uit mijn jeugd, ik zal alles met jullie delen wat ik te weten gekomen ben in mijn zoektocht tot nu toe.

 

context:

 

Tussen 2006 en 2012 heb ik in de bib van Hasselt een stripboek geleend uit een fantasy reeks van dezelfde uitgeverij (soleil comics) of drukkers van Dwergen, Orcs & Goblins, Magiers en Elven. Ik heb deze reeksen al bekeken en de strip komt niet uit deze reeks. Wat ik wel meen te herinneren is dat het in een gelijkaardige tekenstijl was en de covers van deze reeksen op de achterkant van de strip gepromoot werden. Ik ben ook vrij zeker dat het niet de eerste was in de reeks.

 

verhaal:

 

Het verhaal start met een groep dwergen die door een idylisch (niet zozeer magisch) loofbos wandelen. Een drietal jongens horen ze aankomen en eentje ervan schiet een kiezel met een slingshot naar het hoofd van een van de dwergen. De jongens gaan daarna naar hun toe en helpen hun verder en horen de dwergen uit naar waar ze op zoek zijn. Samen trekken ze naar de grote stad waar ze iemand zoeken voor een amulet of dergelijk te kopen. Wat het item precies is/was, ontglipt me even, maar ik ben vrij zeker dat ze naar een grote stad gingen met ruilhandel en enkele bordelen. Een dwerg wees een prostitue van een andere ras af. Uiteindelijk komen ze ook bij een slavenhandelstand uit waar ze een groter sterk wezen kochten (mijn gok: een orc). Na de stad gaan ze op tocht doorheen een soort van woestijn, waar de sterke slaaf (volle maan, een ambush of de amulet die ze hadden) beserk gaat en een van de dwergen vermoord. Ik denk dat de strip daar eindigde.

 

Iemand die me verder kan helpen?

 

Alvast veel dank!

Link to comment

Ik had die thuis in het Frans, helaas kan ik niet meer op de titel komen. Ik denk dat het album toch zeker van vóór de jaren 2000 moet zijn...

 

Ik zit in mijn hoofd met de heer of de meester van de storm ofzo (er was ook iets met een voorbij passerend onweer), maar vind niks terug.

 

Ik volg dus even mee.

 

EDIT: ik denk eigenlijk wel dat het album 1 was in de reeks, nooit een tweede album van tegengekomen.

'If you can't be a good example, you'll just have to be a horrible warning' - Find me on Facebook

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...